Ηράκλειο : Φυλές του Πάρκου & Στέκι Μεταναστ(ρι)ών : Αφρικάνικη γιορτή με μουσική και χορό | 12/5-ώρα:20:00,Πάρκο Γεωργιάδη

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ 20.00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 23.30

20.00-21.30 dj Μαριδάκης Γιώργος με μουσικές του κόσμου

21.30-23.30 Dauda Conteh, Narayan Protin και Mambioba Ngom με αφρικάνικα κρουστά, έγχορδα και τραγούδι.

Αυτό το Σάββατο έχουμε τη χαρά να διοργανώνουμε παρέα με το Στέκι Μεταναστ(ρι)ών μια γιορτή με μουσική, τραγούδι και χορό από την Αφρική. Ρυθμός, πολυφωνία και αυτοσχεδιασμός κάτω από τα μεγάλα δένδρα, όπως ακριβώς και οι συναντήσεις μας, τόσα χρόνια, στο πάρκο Γεωργιάδη. Το τραγούδι και ο χορός, η πολυχρωμία και η διαφορετικότητα είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη κι όρεξη να προχωράμε και να οραματιζόμαστε μια ζωή στα μέτρα της καρδιάς μας. Μια ζωή που όλοι κι όλα χωράνε και κανείς μας δεν περισσεύει.

Κι επειδή στον κόσμο που οραματιζόμαστε ανάθεση ευθυνών δε χωράει, μόνο συνεργασία κι ευθύνη για τις επιθυμίες μας, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας την ανάγκη για στήριξη των εγχειρημάτων μας με τη φυσική σας παρουσία και την έμπρακτη βοήθειά σας.

Συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε βοήθεια :
Αυτό το Σάββατο 12/5 από τις 19.00 μέχρι τις 24.00 για το στήσιμο του καφενείου, το σερβίρισμα των ποτών πίσω από το μπαρ και μάζεμα απορριμάτων, εξοπλισμού μετά το πέρας της συναυλίας.
Επίσης, στα πλαίσια του 3ήμερου των εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού
Την Παρασκευή 18/5 από τις 17.00 μέχρι τις 24.00 για σερβίρισμα πίσω από το μπαρ καφέ και ποτών
Το Σάββατο από το πρωί στις 9.30 μέχρι το βράδυ, για πρωινό καφέ, προετοιμασία. 2 γευμάτων μεσημέρι και βράδυ.Την Κυριακή 20/5 από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, για καφέ και μεσημεριανό γεύμα.

Παρακαλούμε δηλώστε διαθεσιμότητα μέσω μηνύματος με το όνομά σας και τις ώρες και μέρες, που σας βολεύουν.

Σας περιμένουμε

Στέκι Μεταναστ(ρι)ών
Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη
——————————————-
Ανοικτή συνέλευση για την υπεράσπιση του πάρκου Γεωργιάδη – Σάββατο 12/5-‘ωρα:12:00

Μπαίνουμε βαθιά στην άνοιξη και (δειλά-δειλά) στο καλοκαίρι, επομένως η αναζήτηση σκιάς, φυλλωσιάς και δροσερής παρέας δε μπορεί να γίνει πουθενά αλλού, πέριξ του αστικού ιστού, πέρα από το αγαπημένο μας πάρκο Γεωργιάδη.

Και αυτό το Σάββατο βρισκόμαστε όλοι/ες μαζί να διεκδικήσουμε με την φυσική μας παρουσία τον κεντρικότερο πνεύμονα της πόλης μας, ενάντια στα σχέδια της κάθε “εκπολιτισμένης ανάπλασης”, του πολιτισμού της αναλωσιμότητας.

Τα δένδρα θα μείνουν, όπως και εμεις, οργανώνοντας τις επόμενες δράσεις μας. Πού αλλού αν όχι στο πάρκο, που μπαίνει στις ένδοξες μέρες του, με μουσικές, φωνές, χρώματα και αρώματα να το γεμίζουν;;!

Έτσι, όπως κάθε Σάββατο στις 12πμ, βρισκόμαστε να συζητήσουμε τα εξής:
– Ενημέρωση και συζήτηση για τη διεξαγωγή φεστιβάλ
– Οργάνωση του 3ημέρου σεμιναρίων του Εργαστηρίου για το συμμετοχικό σχεδιασμό στις 18-19-20 Μάη
– Οργάνωση διαθεσιμοτήτων για τις παραπάνω και τις υπόλοιπες κινήσεις μας.

Σας περιμένουμε όλους και όλες, τον καθένα και τη καθεμιά ξεχωριστά, να τα πούμε, όπως πάντα, σε κύκλο..

ΥΓ. Και αν δε σας φτάσει το πρωινό στο πάρκο, έχουμε και βραδυνή έκδοση (πιο χορευτική βέβαια), σε αφρικάνικους ρυθμούς, το ίδιο βράδυ στην Αφρικανική γιορτή με μουσική και χορό που διοργανώνουν οι Φυλές του Πάρκου με την Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Ακόμα ένα Σάββατο στο Πάρκο κάτω από τα ψηλά του δένδρα.

 Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη