ΟΥΣΤ ΕΘΝΙΚΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!

Την Τρίτη 8 Δεκέμβρη, λίγο πριν την έναρξη της πορείας που είχε καλε­στεί στο Ρέθυμνο για τα γεγονότα της εξέγερσης του Δε­κέμβρη, κατά τη διάρκεια “προληπτικών ελέγχων” από τους μπάτσους,συνελήφθη­σαν (μάλλον καταλάθος…) 4 άτομα που ανήκουν στην Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου. Στο αυτο­κίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα στυλιάρι, μια σιδε­ρόβεργα, μια φωτοβολίδα και μια full-face κουκούλα. Προφανώς δεν τα κουβαλούσαν τυχαία. Πρόθεση τους ήταν να επιτεθούν σε κόσμο που συμμετείχε στην πορεία.

Αυτή τη φορά δεν μπορούν να κρυφτούν και είναι πλέον γνωστοί κάποιοι από αυτούς που γεμίζουν με ρατσιστικά συνθήματα μίσους τους τοίχους των σχολείων και της πόλης, τραμπουκίζουν αντιφασί­στες μαθητές, ξυλοκοπούν μετανάστες και επιτίθενται σε άτομα εκτός των «καθαρών» προτύπων τους, είτε σε επίπεδο εμφάνισης, είτε σε επίπεδο ιδεών.

Ανάμεσα στις επιθέσεις, όπως η δολοφονική με 17 μαχαιριές στον Ε. Γιαχάι παλιότερα, αλλά και πιο πρόσφατα σε μετανάστη από 20 άτομα στη νέα πλατεία, τα συνθήματα στην ομιλία του Μ. Γλέζου και το περίπτερο του ΣΥΝ και το βαρύ ξυλοδαρμό του πολιτικοποιη­μένου φοιτητή το Μάιο, υπάρχουν και πολλές άλλες που δε βλέπουν το φως της δημοσιό­τητας.

Η κοντόφθαλμη αντίληψη τους και η θρασύδειλη δράση τους ασκεί­ται πάνω στους φυσικά ή κοινωνικά αδύναμους και απροστάτευτους. Δεν ανα­λαμβάνουν ποτέ την ευθύνη των πράξεών τους και δρουν σαν κοινοί εγκλη­ματίες της νύχτας. Δεν έχουν το ανάστημα να αντιτα­χθούν στα μικρά και στα μεγάλα συμφέροντα, είτε ντόπια, είτε κε­ντρικά. Στο ζήτημα της εκμετάλλευ­σης, στοχοποιούν και επιτίθε­νται στα εκάστοτε εύκολα θύματα, συντάσσο­νται τελικά με την κάθε εξουσία και γίνονται τελικά οι σφουγγοκωλάριοί της. Είναι εξάλ­λου γνωστό ότι οι παρακρατικές φασιστικές ομάδες δρουν εκεί που δε φτάνει το χέρι της εξουσίας και κάνουν το βρώμικο παιχνίδι.

Δε μπορούμε να σιωπήσουμε ενάντια σε αυτό το κοινωνικό φαι­νόμενο, να γίνουμε συνένοχοι και να αφήσουμε τη φασιστική βαρβα­ρότητα να ξεδιπλώ­νεται. Να μην επιτρέψουμε την δράση των ιδεολο­γικών απογόνων των ταγ­ματασφαλιτών, των καταδοτών, της κατοχής, των ρουφιάνων και των βασα­νιστών της χούντας, ποτέ και πουθενά!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Αναρχικές/-κοί, Αντιεξουσιαστές/-στριες στο Ρέθυμνο