Ρέθυμνο: Φεμινιστική Συλλογικότητα Ρεθύμνου Catσούλες – Κανένα μόνο απέναντι στα κυκλώματα trafficking!

Κανένα μόνο απέναντι στα κυκλώματα trafficking!
• Εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο έχει ανοιχτεί η υπόθεση trafficking της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό με κύριο ένοχο τον μαστροπό και παιδοβιαστή Ηλία Μίχο. Ο Μίχος εμφανίζεται με το προφίλ του καλού «οικογενειάρχη», ο οποίος έχει φυσικά σχέσεις με την εκκλησία, το κυβερνών κόμμα και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
• Από την αρχή της υπόθεσης το Κράτος και η Αστυνομική μαφία φρόντισαν να μην υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα και στήριξη στη 12χρονη και την οικογένειά της, ενώ ο δράστης έπεφτε όλο και πιο πολύ στα μαλακά. Αντιθέτως, η ίδια η επιζώσα βίωνε συνεχή εκφοβισμό και δολοφονικές επιθέσεις ακόμη και μέσα στο σπίτι της μετά από την αισχρή πράξη της Δόμνας Μιχαηλίδου, Υφυπουργού Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποκάλυψε τα στοιχεία διαμονής του παιδιού!
• Την ίδια στιγμή η μητέρα της 12χρονης κρατείται εδώ και 1,5 χρόνο στην φυλακή ενώ κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν φανερώνει την ενοχή της. Η άδικη και αβάσιμη προφυλάκιση της φανερώνει τον τιμωρητικό και εκφοβιστικό χαρακτήρα με τον οποίο αντιμετωπίζει το κράτος τις επιζώσες και τα επιζώντα που τόλμησαν να μιλήσουν. Η 12χρόνη και η οικογένεια της επανατραυματίζονται συνεχώς μέσα από τα κανάλια και τις δικαστικές αίθουσες, αλλά και με την αφάνεια της κρατικής μέριμνας και της πολιτείας.
• Μεταβαίνοντας από τον Κολωνό στην Κρήτη των «λεβεντών» τις τελευταίες μέρες ήρθε στη δημοσιότητα άλλο ένα κύκλωμα trafficking με επιζών ένα 14χρονο κορίτσι από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Οι εμπλεκόμενοι άντρες προς το παρόν μετράνε τους 12 ενώ τα media ξερνάνε ρατσιστικό οχετό αναφερόμενα κυρίως στον έναν από αυτούς λόγω της μη ελληνικής του καταγωγής και πάνω στον οποίον φαίνεται να σχεδιάζουν το ξέπλυμα των Κρητικών Ελλήνων Λεβεντών και Παιδοβιαστών. Ο πατέρας της 14χρονης κοπέλας, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της, αυτοκτόνησε μετά τη δημοσιοποίηση της ύπαρξης του κυκλώματος αποφεύγοντας την ανάληψη ή αναγνώριση οποιασδήποτε ευθύνης
• Πρόκειται για ένα κύκλωμα trafficking ενεργό εδώ και δύο χρόνια, με τη γυναίκα που προέβη σε καταγγελία στο «χαμόγελο του παιδιού» να αναφέρει ότι «φοβόταν τους κυρίους που έχουν θέση και δύναμη». Στην Κρήτη της τιμής και των οικογενειαρχών, τα στόματα δεν ανοίγουν σε τέτοιες υποθέσεις, αλλά συγκαλύπτουν με τη χρόνια σιωπή τους.
Απέναντι σε ένα κρατικό σύστημα που συγκαλύπτει και σε πολλές περιπτώσεις μετέχει σε κυκλώματα trafficking, τιμωρώντας και εκφοβίζοντας όσα άτομα ανοίγουν το βίωμα τους, απέναντι στην κρητική ματσίλα και τιμή κεκλεισμένων των στομάτων, προσπαθούμε να ορθώσουμε τείχη αυτοφροντίδας και αλληλεγγύης.
Μέσα σε μία περίοδο φτώχειας και ανέχειας που η βία του καπιταλισμού, της παντός τύπου εκμετάλλευσης και της βαθιά ριζωμένης τελικά πατριαρχίας αντιμετωπίζει ως απειλή την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια αλλά καθησυχάζει και συγκαλύπτει κάθε λογής Μίχους, κάνουμε υπόθεση όλων μας τον αγώνα για την προστασία των ανήλικων παιδιών και των φτωχών και πολλαπλά ευάλωτων οικογενειών τους.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση της 12χρονης τον Κολωνό και της 14χρονης από το Μυλοπόταμο θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί!
Απαιτούμε:
Καμία ανοχή στα κυκλώματα παιδοβιαστών, trafficking και στο κράτος που τα συγκαλύπτει.
Αλληλεγγύη στη φυλακισμένη µητέρα της 12χρονης
Άμεση καταδίκη των παιδοβιαστών και εμπλεκόμενων στο κύκλωμα trafficking στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Άμεση στήριξη της 12χρονης και της 14χρονης καθώς και των οικογενειών τους από το κράτος και δημοτικούς φορείς.
Η στΟΡΓΗ μας θα σας πνίξει!
Χθεσινή παρέμβαση στο Ρέθυμνο με πανό και τρικάκια από τις Catσούλες και την ΕΣΕ Ρεθύμνου