Ρέθυμνο: Πάσα στη ζωή, Σουτ στο φασισμό |πορεία μνήμης για τη Δολοφονία του Παύλου Φύσσα την Τρίτη 18/9 στις 19.00 στο Δημαρχείο

Μια 5ετία συμπληρώνεται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του πειραιώτη τραγουδιστή χιπ-χοπ, γνωστού για τις αντιφασιστικές του ιδέες και δράσεις. Το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι του Πειραιά, αφού παρακολούθησε αγώνα του Ολυμπιακού, ο Φύσσας εκτελείται εν ψυχρώ από φασιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, σε μια επίθεση που οργάνωσαν κι εκτέλεσαν πρωτοκλασάτα στελέχη της.
Όλη αυτήν την περίοδο, το εκμεταλλευτικό σύστημα ξεχνά επιλεκτικά αυτήν κι άλλες επιθέσεις που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν, επωάζοντας απροκάλυπτα το αυγό του φιδιού, με τη θεσμική ανοχή στο φασιστικό κόμμα και με τη δικαστική εξουσία να επιδίδεται σε αίσχη κωλυσιεργίας, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζεται ταχύτατη όταν σε δίκες βρίσκονται στο εδώλιο κοινωνικοί αγωνιστές και αγωνίστριες.
Εμείς ως Λίβας θεωρούμε ευθύνη μας να διατηρούμε ζωντανή στη μνήμη αυτήν την επέτειο και να μην ξεχνάμε πως η ελεύθερη κοινωνία είναι δυνατή μέσα από κοινωνικούς αγώνες, με ενεργούς και άφοβους ανθρώπους, με ισότητα και αλληλεγγύη. Οι μαχαιροβγάλτες και τραμπούκοι φασίστες, οι εκτελεστές και οι μπράβοι του εκμεταλλευτικού συστήματος δε χωράνε και δε θα γίνουν ανεκτοί στην κοινωνία που ονειρευόμαστε και για την οποία παλεύουμε καθημερινά.
Το δικό μας κοινωνικό μετερίζι είναι ο Αθλητισμός και μέσα από αυτόν αγωνιζόμαστε να περάσουμε τις αξίες και την πίστη μας για έναν κόσμο στηριγμένο στην αλληλοκατανόηση, στον σεβασμό, στην ισότητα. Δεν έχουμε αυταπάτες: όσο υπάρχουν νεοναζί και φασίστες με μισαλλόδοξες, ρατσιστικές και σεξιστικές αντιλήψεις, κανένας Ολυμπιακός δεν μπορεί να ενώσει κανέναν Πειραιά, ο αθλητισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ένας παράγοντας ενωτικής κοινωνικοποίησης, αλλά ως ένα πεδίο κοινωνικής πάλης. Και πολύ συνειδητά και άφοβα φωνάζουμε πως ο Λίβας υπάρχουμε για να παλεύουμε.

Σας καλούμε όλες και όλους στην πορεία μνήμης για τη Δολοφονία του Παύλου Φύσσα την Τρίτη 18/9 στις 19.00 στο Δημαρχείο

Λίβας Α.Σ.Ρ

Πηγή : http://www.aclivas.tk/?p=587