Λασίθι : Κοινωνικός χώρος Πυρόβολος-Ανόητοι..οι ιδέες δεν εκκενώνονται! Στο ίδιο έργο θεατές!!

Ανόητοι..οι ιδέες δεν εκκενώνονται!
Στο ίδιο έργο θεατές!!
Όπως πριν 3 χρόνια, έτσι και πριν λίγες μέρες, περίπου στις 8:30 το πρωί, οι δυνάμεις καταστολής με εκπροσώπους της εταιρείας (!) εισέβαλαν στον λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη των Χανίων, και εκκένωσαν τις καταλήψεις Ρόζα Νερα και Πρυτανεία, όπως ακριβώς έγινε και πριν μερικούς μήνες στο Ηράκλειο με την κατάληψη του Ευαγγελισμού και άλλων καταλήψεων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
Τί γίνεται όμως σε αυτούς τους χώρους και το κράτος σε συνεργασία με τους ντόπιους επιχειρηματίες, έχουν λυσαξει να τους καταλάβουν;
Γιατί άραγε το Πολυτεχνείο Κρήτης προσυπογράφει και επίσημα δεν αντιδρά στην εκκένωση του χώρου και γιατί ένα τέτοιο φιλέτο δημόσιου χώρου έχει ανοίξει την όρεξη στα αρπακτικά;
Ας τα πάρουμε από την αρχή..Ο λόφος Καστέλι, είναι ένας χώρος στον οποίο οι άνθρωποι ζουν όχι όμως με τον τρόπο που το κράτος και τα επίσημα αφηγήματα θέλουν. Εκεί οι άνθρωποι μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, συζητήσεις, ζυμώσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις βιβλίων, μουσικές σκηνές, πολιτικές δράσεις και τόσα άλλα “ριζοσπαστικά” που ενοχλούν, είχαν (είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να έχουν) δημιουργήσει μια κοιτίδα πολιτισμού, αναρχισμού, ελεύθερης διάδοσης και ανταλλαγής ιδεών. Όλο αυτό το πολιτικό και κοινωνικό οικοδόμημα είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε πολλούς δεν αρέσει και πρώτα από όλα στο κράτος και στους ντόπιους αφεντάδες οι οποίοι νομίζουν ότι με πρακτικές βίας και καταστολής θα καταφέρουν να σιωπήσουν και να καταστείλουν τις φωνές ελευθερίας και αξιοπρέπειας.
Διανύουμε μια μακρά περίοδο στην χώρα όπου λαμβάνουν χώρα κρατικές δολοφονίες, όπως στα Τέμπη και στο Μάτι, υποθέσεις διαφθοράς και υποκλοπών, ακρίβεια, ανεργία και ενεργειακή φτώχεια, απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας, γυναικοκτονιες, αστυνομική βία, αυθαιρεσία και μια κυβέρνηση συνένοχη στην γενοκτονία των Παλαιστινίων. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις ενέργειες του κράτους και των επενδυτών, οι οποίες έχουν οδηγήσει όχι μόνο την πόλη των Χανίων αλλά και ολόκληρη την Κρήτη σε μια βίαιη τουριστικόποιηση, σε αυτό που ονομάζουμε μονοκαλλιέργεια τουρισμού, οδηγώντας ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων σε περιθώριοποιηση, σε αναζήτηση ακόμα και σπιτιών για ενοικίαση αφού ένα μεγάλο μέρος έχουν μετατραπεί σε rbnb.
Αυτό ακριβώς θέλουν να κάνουν και με τον λόφο στο Καστέλι, όπου παρά την ανακήρυξη του ως αρχαιολογικό χώρο, με νομικά παραθυρακια που έχουν βρει από το υπουργείο πολιτισμού, θέλουν να το μετατρέψουν σε τουριστικό κατάλυμα για τις ανάγκες των λίγων και των πολύ πλουσίων πελατών τους. Να μην ξεχνάμε ότι παρόμοιο γεγονός έχουμε κι εμείς εδώ στον Άγιο Νικόλαο με την υπόθεση του Καθολικού.
Ας αναλογιστούμε σε τι κοινωνίες θέλουμε να ζούμε..ας πάρουμε την ευθύνη και ας παλέψουμε για ελεύθερους χώρους γεμάτους ανθρώπους με αξιοπρέπεια, κριτική σκέψη και ελεύθερη βούληση.
Τίποτα δεν τελείωσε.. τώρα ξεκινάμε!
Αντίσταση, αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση!
Συγκέντρωση και πορεία, Σάββατο 6/4, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αγοράς (Χανιά).
Κοινωνικός χώρος Πυρόβολος
Χορτατσων 7 Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.