Ηράκλειο : Lass’attack -αυτόνομη γυναικεία ομάδα | Αυτοκόλλητα ενάντια στα αφεντικά, τον σεξισμό,τον φασισμό,την πατριαρχία…

Ηράκλειο, Φλεβάρης 2024

Όσοι και όσες κυκλοφορούν στο Ηράκλειο ξέρουν ότι οι δημόσιοι χώροι στις γειτονιές μας είναι χώροι ζωντανοί. Από το κέντρο μέχρι τον Μασταμπά και από το κέντρο μέχρι τα Καμίνια κυκλοφορούν παρέες κοριτσιών που «λερώνουν» τους τοίχους με τις ιστορίες τους κλείνοντας το μάτι η μία στην άλλη, επιβεβαιώνοντας πως οι ζωές μας ως γυναίκες της εργατικής τάξης έχουν κοινά και πως δεν είμαστε μόνες αλλά ούτε και αβοήθητες. Όσο η δημόσια τάξη προσπαθεί να μας κρατήσει διαιρεμένες και φοβισμένες και η κρατική αφήγηση παρουσιάζει τις γειτονιές μας επικίνδυνες-πόσο μάλλον για τις γυναίκες- και εμάς παραβατικές, τόσο εμείς θα αντιρούμε διεκδικώντας χώρο και ορατότητα για τη δική μας πραγματικότητα.

Ζούμε σε εποχές όπου κράτος και μίντια προσπαθούν να μας καθησυχάσουν, ενώ παράλληλα διαμηνύουν πως θα αναλάβουν τώρα αυτοί τη προστασία και την εκπροσώπησή μας. Χύνουν «τηλεοπτικά δάκρυα» για τις δολοφονημένες και ψηφίζουν «προοδευτικά» νομοσχέδια για να καταφέρουμε να νοικοκυρευτούμε όλες μας. Και φυσικά βελτιώνουν την ΕΛΑΣ βάζοντας μπατσίνες να σκουπίζουν τις ζωντανές γειτονιές μας με μεγαλύτερη «φροντιστικότητα». Είναι πάντοτε επίκαιρο λοιπόν, να βγούμε μαζί εκεί έξω, μιλώντας οι ίδιες για τις εμπειρίες και την καθημερινότητα μας, επιτιθέμενες στο σύστημα που γεννάει την εκμετάλλευση μας. Η διάχυση του φεμινιστικού λόγου και η δράση στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, συμβάλει στην γενικότερη ανατίμηση μας τόσο στον δημόσιο χώρο όσο και στις κοινότητες μας. Ραντεβού στους δρόμους.

lass’ attack

Πηγή: https://lassattack.blackblogs.org/2024/02/25