3 σχόλια

    • συγκεντρωση 29/4 στις 12:00 στην Νέα Αλικαρνασσο στο 29/04/2012 στις 01:05

    Πλατεία Αγίου Νικολάου 12:00 στην Νέα Αλικαρνασσο, στο Ηράκλειο Κρήτης

    Καλούμε συγκέντρωση αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγίου Νικολάου της Νέας Αλικαρνασσου στο Ηράκλειο Κρήτης.

    ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

    • και η αφισα στο 28/04/2012 στις 19:03

    και η αφισα που κολιεται

    https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/heraklioantifaafisaxgnvoj.jpg

    • Ενημερωση-Ηράκλειο : Αρχισε το κυνηγι των φασιστών απο σήμερα το πρωί στο 28/04/2012 στις 17:26

    Μικροεντάσεις στα χωριά όπου επισκέπτονται τα μέλη της “Χρυσής Αυγής” στο Νομό Ηρακλείου. Μόνο την κεντρική συγκέντρωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν κατά τα φαινόμενα, στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” στην Ν. Αλικαρνασσό!

    Τόσο στους Κουνάβους, όσο και στη Βιάννο, τα μέλη της “Χρυσής Αυγής” ήταν ανεπιθύμητα, με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, με πρώτο το Δήμαρχο Βιάννου να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την παρουσία τους στην περιοχή τους!

    Την ίδια ώρα πάντως, οι Χρυσαυγίτες φέρονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την κεντρική τους συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημερι στο κλειστο σταδιο της Νεας Αλικαρνασσου”Μελίνα Μερκούρη”.

    Η μαρτυρική Βιάννος είπε όχι στην Χρυσή Αυγή

    Η προγραμματισμένη για σήμερα περιοδεία της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την έκρηξη οργής της κοινωνίας της μαρτυρικής και ηρωικής Βιάννου.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.

    Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης κήρυξε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, ενώ με τη συνεργασία του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων κ. Συγγελάκη Αριστομένη κινητοποιήθηκαν οι πολίτες να εμποδίσουν την προσβολή της μνήμης των Θυμάτων.

    Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αντιπροσωπεία της “Χρυσής Αυγής” νωρίτερα συνάντηση σθεναρή αντίσταση και από τους κατοίκους άλλων περιοχών…

    Τα παραπανω ειναι συραφη απο διαφορα ρεπορταζ τοπικων αστικων πορταλς

    Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η καταγόμενη από τη Βιάννο και μέλος οικογένειας με πολλά θύματα Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο και την Ένωση θυμάτων ενημέρωσε άμεσα εκπροσώπους κομμάτων και φορέων για να μπει φραγμός στα βέβηλα σχέδια της Χρυσής Αυγής.

    Η κοινωνία της Βιαννου και του Ηρακλείου απέδειξε ότι δεν ανέχεται τη βεβήλωση της μνήμης, της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού από τον εχθρό του κοινοβουλευτισμού και των ανθρωπίνων αξιών.

    Μετά την Παρέμβαση η Χρυσή Αυγή ανέκρουσε πρύμνα και ακύρωσε την περιοδεία της.”

    Ξεσηκωμός επικράτησε, νωρίτερα το μεσημέρι, στα Αμιρά της Βιάννου καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα “καμμένα” της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της “Χρυσής Αυγής’!
    Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία.

    Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων ΟλοκΑυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.

    Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι “δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις”.

    ———————————-

    “Μπλόκα” στην Χρυσή Αυγή στήνουν οι κάτοικοι των χωριών της Κρήτης, στις περιοχές όπου υπάρχουν πληροφορίες για άφιξη του κλιμακίου που έχει μεταβεί στο νησί από την Αθήνα.

    Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινούνται με ένα μικρό πούλμαν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όμως στα σημεία όπου έχουν επιχειρήσει να σταματήσουν συναντούν…σθεναρή αντίσταση και αναγκάζονται να αλλάξουν δρομολόγιο!

    Αυτό συνέβη στους Κουνάβους, το χωριό του Ηρακλείου που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό και την άγρια συμπλοκή μεταξύ Βούλγαρων και Ελλήνων.

    Στο χωριό, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί περίπου εκατό άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και σύσσωμη η δημοτική αρχή περιμένοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς από τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχαν κινήσεις που είχαν ως στόχο την “διαφώτιση” της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει ακόμα νωπές τις εικόνες της άγριας συμπλοκής που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού από την περιοχή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλόκο που στήθηκε στους Κουνάβους ανάγκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αλλάξουν…ρότα και να κατευθυνθούν στο Αρκαλοχώρι, ενώ τις κινήσεις τους ακολουθούσαν από κοντά πολλοί κρητικοί, δίνοντας ουσιαστικά “σήμα” στους υπόλοιπους που αναδιάταζαν τις δυνάμεις τους για αν εμποδίσουν τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει την περιοδεία της…

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μπλοκο οργανώθηκε στην Βιάννο, ένα από τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης που βίωσαν με τον πλέον δραματικό τρόπο τη ναζιστική θηριωδία. Εκεί σχεδίαζαν να βρεθούν από νωρίς μέλη του εργατικού κέντρου Ηρακλείου, φορείς της περιοχής και απλοί κάτοικοι, ενώ αναμένονταν και “αντιπροσωπεία” των αντιεξουσιαστών και αριστερών οργανώσεων.

    Μάλιστα οι φορείς σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν στην περιοχή των Αμιρών, μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Τελικά, μπροστά στην συντονισμένη αντίδραση, η Χρυσή Αυγή ματαίωσε την επίσκεψη στην Βιάννο.

    Πάντως στην κεντρική πλατεία του χωριού έχουν συγκεντρωθεί όλοι σχεδόν οι κάτοικοι, έτοιμοι όπως δηλώνει ο δήμαρχος της περιοχής να μην επιτρέψουν τη διέλευση της Χρυσής Αυγής, αν τελικά το επιχειρήσουν κατ΄ατη διάρκεια της ημέρας.

    “Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει από τη Βιάννο. Τους στείλαμε το μήνυμα ότι εδώ είναι ανεπιθύμητοι! όλο το χωριό είναι σε επιφυλακή…” τόνισε μιλώντας στο Prismanews o δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

    http://www.prismanews.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7/item/3527-mploko-sth-xrush-augh-sthnoun-oi-krhtikoi

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.