Λασίθι : Κοινωνικός Χώρος Πυρόβολος-Απεργιακή Συγκέντρωση | Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024 -ώρα:11:00,πλατεία Αγίου Νικολάου

Απεργιακή Συγκέντρωση Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024 -ώρα:11:00,πλατεία Αγίου Νικολάου

Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων’ William Shakespeare

ΤΕΜΠΗ

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το περιστατικό στα Τέμπη και ακόμα απαντήσεις δεν έχουμε. Ξέρουμε ότι δεν έγινε ούτε δυστύχημα, ούτε είχαμε λάθη και παραλήψεις. Έγινε δολοφονία, που ακολουθήθηκε από σκοτάδι και συγκάλυψη.

Στα Τέμπη 57 συνάνθρωποι μας, κυρίως νέα παιδιά, έχασαν την ζωή τους όταν για δώδεκα ολόκληρα λεπτά μια επιβατική και μία εμπορική αμαξοστοιχία κινούνταν στην ίδια γραμμή. Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως, κυρίως από τις προσπάθειες των συγγενών των θυμάτων, είναι συνταρακτικές όχι μόνο για την λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και για τις συνθήκες της δολοφονίας. Οι υπαίτιοι επανεκλέχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια ολομέτωπη και πολύπλευρη επίθεση του κράτους ενάντια σε βασικές ελευθερίες, αγαθά και οτιδήποτε έχει κατακτηθεί με αίμα, κάτι το οποίο μας οδηγεί να υψώσουμε το ανάστημα μας και να βγούμε στους δρόμους για να παλέψουμε όχι μόνο για τα δικαιώματα μας αλλά και για την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες μας. Μετά το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα (ελευθερία των ΜΜΕ, αστυνομική βία, κατασκοπευτικό λογισμικό) η κυβέρνηση συνεχίζει τις επιθέσεις της προς τα λαϊκά στρώματα, τους εργάτες, τους ανέργους, τους αγρότες και τους φοιτητές.

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Μέσα σε όλα αυτά πέρασε μέσω της βουλής ο νέος ποινικός κώδικας, που σκοπό έχει να κάψει οποιοδήποτε ριζοσπαστικό λόγο ή όποια άποψη και ιδεολογία δεν ανήκει στο αφήγημα τους. Διαπιστώνουμε ότι προχωράει μια καλά ενορχηστρωμένη επίθεση της κρατικής εξουσίας ενάντια στις ελευθερίες μας και στα δικαιώματα μας. Με λίγα λόγια ο νέος ποινικός κώδικας:

Οδηγεί τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα (μικρά-μεγάλα χρέη στο δημόσιο, εξύβριση, αντίσταση κατά της Αρχής και απείθεια) σε φυλάκιση χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Οι μπάτσοι πλέον δε θα έχουν υποχρέωση να παραβρίσκονται στα δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας. Έτσι πολλές στημένες υποθέσεις (π.χ. κατηγορία ατόμων σε πορείες) που μέχρι τώρα στα δικαστήρια έπεφταν στο κενό, θα καταλήγουν σε άδικη φυλάκιση.

Εκτός από την εισπρακτική λογική, στόχος είναι η καταστολή της κοινωνίας, υπό το φόβο της φυλάκισης στις ήδη γεμάτες φυλακές. Αυτό ανοίγει μελλοντικά το πεδίο στους ιδιώτες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΑΓΡΟΤΕΣ(-ΙΣΣΕΣ)

0 πληθωρισμός έχει αποδεκατίσει τον οικονομικό προϋπολογισμό των νοικοκυριών και σε συνδυασμό με το ξεπούλημα της δημόσιας ενέργειας και την δημιουργία του χρηματιστηρίου, οι πολίτες βλέπουν τον μισθό τους να φτάνει μέχρι το πολύ τις πρώτες 15-20 μέρες του μήνα.

Το κράτος επιδεικτικά ξελασπώνει τις τράπεζες και τα αφεντικά με δις ενώ εμείς διαπραγματευόμαστε καθημερινά με την λίστα για τα ψώνια. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι ένα θέμα τόσο φλέγον, που από την πλευρά της κυβέρνησης λαμβάνουν μόνο κοροϊδία και κενές υποσχέσεις. Αν και ομολογούν οι κυβερνώντες ότι πρόκειται για έναν δίκαιο αγώνα, παρόλα αυτά υποκρίνονται ότι θα χρειαστεί να ξύσουν τον πάτο του βαρελιού για να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την ενίσχυση τους. Οι καταστροφικές πλημμύρες στην Οεσσαλία και ο τρόπος διαχείρισης τους, απέδειξαν περίτρανα ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι για κλάματα και ότι μόνο μέσα από την συνεισφορά των αλληλέγγυων ανθρώπων ανακουφίστηκαν οι πληγέντες.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Περνώντας τώρα στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, είναι σημαντικό να θίξουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με έναν απλό νόμο να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν ΝΠΔΔ και ότι απαγορεύεται η σύσταση ανωτάτων σχολών από ιδιώτες. Χρησιμοποιώντας βία, εισαγγελικές παρεμβάσεις καιτραμπουκισμούς, προσπαθεί να κάμψει το φρόνημα των αγωνιζόμενων νέων, οι οποίοι απαντούν με μαζικές συνελεύσεις στις σχολές τους, καταλήψεις, εβδομαδιαία πορεία διαμαρτυρίας και συγκρούσεις.

Ακόμα και διακεκριμένοι συνταγματολόγοι αναφέρονται ότι κεντρικό ζήτημα δεν είναι η ίδρυση ή όχι ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά η καταστρατήγηση του Συντάγματος.

ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

Ταυτόχρονα στο στόχαστρο βρίσκεται και το περιβάλλον με τα σχέδια των επενδυτών και του κράτους για εγκατάσταση ενάλιων και χερσαίων βιομηχανικού τύπου, ανεμογεννητριών όπως στην περιοχή του Αφορεσμένου και στην οροσειρά της Δίκτης.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε τα εργατικά ατυχήματα, τις γυναικοκτονίες, την αστυνομική βία και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Η τοπική κοινωνία έχει και αυτή πληγεί από αυτές τις πολιτικές. Η καθημερινή υποβάθμιση της νοσοκομειακής μονάδας είναι κάτι που θα έπρεπε όλη την πόλη να ξεσηκώσει και όχι απλά να δέχεται αυτές τις αποφάσεις . Έχει και τους δικούς της δολοφονημένους : τον Αντώνη που τόσο απλά πέταξαν στη θάλασσα και έφυγαν, όπως και πρόσφατα τον Wesam 22χρονο εργάτη από την Παλαιστίνη, που σκοτώθηκε για χάρη της τουριστικής βιομηχανίας. Εκτός από το θάνατο, που αποτελεί στατιστικό στοιχείο στην καλύτερη περίπτωση για τα αφεντικά, η λεηλασία της φύσης ξεκάθαρα μας οδηγεί στη λεηλασία των ίδιων μας το ζωών, αφού μας ωθεί στις πόλεις-θ(φ)έρετρα να υπηρετούμε την “βαριά-βιομηχανία” του τόπου. Τους δίνουμε τις ώρες μας, τη ζωντάνια και τη φαντασία μας ως αντάλλαγμα ενός μισθού-φάντασμα, που καταλήγει ξανά στα χέρια λίγων.

Δεν είναι μόνο αυτή η κυβέρνηση, είναι όλο το σύστημα βίαιο. Τρέφεται με το να γεννάει κοινωνικές και ταξικές διαφορές με σκοπό τη μεταξύ τους σύγκρουση. Χρειάζεται να στήσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, μορφές αντίστασης και αγώνα.

Ο Κοινωνικός Χώρος Πυρόβολος, σταθερά τον τελευταίο 1,5 χρόνο παίρνει πρωτοβουλίες και διοργανώνει δράσεις και ενημερώσεις, με σκοπό την διατήρηση της φλόγας της αντίστασης και της ανατροπής.

Να μην ζήσουμε σαν δούλοι. Απεργία.. απεργία..ΑΠΕΡΓΙΑ

Κοινωνικός Χώρος Πυρόβολος

Πηγή:https://www.facebook.com/groups/553356326351014