28/5-Συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στον Θ. Γαλεράκη(Δημαρχείο Ρεθύμνου)

Με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, έγινε σύσκεψη για τον Θεοδόση Γαλεράκη, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι φορέων, αποφάσισαν την μεθεπόμενη Πέμπτη 28/5, να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 7 το απόγευμα, για να υποστηριχθεί το μοναδικό αίτημα του απεργού, που είναι να επανεξετάσει την περίπτωσή του το Συμβούλιο Χαρίτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.( πηγή : http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=2234&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=39)
Οι Αγωνιστικές – Κινήσεις – Παρεμβάσεις στους ΟΤΑ εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφο Γαλεράκη Θεοδόση που συνεχίζει την Απεργία πείνας στην είσοδο του Δημαρχείου Ρεθύμνου, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του ώστε να συνεχίσει να εργάζεται στο Δήμο ως εργάτης καθαριότητας.
Ο Γαλεράκης Θεοδόσης 52 ετών πατέρας τριών παιδιών το ένα ανήλικο, από το 1998 και μέχρι το 2006 εργάστηκε στο Δήμο Ρεθύμνου στην υπηρεσία καθαριότητας. Λόγω των συνεχόμενων συμβάσεων του μαζί με άλλους 11 εργαζόμενους του Δήμου, δικαιώθηκε με δικαστικές αποφάσεις, το Προεδρικό Διάταγμα 164 και με την έγκριση του ΑΣΕΠ και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να διορισθεί στο Δήμο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
Δυστυχώς όμως, επειδή δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο δε διορίστηκε και είναι άνεργος. Το κράτος αρνείται να του δώσει λευκό ποινικό μητρώο και να διοριστεί, γιατί σε ανήλικη και νεαρή ηλικία είχε παραβατική συμπεριφορά και είχε φυλακιστεί. Το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητα του σε ένα άνεργο και του στερεί τη δυνατότητα να εργαστεί ως εργάτης καθαριότητας για να μπορεί να ζήσει αυτός και η οικογένεια του.
Ο Γαλεράκης συνεχίζει την απεργία πείνας ελπίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Βουλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του θετικά, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να εργασθεί στο Δήμο Ρεθύμνου και να μην παραμένει άνεργος και η οικογένεια του να ζει τον εφιάλτη της ανεργίας.(πηγή :http://sxhmata.wordpress.com/)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ