“Φουρνέλο” στην επένδυση του Τοπλού

Φουρνέλο στα θεμέλια της περιβόητης επένδυσης της Μονής Τοπλού και των Άγγλων στο Κάβο Σίδερο βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που με απόφαση της ακυρώνει τις επενδύσεις της Βρετανικής εταιρείας σε έκταση 26.000 στρεμμάτων. Η εξέλιξη αυτή που δικαιώνει πανηγυρικά τους 294 πολίτες του Λασιθίου που προσέφυγαν στο ΣτΕ…Στην αποφαση του, διαπίστωσε σοβαρές πλημμέλειες στις περιβαλλοντικές μελέτες που εντούτοις πήραν το «πράσινο φως» της υλοποίησης, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καν πρόβλεψη οργανωμένης δραστηριότητας με βάση τον χωροταξικό σχεδιασμό. Εξέφρασε μάλιστα τη θέση ότι η περιοχή σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για εντατική τουριστική ανάπτυξη, όπως προβλέπεται από τις μελέτες.

Επίσης αποφασιστηκε η απόρριψη των παρεμβάσεων που έκαναν υπέρ της διατήρησης της υπουργικής απόφασης η βρετανική εταιρεία, η Μονή Τοπλού, το ίδρυμα Παναγία Ακρωτηριανή , η Μητρόπολη Σητείας, τοπικοί φορείς, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εμπορικοί σύλλογοι, ξενοδόχοι, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι κ.λπ.

Αυτό μας δίνει θαρρος και πίστη, ότι ο αγώνας είναι δίκαιος και με την βοήθεια των οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων θα δικαιωθεί, οπως δικαιώθηκε στο λιμάνι του Νότου και στην επένδυση στο Κάβο Σίδερο.

(πηγή :http://aerodromiostokastelli.blogspot.com/)