Γκαζάκια στην Εφορία για τον απεργό πείνας Θ.Ηλιόπουλο

Την είσοδο των γραφείων της δεύτερης Εφορίας Ηρακλείου, στην Κνωσό, πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας γκαζάκια και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Οι δράστες τοποθέτησαν εξωτερικά της εισόδου τον εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούνταν από τρία γκαζάκια, εμποτισμένα με εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη. Οι διωκτικές αρχές βρήκαν στο σημείο ένα μπιτόνι και υπολείμματα από προσανάμματα. Οι κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν το θόρυβο της έκρηξης διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης. Οι ζημιές από την έκρηξη είναι μικρές και περιορίζονται στην είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ.

Την ευθύνη για τον εμπρησμό ανέλαβε ένας άντρας που τηλεφώνησε χθες στις 4 το απόγευμα στην «Ελευθεροτυπία», αναφέροντας ότι η πυρπόληση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Θεόδωρο Ηλιόπουλο, «προφυλακισμένο για συγκρουσιακά γεγονότα του Δεκεμβρίου και απεργό πείνας από τις 10 Ιουλίου».(πηγή : http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=71610 )