Ηράκλειο : Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων -Από τη γη της Ηπείρου μέχρι τις θάλασσες του Ιουνίου και της Κρήτης ,η ανάπτυξη τους φέρνει Καταστροφή

Στην Ήπειρο θα γίνει η μητέρα των μαχών στον αγώνα μας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων!
Εκεί, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, οι πετρελαϊκες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες δεν θέλουν απλά να κάνουν την 1η δοκιμαστική γεώτρηση στη γη της Ηπείρου, ψάχνοντας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο…
Εκεί, λίγο έξω από τα Γιάννενα, θέλουν να δοκιμάσουν και τις αντιστάσεις μας, τους αγώνες μας για την υπεράσπιση του φυσικού πλούτου που μας περιβάλλει, την αγάπη μας για τους τόπους μας.
Θέλουν να δουν αν τους παίρνει να προχωρήσουν στη λεηλασία της Φύσης για να εδραιώσουν την κυριαρχία του Κράτους των Επενδυτών.
Αν πέσει η Ήπειρος στα χέρια των πετρελαϊκών, θα είναι η αρχή του τέλους για όλες τις παραχωρημένες περιοχές ανά την Ελλάδα που σχεδιάζονται να γίνουν εξορύξεις υδρογονανθράκων.
Βάζουν τρυπάνια για να ανοίξουν το δρόμο για τη μετατροπή της Ηπείρου, των νησιών του Ιονίου και της Κρήτης σε βιομηχανικές ζώνες για τα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου.
Παίζονται πολλά λοιπόν, στην Ήπειρο. Παίζεται το μέλλον των τόπων μας, η φυσική κληρονομιά των παιδιών μας. Παίζεται το περιβάλλον, οι τοπικές οικονομίες, η υγεία, η ειρήνη, οι ίδιες μας οι ζωές.
Όμως δεν πρόκειται να λείψουμε από αυτή τη μάχη! Κατανοούμε τη σημασία της, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με όπλο μας την αλληλεγγύη προετοιμαζόμαστε για να βρεθούμε στο πεδίο και να τη δώσουμε όταν θα έρθει η στιγμή της.
Η Ήπειρος δεν είναι μόνη!
Μια συλλογική αλυσίδα αντίστασης θα την προστατέψει από την επέλαση της μαύρης ανάπτυξης!
Αλληλεγγύη και Δύναμη στην ομάδα πολιτών ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, στην Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία, στο συντονισμό Ήπειρος κατά των Εξορύξεων και σε όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται στην καταστροφή!
Ο Χ Ι Σ Τ Ι Σ Ε Ξ Ο Ρ Υ Ξ Ε Ι Σ!
Έξω οι πετρελαϊκές από τους τόπους μας!
Ή θα φύγουν ή θα τους διώξουμε!
Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων