Ενημέρωση από τη συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία του 17χρονου Ρομά Χρήστου Μιχαλόπουλου σε Χανιά (14/11) και Ηράκλειο (12/11)

Χανιά : Η συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου καλέστηκε από την ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη(το κάλεσμα εδώ), και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14/11 από τις 18:00 στην πλατεία Αγοράς.

Πλαισιώθηκε από περίπου 50 άτομα. Τοποθετήθηκε και αφέθηκε στην πλατεία το εξής πανό:

Σαμπάνης, Φραγκούλης, Μιχαλόπουλος

Οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά

Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με τους σερίφηδες αυτού του τόπου

Ανοίχτηκε ακόμα το κεντρικό πανό της συνέλευσης. Μιας και δεν υπήρχε χρόνος για συγγραφή νέου κειμένου, ανατυπώθηκε και μοιράστηκε το κείμενο-κάλεσμα από την «Ομάδα δράσης & Αλληλεγγύης Ανάρες» (Θεσσαλονίκη) σε σχέση με την κρατική δολοφονία. Πετάχτηκαν ακόμα τρικάκια στο κέντρο της πόλης (https://athens.indymedia.org/post/1627575/).

Η μικροφωνική διήρκεσε δύο ώρες.

Ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη

Πηγή : https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/post/2023/11/16/χανιά-ενημέρωση-από-τη-συγκέντρωση-γι/


Ηράκλειο  :  Η συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία του 17χρονου Ρομά Χρήστου Μιχαλόπουλου καλέστηκε από αναρχικούς/ες (το κάλεσμα εδώ)την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στις 18:00, στην πλατεία Λιονταριών.Η συμμετοχή του κόσμου ήταν περίπου 50-60 άτομα ,η συγκέντρωση κράτησε για περίπου 2ώρες και  τοποθετήθηκε πανό στην Βασιλική του Αγ.Μάρκου (Δημοτική πινακοθήκη)που έγραφε : ” Οι  μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήταν Ρομά ,έχουμε πόλεμο ανοιχτό με τα φασισταριά”.

(((●))) Candia :: Alternativa