→ Φεβρουάριος 2011 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

39 σχόλια

2 pings

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο μετανάστη στο Ακρωτήρι Χανίων στο 28/02/2011 στις 16:46

    Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων.

    Το αυτοκίνητο, που ανήκει σε έναν άνδρα από την Αλβανία, ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του άνδρα όταν άρπαξε φωτιά, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

    δύο οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με πέντε άνδρες έσπευσαν και κατέσβησαν τη φωτιά.
    http://www.cretalive.gr/new/26127/crete/Purkagia_se_autokinito_sta_Chania

    • Ερχεται ο Πάγκαλος στην Κρήτη-ας τον υποδεχτουμε οπως του αξιζει! στο 28/02/2011 στις 16:41

    Μετα τον εκδιωγμό του απο φοιτητές στο Παρίσι Ο Θ.Πάγκαλος θα έρθει στην Κρήτη, στις 28 Μαρτίου 2011, για να παρουσιάσει το βιβλίο του Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη ας τον υποδεχτούμε οπως του αξιζει!

    • αντιδράσεις κατοίκων του Γλάρου Xανίων στον Κάτω Δαράτσο προκαλεί η εκτέλεση έργων της ΔΕΗ. στο 27/02/2011 στις 22:32

    Τις αντιδράσεις κατοίκων του Γλάρου στον Κάτω Δαράτσο προκαλεί η εκτέλεση έργων της ΔΕΗ.
    Κάτοικοι της οδού Ανθέων και Μακεδονομάχων στην περιοχή Κ. Δαράτσο (Γλάρος) σε επιστολή που απέστειλαν στη ΔΕΗ και κοινοποίησαν και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, ζητούν την αναστολή των εργασιών και την επανεξέταση του έργου, το οποίο έχει ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου. Το έργο αφορά την τοποθέτηση τριών ξύλινων στύλων ηλεκτροδότησης σε τμήμα δρόμου μόλις 30 μέτρα μήκους και μπροστά στις προσόψεις των οικιών τους.
    Οπως αναφέρουν στην επιστολή ‘ο παραπάνω δρόμος είναι αδιέξοδος με πλάτος 4 – 5 μέτρα και δεν έχει πεζοδρόμιο. Στο συνολικό του μήκος, που είναι 80 μέτρα, θα υπάρχουν τελικά 6 στύλοι με όλες τις καλωδιώσεις και ένας μετασχηματιστής. Θεωρούμε αυτές τις εγκαταστάσεις επιβαρυντικές για την υγεία των κατοίκων, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής αλλά και της περιουσίας μας. Εκτιμούμε υπερβολική και αντιαισθητική τη συγκεκριμένη εγκατάσταση για έναν αδιέξοδο δρόμο, μικρής κλίμακας και κυκλοφορίας.
    Η παρουσία των στύλων μπροστά στα σπίτια μας είναι ιδιαίτερα ενοχλητική ως προς τη θέα τους και καθόλου εφησυχαστική από άποψη ασφαλείας’.
    Καταλήγοντας ζητούν ‘την τροποποίηση του έργου και την εγκατάσταση σύγχρονου υπόγειου δικτύου που αρμόζει σε προδιαγραφές αστικής και τουριστικής περιοχής’.
    Την επιστολή διαμαρτυρίας υπογράφουν 18 κάτοικοι της περιοχής.

    http://www.haniotika-nea.gr/61882-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%94%CE%95%CE%97%20.html

    • Χανιά -Εμπρησμός συνδέσμου Μουσουλμάνων στο 24/02/2011 στις 16:37

    Χτες το πρωϊ της τετάρτης 23/2 άγνωστοι έβαλαν φωτιά στον σύνδεσμο Μουσουλμάνων στα Χανιά και τοποθέτησαν δυο γουρουνοκεφαλές έξω απο την πόρτα του συνδέσμου. Δεν κατόρθωσαν να προκαλέσουν και καμία μεγάλη ζημιά παρα μόνο μερικές μικρές φθορές. Αυτή η επίθεση έρχεται δύο μέρες αργότερα από τότε που κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν το πανό της συνέλευσης αλληλεγγύης στην πύλη της Άμμου. Ας έχουμε το νού μας όλοι όσοι ζούμε στα Χανιά για φασιστοειδή που προσπαθούν να ξεμυτίσουν πάλι.

    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1266300

    • Ηρακλειο-Δεν προφυλακιζονται οι 2 για τα γεγονοτα της πορεια για Κατάληψη ΠΙΚΠΑ στο 24/02/2011 στις 12:20

    Σημερα 24/2/11 το δικαστικο συμβουλιο αποφάσισε την μη προφυλακιση των 2 συλληφθεντων της πορείας για την εκκένωση της κατάληψης Πικπα, η εγγυηση παρέμεινε στα 20 χιλιαρικα για τον καθενα.
    περισσοτερες λεπτομερειες θα ανεβουν αργότερα.

    • Οι κατσίγαροι ''έπνιξαν'' τον Γεροπόταμο στη Μεσαρά στο 21/02/2011 στις 18:32

    Όπως τα βουνά είναι συνηθισμένα στα χιόνια, έτσι φαίνεται πως κι ο Γεροπόταμος είναι συνηθισμένος στους… κατσίγαρους. Για άλλη μια φορά ασυνείδητοι συνάνθρωποί μας βρήκαν τον τρόπο να απαλλαγούν απ’ ό,τι τους… περισσεύει, διοχετεύοντάς το… στο περιβάλλον. Η εικόνα του ποταμού ήταν χθες αποκαρδιωτική. Επρόκειτο για ένα πραγματικά… σκοτεινό ποτάμι. Ένα ποτάμι που, αντί για διάφανο, ήταν ξέχειλο από δύσοσμους, μαύρους κατσίγαρους οι οποίοι θα καταλήξουν στον κόλπο της Μεσαράς.
    Έτσι, πέρα από την προφανή εκτεταμένη μόλυνση του ποταμού, προδιαγεγραμμένη είναι και η μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος… Την ίδια ώρα, προς διερεύνηση παραμένει το ενδεχόμενο μόλυνσης και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Αυτό είναι εξάλλου που φοβίζει πολύ τους κατοίκους. Οι άνθρωποι που μας έστειλαν τις επίμαχες φωτογραφίες κάνουν λόγο για μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο δυστυχώς για τον τόπο δε διαπράττεται ούτε για πρώτη, ούτε για τελευταία φορά…
    Ο Γεροπόταμος είναι υδροβιότοπος, ο σημαντικότερος σταθμός μεταναστευτικών πουλιών στα νότια της Κρήτης. Υπολογίζεται ότι πάνω από 230 είδη ορνιθοπανίδας περνάνε κάθε χρόνο από τον υδροβιότοπο αυτό, που φιλοξενεί επίσης μεγάλους αριθμούς κρητικού βατράχου, δεντροβατράχου και νερόφιδων, ενώ στις εκβολές του συναντώνται πληθυσμοί της προστατευόμενης θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα.
    Η μόλυνσή του από κατσίγαρο έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες στη διαβίωση των μεταναστευτικών πουλιών, των χελωνών και όλων των άλλων ζωντανών οργανισμών που διαβιούν, ζουν ή κυνηγούν, στα νερά, στις εκβολές και στο λασπώδες περιβάλλον στις όχθες του. Αντίστοιχες αρνητικές συνέπειες υπάρχουν για τον κόλπο της Μεσαράς, όπου – μέσω του Γεροπόταμου – θα καταλήξουν οι κατσίγαροι.

    • Eκδήλωση με θέμα “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”-Δευτέρα 21/2 στις 19.00 στη Δημοτική Αίθουσα Παλιάς Λαχαναγ στο 21/02/2011 στις 18:31

    Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, μετά την παραχώρηση από την κυβέρνηση στους δανειστές μας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είχαν σαν αποτέλεσμα την ολομέτωπη επίθεση σε δημόσια αγαθά όπως την παιδεία, την υγεία, την εργασία και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Βιώνοντας καθημερινά μια πρωτοφανή επίθεση από τα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν εργαζόμενους, συνταξιούχους, μαθητές, γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει την απώλεια των κεκτημένων δικαιωμάτων της. Η Παιδεία, η Υγεία, οι μεταφορές, η Δημόσια περιουσία μπαίνουν στο στόχαστρο εν ονόματι του Δημοσίου χρέους και των «αναδιαρθρωτικών αλλαγών».

    Η μείωση των δαπανών για τη παιδεία, η προώθηση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων, η παύση των διορισμών, η κατάργηση θεσμών στήριξης της μαθησιακής προσπάθειας αποδομούν το πλαίσιο λειτουργίας της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Υπό την αιγίδα του Καλλικράτη και με τις πρώτες εξαγγελίες για το «νέο σχολείο» ο κίνδυνος είναι ορατός για το άνοιγμα του σχολείου στις δυνάμεις της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας. Η εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, ο αποκλεισμός, η μετέωρη κατάσταση των ωρομισθίων και αναπληρωτών οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και απόγνωση. Οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη τους, προκειμένου να στηρίξουν τις επιλογές του “ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ”.

    Ο κίνδυνος της μετατροπής του «Δημόσιου» Πανεπιστημίου σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που θα λειτουργεί και θα χρηματοδοτείται σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς είναι ορατός με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται. Η μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες που θα χάνουν οποιαδήποτε συλλογική ταυτότητα και επαγγελματικό δικαίωμα που μέχρι τώρα τους κατοχύρωνε το πτυχίο δημιουργεί την ανάγκη νέων αγώνων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

    Στο πλαίσιο των παραπάνω προβληματισμών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” την οποία συνδιοργανώνουν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ. Θεοτοκόπουλος), οι Σύλλογοι φοιτητών, η Ομοσπονδία Γονέων Ν. Ηρακλείου , η Ένωση Γονέων Δ. Ηρακλείου, η ΑΔΕΔΥ και ο σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21/2 στις 19.00 στη Δημοτική Αίθουσα Παλιάς Λαχαναγοράς (Παραλιακή Λεωφόρος Ηρακλείου, έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας) με στόχο να αναλυθεί η κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, να υπάρξει συντονισμός της δράσης όλων των ζωντανών κομματιών της παιδείας και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση προάσπισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    • κατάληψη στο ράδιο του σκαι στα χανια για τους 300 μεταναστες εργατες απεργους πεινας στο 21/02/2011 στις 12:13

    Αυτή τη στιγμή τέλει υπό καταληψη ο ραδ σταθμός sky news 91.8 στα Χανιά από αλλυλεγγυους στους αγωνιζόμενους μετανάστες εργάτες που βρίσκονται στην 27η μετά απεργίας πείνας. Απέναντι έχουν μαζευτεί τα γνωστά κρατικά σκυλιά της ασφαλείας, ενώ ο ιδιοκτήτης του σταθμού ως γνησιο αφεντικό απειλεί ότι θα κόψει την αναμετάδοση. Η αλληλεγγυη το όπλο των λαών πόλεμος στο πόλεμο των αφεντικων.

    • Απεργούμε 22 και 23 Φλεβάρη Πρωτοβουλία αναπληρωτών – ωρομισθίων Εκπαιδευτικών» στο 21/02/2011 στις 11:47

    Συνάδερφοι, γονείς, εργαζόμενες/-οι,

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..

    ..μας λέγανε

    Τώρα απαιτούν να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι… να ‘μαστε άνεργοι ή δούλοι..

    ……για να βρεθούν

    5% του ΑΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    ..μας λέγανε

    Τώρα :

    – πρώτη φορά δίνουν κάτω από το 3%

    – κλείνουν εκατοντάδες σχολεία !!

    – γίνονται έρανοι σε δεκάδες σχολεία

    για να πληρωθεί η θέρμανση τους..

    – αυξάνονται οι μαθητές σε κάθε τάξη (25-30 ελάχιστο ο στόχος παντού)

    – μηδενίζονται οι διορισμοί εκπαιδευτικών

    – αυξάνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση

    – καταργήθηκε η πρόσθετη διδακτική στήριξη κι απαξιώνονται οι αντισταθμιστικοί θεσμοί στο σύνολό τους (ειδική αγωγή κ.α.), τα αθλητικά, καλλιτεχνικά σχολεία κτλ

    ..και θέλουν

    …να είναι μόνο η αρχή…Φτάανειιι!!..

    ΩΣ ΕΔΩ!!!

    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!!

    Απεργούμε 22 και 23 Φλεβάρη

    (εκπαιδευτικοί)

    Τρίτη 11πμ στο άγαλμα Βενιζέλου

    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

    Τετάρτη στις 9.30πμ προσυγκέντρωση στην Καμάρα

    «Πρωτοβουλία αναπληρωτών – ωρομισθίων Εκπαιδευτικών»

    επικοινωνία: 6974595897, 6942673628, 6977040779, 6945996249, 6974489212, 6997002373, oromisthios@gmail.com ,

    • Συνέλευση Αλληλεγγύης Στους 4 συλληφθέντες - Ηράκλειο στο 20/02/2011 στις 22:11

    Δευτέρα 21/ 02 21:00 στην κατάληψη Ευαγγελισμού.
    Ενημέρωση και οργάνωση δράσεων σχετικά την υπόθεση των συλληφθέντων της πορείας ενάντια στην εκκένωση του Πικπά.

  1. […] (veja a atitude da polícia secreta) aqui / candiaalternativa.wordpress.com / athens.indymedia.org: 1, 2 , […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.