Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένωνΑλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων.::ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ::.

Τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη νέες κινητοποιήσεις ξεκινάνε κρατούμενοι στις φυλακές όλης της χώρας, όπως είχαν ήδη προαναγγείλει ξεκινώντας με την αποχή συσσιτίου και την Πρασκευή 6 Νοέμβρη προχωρούν σε απεργία πείνας. Με κύρια απαίτηση τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης μέσα στα κολαστήρια των φυλακών οι κρατούμενοι και κρατούμενες ζητάνε μεταξύ άλλων μείωση του όριου έκτισης της ποινής για την απόλυση υπό όρους, κατάργηση των πειθαρχικών πεινών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, των όρων επισκεπτηρίου, εξανθρωπισμό των συνθηκών στα κέντρα μεταγωγών, να γίνεται χρήση αδειών καθώς και να εφαρμοστεί το μέτρο των εναλλακτικών ποινών, να πάψει η κατάχρηση της προφυλάκισης.

Κινήσεις αλληλεγγύης στην Κρήτη :

-Χανιά 1/11 συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις δικαστικές φυλακές χανίων έγινε μια πρώτη “πρόχειρη” κινητοποίηση αλληλεγγύης στον επικείμενο αγώνα των φυλακισμένων έξω από τις φυλακές στα Χανία από αρκετές δεκάδες αλληλέγυους. Αρχικά φωνάχθηκαν συνθήματα ενάντια στις φυλακές και υπέρ των κρατούμενων που αντιστέκονται και εξεγείρονται ενάντια στον βαρβαρότερο θεσμό του κράτους και του κεφαλαίου

-Ηράκλειο 6/11 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων απο Αναρχικούς- Αντιεξουσιαστές στο κέντρο του Ηρακλείου (πλ.Λιονταρίων) και διήρκησε περίπου 2 ώρες.

-Χανιά 07/11 στις 18:30 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων απο Αναρχικούς- Αντιεξουσιαστές στην κεντρική πλατεία των Χανίων (αγορά) και διήρκησε περίπου 2 ώρες.

-Χανιά 11/11 πραγματοποιήθηκε από περίπου 50 άτομα κινητή μικροφωνική όπου για 3,5 ώρες διέσχιζε τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Μοιραστηκάν κείμενα της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων. Η μικροφωνική πέρασε απο το δημαρχείο όπου κάνουν απεργία πείνας οι μετανάστες και ακούστηκαν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης. Καθήσαμε για λίγη ώρα στο σημείο και μετά η μικροφωνική συνέχισε το δρόμο της υπό βροχή. Πήγαμε και απο τις δικαστικές φυλακές χανίων όπου παραμείναμε αρκετή ώρα φωνάζοντας τα γνωστά συνθήματα.

-Χανιά 12/11 στις 18:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην ΕΡΑ χανίων 100,6 και στο SKY 91,8 απο την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων .

(πηγή : http://athens.indymedia.org/ )

-Ηράκλειο 13/11 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων απο Αναρχικούς – Αντιεξουσιαστές στο κέντρο του Ηρακλείου (πλ.Λιονταρίων) και διήρκησε περίπου 2 ώρες.


-Κυριακή 16/11, ώρα: 13:00:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ & ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

(Συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Ν.Αλικαρνασσό)-Δευτέρα 17/11, ώρα 18:00, Πλ. Ελευθερίας:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

Αναρχικοί/ες – Αντιεξουσιαστές/στριεςΗράκλειο Νοέμβρης 2008

(πηγή : http://katalipsievagelismou.blogspot.com/ )

.- ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Η ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΗΣ

Tη Δευτέρα 3 Νοέμβρη οι κρατούμενοι όλων των φυλακών ξεκίνησαν αποχή συσσιτίου με κύρια απαίτηση τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές. Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες ζητάνε μεταξύ άλλων τη μείωση του ορίου έκτισης της ποινής για την απόλυση υπό όρους, τη κατάργηση των πειθαρχικών ποινών, την αποσυμφόρηση των φυλακών ,τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, ,των όρων επισκεπτηρίου, τον εξανθρωπισμό των συνθηκών στα κέντρα μεταγωγών, να γίνεται χρήση αδειών, να εφαρμοστεί το μέτρο των εναλλακτικών ποινών και να πάψει η κατάχρηση της προφυλάκισης. Εν όψει λοιπόν αυτής της αγωνιστικής κινητοποίησης των κρατουμένων άρχισε να επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας. Τα τελευταία 24ωρα γίνονται μαζικές μεταγωγές, ενώ προσπαθούν με απειλές, αιφνιδιαστικά «ντου» στα κελιά, άσκηση ψυχολογικής βίας και εκδικητικά πειθαρχικά, να κάμψουν το ηθικό των κρατουμένων. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού, οι κρατούμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μετά την αποχή συσσιτίου και σε απεργία πείνας.

Η φυλακή, από την αρχιτεκτονική της έως τους εσωτερικούς της νόμους, εξυπηρετεί τη διαδικασία της καταστολής και της απομόνωσης. Φυλακή δεν είναι μόνο ο εγκλεισμός, αυτή η φρικτή επινόηση – τιμωρία, που επιφυλάσσει το εκάστοτε εξουσιαστικό σύστημα για όσους παρανομούν. Είναι η καθημερινότητα αυτού του βασανιστηρίου. Οι εξοντωτικές ποινές, οι κρατούμενοι στοιβαγμένοι σε κελιά-ψυγεία που δεν χωρούν ούτε τους μισούς, η υγιεινή δημοσίου αποχωρητηρίου και το άθλιο φαγητό. Κάμερες και ρουφιάνοι που ελέγχουν κάθε κίνηση, πειθαρχικές διώξεις, ξυλοδαρμοί, απομονώσεις, μεταγωγές – απαγωγές και “αυτοκτονίες”. Η πανταχού παρούσα πρέζα που διοχετεύεται, χωρίς καμιά αμφιβολία, εν γνώσει των δεσμοφυλάκων, για να επικρατεί στις φυλακές σιωπή νεκροταφείου. Το μάντρωμα ανθρώπων σε έναν περιφραγμένο χώρο υπό την επιτήρηση φρουρών και όπλων που ονομάζουν “προαυλισμό”.

Η φυλακή πέρα από ένα μέσο αποτροπής της «εγκληματικότητας» και της παραβατικότητας, είναι ένα μέσο για να εντείνει τους συσχετισμούς δυνάμεων υπέρ του κράτους και όχι μέσο απονομής δικαιοσύνης, όπως αυτό υποστηρίζει. Είναι επίσης ένας τρόπος παραδειγματισμού της υπόλοιπης κοινωνίας, καθώς οποιοσδήποτε δεν «συμμορφώνεται» είναι εν δυνάμει κρατούμενος των φυλακών.

Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των φυλακισμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι δεδομένη. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε με κάθε λέξη και πράξη τους για να σταθούμε δίπλα τους. Μας ενώνει μαζί τους η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η επίθεση ενάντια στον ολοκληρωτισμό της εξουσίας μέσα και έξω από τις φυλακές. Γιατί πιστεύουμε πως το “σωφρονιστικό” σύστημα είναι η απλή συνέπεια και συνέχεια ενός ταξικού συστήματος όπου κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους. Και τα “εγκλήματα” όπως και τους “εγκληματίες” τους δημιουργούν οι ίδιοι νόμοι που επιβάλλονται για να περιορίζουν, να διχάζουν, να αδικούν, να στερούν, αφήνοντας ως μοναδική προοπτική την αποδοχή του ελέγχου της καθημερινότητας και την υπακοή στην τάξη και την ασφάλεια ενός συστήματος εξουσιών που μας έχει κάτσει στον σβέρκο με το “έτσι θέλω’’.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΑναρχικοί/ες, Αντιεξουσιαστές/στριες

Ηράκλειο Νοέμβρης 2008