Ηράκλειο:Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη -Ανοιχτή συνέλευση 12/9-ώρα:19:00| Πρόγραμμα προβόλων Σεπτεμβρίου

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση των Φυλών του Πάρκου την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη, στις 7.00 μμ στο πάρκο Γεωργιάδη με την παρακάτω θεματολογία:

Ενημερώσεις από δραστηριότητες που έχουμε αναλάβει για τον Σεπτέμβρη
Συζήτηση και τοποθετήσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις και δραστηριότητες των Φυλών του Πάρκου
Απολογισμός δράσεων των τελευταίων μηνών

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη.

Συντροφικά,
Οι Φυλές του Πάρκου

Πρόγραμμα προβόλων Σεπτεμβρίου

Οι Φυλές του πάρκου Γεωργιάδη σας καλούν στην προβολή του ντοκυμαντέρ «Αλησμόνητα» των Γερμανίδων Barbara Englert και Leonie Englert για την εμπειρία των γυναικών στην Κατοχή στην Κρήτη.
https://m.facebook.com/events/676233816081693

Το ντοκιμαντέρ (πρωτότυπος γερμανικός τίτλος Εingebrannt) θα ταξιδεύει ολόκληρο το Σεπτέμβριο στην Κρήτη, σε πόλεις και μαρτυρικά χωριά.
Στο Ηράκλειο η προβολή θα φιλοξενηθεί στο αγαπημένο μας πάρκο την Παρασκευή στις 14 του Σεπτέμβρη στις 21.00

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer: https://vimeo.com/278654471

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: Πολύ συχνά η παρουσία των γυναικών, οι συνεισφορές, οι φωνές, οι εμπειρίες τους αποσιωπώνται στην Ιστορία. Έτσι και οι γυναίκες στην Κρήτη, δεν εμφανίζονται σχεδόν καθόλου στην ιστοριογραφία, παρότι ήταν αυτές που αντιστάθηκαν πρώτες στη γερμανική κυριαρχία. Το ντοκιμαντέρ «Αλησμόνητα» αφηγείται την ιστορία της Κατοχής από την πλευρά των γυναικών, αναδεικνύοντας πτυχές που ελάχιστα έχουν ερευνηθεί.
Σε αλλεπάλληλα ταξίδια τους στην Κρήτη από την άνοιξη του 2016 ως το φθινόπωρο του 2018, οι σκηνοθέτριες Barbara Englert και Leonie Englert πήραν συνεντεύξεις από περισσότερες από 40 επιζήσασες της Κατοχής, ηλικίας σήμερα 80 έως 100 ετών.

Τα όσα αφηγούνται οι γυναίκες αλλά κι όσα μένουν «αδιήγητα», αναβιώνουν με πολύ ιδιαίτερο τρόπο μέσα από σκηνές κουκλοθεάτρου που γυρίστηκαν στα μέρη που συνέβησαν τα γεγονότα. Τις κούκλες κατασκεύασε και εμψυχώνει η ομάδα κουκλοθεάτρου Φύρδην Μίγδην της Ζωής Βλάσση και Νατάσσας Ταπάκη από το Ρέθυμνο. Στην ταινία συνεργάζεται επίσης η κολεκτίβα φωτογράφων και εικονοληπτών Obscura Lab από το Ρέθυμνο.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται με τη μορφή περφόρμανς όπου αποσπάσματα από το ποίημα «Κατάσταση Πολιορκίας» της Ρένας Χατζηδάκη απαγγέλλονται ζωντανά.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους.

Η ταινία συγχρηματοδοτήθηκε μέσω του Crowdfunding-Initiative του Aventis Foundation και του Πολιτιστικού Ταμείου Frankfurt RheinMain.
Διοργανωτές: be-frankfurt και Obscura Lab (Obscura Lab).

Τα μέρη στα οποία ταξίδεψαν οι δυο γερμανίδες σκηνοθέτριες και οι επιζήσασες που συνάντησαν είναι (με τη σειρά εμφάνισης): Κατίνα Σηφακάκη (Αθήνα), Ανθούλα Αντωνακάκη (Χανιά), Ζαχαρένια Ρενιέρη (Παλαιά Ρούματα), Ευαγγελία Πολιουδάκη (Ρέθυμνο), Ευαγγελία και Ελισάβετ Μυρσιλίδη (Ρέθυμνο), Μαρία Κάναβα (Μέρωνας), Αθηνά Ταταράκη (Γερακάρι), Θεοπίστη Βερδινάκη (Γερακάρι), Νινέτα Χειμωνάκη (Γερακάρι), Παγώνα Πετρακάκη (Αμάρι), Πηνελόπη Κωστάκη-Γρυντάκη (Καλή Συκιά), Ελένη Κωστάκη-Νικητάκη (Καλή Συκιά), Βασιλεία Νικητάκη-Ζουμπεράκη (Καλή Συκιά), Ευαγγελία Αλεβιζάκη-Κωστάκη (Καλή Συκιά), Μάρθα Παπαδάκη-Πετράκη (Καλή Συκιά), Ειρήνη Ανδρέου-Σκουλά (Ανώγεια), Ιωάννα Σκουλά (Ανώγεια), Μαρία Περβολαράκη (Βιάννος), Αναστασία Ραπτάκη-Μαγκουφάκη (Βιάννος), Ελπίδα Τσαγκανάκη (Αμιράς), Ρένα Μπαντουβά-Μελά (Ηράκλειο), Μαρία Μπαντουβά-Μαρκάκη (Ηράκλειο) και Δέσποινα Σκαλοχωρίτη (Ηράκλειο).

Σας περιμένουμε!

https://m.facebook.com/events/676233816081693

Πηγή:https://el-gr.facebook.com/fyles2parkou/