ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και με στόχο την ανάκτηση των ψήφων από τον ακροδεξιό ΛΑΟΣ που είχε κεντρικό σύνθημα την δίωξη των μεταναστών έχει επιδοθεί σε άγριο κυνηγητό ανθρώπων εξαθλιωμένων κοινωνικά και οικονομικά. Αφού τους εξαθλίωσε με την πολιτική της, αφού τους ανάγκασε να ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, αφού τους γκετοποίησε και δημιούργησε πρόβλημα στις γειτονιές που τους φιλοξενούν, βγαίνει τώρα σαν να μην ήξερε τίποτα και επιδίδεται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό που καμία σχέση δεν έχει με πολιτισμένη κοινωνία και χώρα. Με τον τρόπο αυτό ελπίζει να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι για την οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα που αυτή έχει σε όλους μας φταίνε οι μετανάστες. Αυτή η λαϊκίστικη πολιτική δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, σε κανένα τομέα, αφού για την οικονομική κρίση δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά η κυβερνητική πολιτική που ευνοεί την απληστία των καπιταλιστών και των πολιτικών. Την ίδια στιγμή που καμώνεται ότι με τα νέα αυτά μέτρα θα έχει αποτελέσματα, ξεπουλάει τις δημόσιες παραγωγικές μονάδες, την δημόσια περιουσία και κάνει τα στραβά μάτια στα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που στοιχίζουν στους Έλληνες φορολογούμενους πολλά δις ευρώ. Η ακραία δεξιά πολιτική που επιβάλει την αύξηση φύλαξης των συνόρων και τη δημιουργία ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης για της γης τους κολασμένους δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αφού δεν θα ανασταλεί η μακριά και επίπονη πορεία χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις εστίες τους, όπου ζουν την πείνα και την εξαθλίωση που προκαλούν οι πόλεμοι και η ληστρική εκμετάλλευση των «πολιτισμένων» Δυτικών. Όσο θα υπάρχουν πόλεμοι, φτώχεια, δικτατορίες, περιβαλλοντική καταστροφή, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι, που θα περνάνε θάλασσες και ναρκοπέδια ρισκάροντας τη ζωή τους για την ένα τόπο πιο ασφαλή και ανθρώπινο.

Δεν μας πείθει η δεξιά κυβέρνηση με τις ακροδεξιές της επιλογές. Γιατί την ίδια στιγμή που λέει ότι θα πατάξει την «λαθρο»-μετανάστευση, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά, θα δουλεύουν στα χωράφια, στις οικοδομές και στα συνεργεία καθαρισμού και γι’ αυτούς δεν θα κάνει απολύτως τίποτα, αφού είναι φτηνό, φοβισμένο και υποταγμένο εργατικό δυναμικό που η εκμετάλλευσή του γεμίζει τα πορτοφόλια των εργοδοτών.

Μόνη εφικτή λύση σήμερα είναι η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Με τον τρόπο αυτό θα χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα, θα δοθεί ώθηση στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, θα δοθούν ίσα εργασιακά δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους, με τη δυνατότητα να αγωνιστούν μαζί για καλύτερες εργασιακές σχέσεις, θα φέρει την ισορροπία στον κοινωνικό ιστό σταματώντας την αυτοδικία των φασιστικών ομάδων και των «αγανακτισμένων πολιτών».

Ζητάμε:

  1. Να σταματήσουν τώρα οι «σκούπες» και οι απελάσεις.
  2. Νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Άσυλο στους πρόσφυγες λόγω πολέμου και τα θύματα πολιτικών διώξεων
  3. Να ανοίξουν τα Δυτικά σύνορα της χώρας για όσους μετανάστες και πρόσφυγες επιθυμούν να φύγουν προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Να καταγγελθούν από την Ελλάδα οι δουλικές συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ, η Ευρωπαϊκή Οδηγία επιστροφής προσώπων και το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που υποτιμούν τη χώρα και την μετατρέπουν σε φυλακή του Ευρωπαϊκού Νότου.
  4. Άμεσα μέτρα κοινωνικής πολιτικής για Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες φτωχούς, αστέγους άπορους και τοξικομανείς. Με τα κονδύλια που θέλουν να δώσουν για στρατόπεδα και συνοριοφύλακες, να δημιουργηθούν ανοιχτοί ξενώνες αστέγων και προσφύγων μέσα στις πόλεις με σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΧΑΝΙΑ 16-6-2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

πηγή : www.stekichania.gr.