Ρέθυμνο: Ανοιχτή συζήτηση” Ο φασισμός και οι εκφάνσεις του στο τότε και το τώρα”| 10/4-ώρα:17:00,θεατράκι φιλοσοφικής ΠΚ

Ρέθυμνο: Ανοιχτή συζήτηση” Ο φασισμός και οι εκφάνσεις του στο τότε και το τώρα”.
Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024  στις 17:00 στο θεατράκι φιλοσοφικής ( πανεπιστήμιο Κρήτης ).

Ελευθεριακή Συνέλευση Τερμίτες

Πηγή:https://www.facebook.com/people/61556133561038/

***

Αυτοπαρουσιαστικό Κείμενο Ελευθεριακής Συνέλευσης Τερμίτες
Ζούμε σε ένα σύστημα που σαπίζει, που περνά από αλλεπάλληλες κρίσεις, που ωθεί την εξαθλίωση και προωθεί την εκμετάλλευση και είναι φανερό ότι διανύει το έσχατο στάδιο του Καπιταλιστικού συστήματος, τον Ιμπεριαλισμό. Το σύστημα αυτό γεννά τους πολέμους, την φτώχεια, την πατριαρχία, τις προσφυγικές κρίσεις. Ένα σύστημα που καταπατά πάσης φύσεως δικαιώματα με αποτέλεσμα οι ζωές μας να είναι αναλώσιμες.
Αυτό δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την ελληνική κοινωνία. Το αστικό κράτος ανέκαθεν σε περιόδους κρίσης επιστρατεύει κάθε μέσο καταστολής και φίμωσης. Όπως και τώρα που βιώνουμε την έξαρση της αστυνομικής βίας με κρατικές δολοφονίες που συγκαλύπτονται από την αστική δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε, προστατεύοντας το κράτος και τους ιθύνοντες. Η βία με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι έχει πολλές εκφάνσεις. Η καθημερινότητα έχει γίνει μια πάλη για την επιβίωση, με την ακρίβεια να φτάνει στα ύψη, σε δυσαναλογία με τους πενιχρούς μισθούς. Οι εξώσεις πρώτης κατοικίας, η ακραία υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ, η κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων (8ωρο, ποινικοποίηση των απεργιών), είναι κάποιοι από τους τρόπους με τους οποίους υποβαθμίζονται και απαξιώνονται οι ζωές μας. Παράλληλα, η δημοσία παιδεία χάνει την υπόσταση της με την κατάργηση του ασύλου, το όριο φοίτησης(ν+2), την υπονόμευση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων και των καλλιτεχνών και την απόπειρα παράκαμψης του άρθρου 16.
Όλα αυτά αποτυπώνονται και στην κοινωνία του Ρεθύμνου και μας ώθησαν σαν ατομικότητες να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, οργανώνοντας τις αντιστάσεις μας από τα κάτω. Η εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν ακόμη μια κίνηση που μας έδειξε την προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να φιμώσει τα κέντρα του αγώνα και κάθε φωνή αντίστασης. Σε αυτή την συγκυρία έγινε επιτακτική ανάγκη να αναλάβουμε δράση, να δημιουργήσουμε δηλαδή μια πολιτική συνέλευση με οριζόντιες διαδικασίες που προτάσσει την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τον συλλογικό-ταξικό αγώνα. Διαδικασία με ξεκάθαρο αντιεξουσιαστικό, αντιιεραρχικό και αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα, με δράση σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και στους χώρους που δραστηριοποιούμαστε, πανεπιστημιακούς και εργασιακούς, με πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.