Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

“Η συλλογικότητά μας αποτελείται από ενεργούς πολίτες διάφορων πολιτικών αποχρώσεων. Η υπερκομματική, άλλωστε, κινηματική δράση μας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που έδωσαν στον αγώνα μας δυναμική και συνέχεια. Δεν θέλουμε λοιπόν σε καμία περίπτωση να διαρραγεί αυτό που έχουμε κατακτήσει.
Επειδή το αίτημα για μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκόπουλου σε πάρκο, με το πολύ ένα σχολείο, έχει γίνει πάνδημο αίτημα ήδη οι υποψήφιοι Δήμαρχοι αναφέρονται σ’ αυτό, με στόχο να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Αυτό δεν το θεωρούμε κακό, ευχόμαστε μάλιστα με το ίδιο πάθος που υποστηρίζουν σήμερα το αίτημα, έτσι να το κάνουν και πράξη αύριο μέσα από τον αναβαθμισμένο σε έκταση και αρμοδιότητες Δήμο Χανίων.
Θα τους υπενθυμίσουμε όμως ότι οι όποιες θετικές προς την κατεύθυνση του αγώνα μας αποφάσεις που πάρθηκαν από το Δημοτικό ή Νομαρχιακό Συμβούλιο (χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τη σημασία τους) πάρθηκαν ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε απ’ τη μαζικότητα της κίνησης και τη συμπαράσταση του κόσμου.
Επειδή εκτιμούμε ότι το επόμενο διάστημα οι ελεύθεροι χώροι θα μπουν στο στόχαστρο της «αξιοποίησης» και της οικονομικής απόδοσης λόγω… χρέους, ευχόμαστε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή τη φορά να σταθεί αντάξιο της πόλης, να γίνει μπροστάρης στη διεκδίκηση του στρατοπέδου και επιτέλους να αποδοθεί εκεί που ανήκει, στους πολίτες”.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ