Ρέθυμνο : Εργαζόμενες-οι στο Τζεπέτο – Kείμενο στήριξης της κατάληψης Roza Nera

Kείμενο στήριξης της κατάληψης Roza Nera

Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε, πως η πρυτανεία του πολυτεχνείου Κρήτης πέρασε στα κρυφά τη δημοπρασία του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η κατάληψη της Ρόζα Νέρα, στο λόφο Καστελίου, στα Χανιά. Μιλώντας με θράσος για “αξιοποίηση” του χώρου, ο πρύτανης, με συνοπτικές διαδικασίες ανοίγει την πόρτα για επενδύσεις, συσσώρευση και εκμετάλλευση. Έτσι αντιλαμβάνονται την αξιοποίηση στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η Ρόζα Νέρα τα τελευταία δεκατρία χρόνια λειτουργίας της αποτελεί έναν ελεύθερο χώρο έκφρασης και δημιουργίας για όλους. Ενάντια στην ιδιώτευση και την εμπορευματοποίηση των πάντων, στεγάζει παιδότοπο και προωθεί την αλληλοβοήθεια. Στεγάζει θέατρο και αποδεικνύει πως η τέχνη δεν είναι για λίγους . Στεγάζει συλλογικότητες, εργατικές πρωτοβουλίες, φεμινιστικές και ΛΟΑΤ ομάδες, πρωτοβουλίες μεταναστών και τάσσεται ξεκάθαρα στο πλευρό των καταπιεσμένων. Κέντρο αγώνα και αντίστασης ενάντια στη καταστροφή της φύσης, ενάντια στα φασιστοειδή, ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και τις έμφυλες διακρίσεις.

Ξενοδοχειάδες, μανατζαραίοι, σκεφτείτε το ξανά,

δεν είναι εύφορη η γη στο λόφο για τις επενδύσεις σας,

13 χρόνια αυτοοργάνωσης είναι πολλά!

Είμαστε ο ανθός που θα φυτρώσει, ανάμεσα στις πλάκες των πολυτελών σας ξενοδοχείων.

Εργαζόμενες-οι στο Τζεπέτο

πηγή : https://el-gr.facebook.com/%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CE%A4%CE%B6%CE%B5%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%BF-Geppetto-lab-802609539824141/