Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους παλαιστίνιους

Από το πρωί του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει με συνεχή χτυπήματα από αέρα και θάλλασα την Γάζα με αποτέλεσμα χιλιάδες τραυματίες και πάνω από 300 νεκρούς [Φώτο]. Οι ισραηλινοί και τα δυτικά ΜΜΕ δικαιολογούν την επίθεση ως “νόμιμη άμυνα” στις αυτοσχέδιες ρουκέτες που εξαπολύουν οι οργανώσεις της αντίστασης (Χαμάς, Τζιχάντ, Λαϊκό Μέτωπο) από την Γάζα στο έδαφος του Ισραήλ με κύριο στόχο τους ισραηλινούς εποίκους. Η αλήθεια είναι ότι η εκεχειρία έχει παύσει εδώ και καιρό από τους ίδιους τους ισραηλινούς με σκοπό τον αφανισμό της Παλαιστίνης από το χάρτη, στέλνοντας τεθωρακισμένα στα σύνορα και προετοιμάζοντας στρατιωτική εισβολή στη Γάζα.

Οι οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης καλούν σε νέα ιντιφάντα και σε έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ο Αμπάς αρχικά επιρρίπτει ευθύνες του ολοκαυτώματος στην Χαμάς αλλά κάτω από την πίεση των μαζικών και μαχητικών διαδηλώσεων Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, αλλάζει τις δηλώσεις του. Παράλληλα οι ηγεσίες των αραβικών χωρών αναβάλλουν τη σύνοδο του αραβικού συνδέσμου για την Τετάρτη 31/12, και την μετατρέπουν σε σύνοδο υπουργών εξωτερικών. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα, και ενώ η αιγυπτιακή κυβέρνηση αρνείται να ανοίξει το πέρασμα στην Ράφα για τους Παλαιστίνιους της Γάζας, σε όλες τις αραβικές χώρες πραγματοποιούνται δυναμικές και μαζικές διαδηλώσεις που παίρνουν αντικαθεστωτικό χαρακτήρα.

πηγή : http://athens.indymedia.org

.:: ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ (31-12-08) ::.

Για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” και “να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις των Ισραηλινών” διαδήλωσαν χθες το απόγευμα και στα Χανιά εκατοντάδες μετανάστες από Αραβικές χώρες, αλλά και αρκετοί Ελληνες που στάθηκαν αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις τους.
Η πορεία ήταν ιδιαίτερα δυναμική με τους μετανάστες να φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους και συνθήματα ενάντια σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Ακούστηκαν συνθήματα όπως “λευτεριά στην Παλαιστίνη”, “η καρδιά μας και το αίμα για την Παλαιστίνη”, “όχι στις ΗΠΑ, όχι στο Ισραήλ”, “ο θεός είναι μεγάλος” κ.ά. Στην πλατεία 1866 κάηκε μια σημαία του Ισραήλ και μια των ΗΠΑ, ενώ άλλη μια σημαία του Ισραήλ παραδόθηκε στις φλόγες έξω από το δημαρχείο Χανίων.Η κινητοποίηση έληξε ειρηνικά λίγο μετά τις 8 το βράδυ.