Ενημέρωση από την πανελλαδική πορεία της 2/4/2011στο Ηράκλειο

Από την Παρασκευή 1 Απρίλη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το Πανελλαδικό τριήμερο ενάντια στην καταστολή και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για την εκκένωση της κατάληψης ΠΙΚΠΑ, με συμμετοχή συντροφισσών και συντρόφων και από άλλες πόλεις. Την Παρασκευή έγινε προβολή βίντεο στην κατάληψη Ευαγγελισμού και αργότερα αυτοοργανωμένο καφενείο.

Το Σάββατο 2 Απρίλη, έγινε συγκέντρωση των αλληλέγγυων στις 12 το μεσημέρι. Λίγο περισσότεροι από 200 σύντροφοι και συντρόφισσες ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης σε μεγάλο μέρος της υπό βροχή. Η πορεία ακολούθησε την κλασική διαδρομή, με πολύ ένταση και παλμό. Σε όλη τη διάρκεια φωνάζονταν συνθήματα ενάντια στην καταστολή και την μπατσοκρατία, και σε αλληλεγγύη των καταλήψεων. Μοιράστηκαν πολλά κείμενα στους περαστικούς και στα μαγαζιά που είχαν θετική υποδοχή από τον κόσμο και σε όλη τη διαδρομή γράφτηκαν συνθήματα. Η πορεία γενικά ήταν αρκετά μικρότερη από τις προσδοκίες μας, αλλά πολύ καλά περιφρουρημένη και οργανωμένη. Οι μπάτσοι, που ήταν πάρα πολλοί για τα δεδομένα της πόλης, σε πολλές φάσεις ήταν εριστικοί αλλά ταυτόχρονα η παρουσία τους ήταν διακριτική, ακολουθώντας την πορεία σε όλη της τη διαδρομή από τα παράλληλα στενά. Χαρακτηριστκό είναι ότι στο τέλος της πορείας ο κόσμος συγκροτημένα κατευθύνθηκε στην κατάληψη Ευαγγελισμού με τους μπάτσους να ακολουθούν ή να στέκονται ακόμα και 2 στενά πιο πέρα από τον χώρο της κατάληψης.

Το απόγευμα λόγω βροχής, μεταφέρθηκε στο χώρο της κατάληψης η θεατρική παράσταση από την ομάδα Τσιριτσάντσουλες με το έργο Mistero Buffo.

Ενώ το βράδυ η προγραμματισμένη συναυλία, έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κνωσσού, με μεγάλη συμμετοχή.

Για σήμερα, Κυριακή 3 Απρίλη, είναι προγραμματισμένη η Ενημέρωση για τα γεγονότα της εκκένωσης του ΠΙΚΠΑ και θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ¨Νομική θωράκιση του κράτους και την καταστολή των Κοινωνικών κινημάτων”.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει αυστηρά στις 4:00 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της πλατείας Παλιάς Λαχαναγοράς.

Περισσότερη ενημέρωση και φωτογραφίες θα έχουμε στις επόμενες μέρες.

Πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1279298