Ρέθυμνο : Ενημέρωση απο την αντιφασιστική -αντικατασταλτική πορεία της 8/10

rethymno-8-10-16Ρέθυμνο 8/10/2016 : Η σημερινή παγκρήτια αντιφασιστική – αντικατασταλτική πορεία που ειχε καλεστεί απο τον αντιφασιστικό συντονισμό Ρεθύμνου και αλλους φορείς ,σωματεία,συλλογικότητες της Κρήτης ξεκίνησε περίπου στις 13:30 με το πλήθος του κοσμου να κυμαίνεται στα 1500-2000 άτομα.Η πορεία κινήθηκε με πολυ δυνατό παλμό απο το Δημαρχείο και δια μέσου των οδών Κουντουριώτη, Δημητρακάκη, Μοάτσου, Ζυμβρακάκη κατευθύνθηκε προς τις γειτονιές της Καλλιθέας  έως την οδό Κωσταντινουπόλεως και στην συνέχεια από την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στην οδό Αρκαδίου και κατέληξε στην πλατεία Μικρασιατών.Κατα την διάρκεια της πορείας φωνάζονταν(και γράφονταν στους τοίχους) συνεχώς αντικρατικά,αντιμπατσικά  & αντιφασιστικά  συνθήματα και συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες ,ενω οι μπάτσοι με ισχυρές δυνάμεις ακολουθούσαν απο απόσταση παράλληλα απο τα στενά των κεντρικών δρόμων χωρίς να δημιουργηθει κάποια ένταση.

(((●))) Candia :: Alternativa

.

************************************************************

12:40 Πάνω απ14627945_1056427857810264_880217834_n-1ό 400 αντιφασίστες/στριες έχουν συγκεντρωθεί ήδη μπροστά από το δημαρχείο και συνεχώς αυξάνεται ο κόσμος

12:50 Έφτασε συγκροτημένα το μπλοκ της ΚΕΡΦΑΑ Κρήτης. Η συγκέντρωση ξεπερνά τα 500 άτομα και αναμένεται κι άλλος κόσμος. Οι συμμετέχοντες στην πορεία είναι και απο τους 4 νομούς της Κρήτης.

13:20 Ξεκινά η πορεία η οποία ξεπερνά τα 1000 άτομα. Υπάρχει ενημέρωση ότι έχουν φέρει ΜΑΤ απ’ όλη την Κρήτη συγκροτημένους σε διάφορα σημεία της πόλης.

13:26 Πάρα πολύς κόσμος έφτασε σχεδόν τους 2.500!

13:50 Η πορεία συνεχίζεται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ο κόσμος ολοένα και αυξάνεται. Φωνάζονται αντιμπατσικά και αντιφασιστικά συνθήματα και την πορεία ακολουθούν διμοιρίες ΜΑΤ σε παράλληλα στενά.

14:00 Η πορεία χωρίστηκε στα δυο. 1000 άτομα του μπλοκ του αντιφασιστικού συντονιστικού Ρεθύμνου κάνουν πορεία στις γειτονιές με πολλά συνθήματα. Οι αριστεροί και τα σωματεία δεν ακολούθησαν και κάνουν δική τους πορεία.

14:27 Η πορεία συνεχίζεται και ξαναενώθηκε στο κεντρικό δρόμο της πόλης με κεφαλή το μπλοκ του αντιφασιστικού συντονιστικού και πίσω σε μεγάλη απόσταση οι αριστεροί και τα σωματεία.

14:41 Η πορεία συνεχίζει κανονικά με παλμό στην παλιά πόλη.

14:55 Η πορεία έφτασε στη πλατεία μικρασιατών, ο κόσμος παραμένει

 φωτορεπορταζ και αναλυτική ενημέρωση Πατήστε εδώ

retg-8-10-16rethimno-8-10-16

 

 

 

 

Πηγή : http://mpalothia.net/

.

************************************************************

 

reth-8-10-16Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έστειλαν από το Ρέθυμνο μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε σε απάντηση των ακροδεξιών προκλήσεων των τελευταίων ημερών στην περιοχή. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ξεκάθαρα πως οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στο νησί.  Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο Ρεθύμνου και κινήθηκε στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στην Πλατεία Μικρασιατών ενώ κυριάρχησαν συνθήματα υπέρ των προσφύγων, κατά του πολέμου και του φασισμού.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη σε γύρω δρόμους ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή ένταση. Στο συλλαλητήριο κάλεσαν με ξεχωριστές τους ανακοινώσεις δεκάδες φορείς και συλλογικότητες από όλη την Κρήτη ως απάντηση στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ρέθυμνο πριν από δύο εβδομάδες όταν μέλη της άκρας δεξιάς επιχείρησαν να μπλοκάρουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για φιλοξενία συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών στην περιοχή.

πηγή : http://tokaravani.gr