→ Μάρτιος 2011 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

40 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • στη Χανιά:πορεία εναντια στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη στο 20/03/2011 στις 18:08

    Την αντίδρασή τους στη συμμετοχή της Ελλάδας στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη αλλά και στη λειτουργία της βάσης στη Σούδα εξέφρασαν σήμερα περισσότεροι από 1000 άνθρωποι που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο, σε Χανιά και Σούδα.

    Ειρηνικό και με μεγάλη συμμετοχή ήταν το συλλαλητήριο έξω από την Αμερικανική Βάση Ακρωτηρίου, που οργάνωσαν, σήμερα, στα Χανιά, μέλη των κινημάτων ειρήνης από όλη την Κρήτη με συμμετοχή και ξένων αντιπροσωπειών,

    Ήταν μια εκδήλωση προγραμματισμένη εδώ και μήνες, στο πλαίσιο της συνάντησης των κινημάτων ειρήνης που έγινε στα Χανιά, ωστόσο χρονικά συνέπεσε με τις επιχειρήσεις στην Λιβύη.

    Από νωρίς, έξω και στους γύρω χώρους της βάσης, υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε επιφυλακή βρισκόταν και το προσωπικό της βάσης..

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Μέσω των κεντρικών δρόμων και αφού προηγουμένως έκαναν πορεία στην πόλη, με ΙΧ και λεωφορεία έφθασαν στις 2:45 το μεσημέρι στην πύλη της βάσης. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν να κλείσουν άμεσα οι βάσεις και να μην εμπλακεί η Ελλάδα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις με κανένα τρόπο.

    Αντιπροσωπεία τους ζήτησε να παραδώσει ψήφισμα, που παρέλαβε Έλληνας αξιωματικός. Το ψήφισμα ήταν γραμμένο στα Αγγλικά και τα ελληνικά και ζητούσε το άμεσο κλείσιμο των βάσεων

    Η κινητοποίηση έγινε υπό συνεχή βροχή

    http://www.cretalive.gr/new/28551/crete/Laothalassa_…_kata_tis_basis_sti_Souda

    • Χανιά : Βρέθηκαν 3 πτώματα μεταναστών στη Σούδα στο 15/03/2011 στις 11:16

    Τρία πτώματα που είναι μεταξύ των 11 αγνοουμένων από το Μπαγκλαντες, οι οποίοι είχαν πέσει στη θάλασσα από το πλοίο Ionian King που τους μετέφερε από τη Λιβύη στην Σούδα προκειμένου να επαναπατριστούν, εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στον κόλπο της Σούδας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρέθηκε η ταυτότητα του ενός εξ αυτών.

    Το πρώτο πτώμα εντοπίστηκε στις 13:45 από δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού κοντά στη Διοίκηση Ναυτικών Όπλων, και λιγο μετά εντοπίστηκαν και τα άλλα δύο.

    Τα πτώματα ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

    Το Ιonian King είχε καταπλεύσει στη Σούδα το βράδυ του Σαββάτου της 5ης Μαρτίου, μεταφέροντας υπηκόους κυρίως από το Μπαγκλαντές.

    Από αυτούς 49 έπεσαν στη θάλασσα, 3 βρέθηκαν νεκροί ενώ 11 ήταν οι αγνοούμενοι.

    http://www.cretalive.gr/new/27902/crete/Brethikan_tria_ptomata_sti_Souda

    • Λασίθι : αρχίζει η δίκη της υπόθεση της μονής Τοπλού στο 15/03/2011 στις 11:15

    Στις 15 Απριλίου πρόκειται να καθίσουν στο σκαμνί τους κατηγορουμένου οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων ο ηγούμενος και οι εμπειρογνώμονες που χάρισαν μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, που ανήκε στο Δημόσιο..

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ανά περίπτωση οι κατηγορούμενοι είναι αυτή της κακουργηματικής απάτης κατά συρροή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (αυτή την κατηγορία αντιμετωπίζει ο ηγούμενος της Μονής) και της άμεσης συνέργειας στην προαναφερόμενη πράξη.

    Η δικαστική έρευνα όπως γράφει στην “Πατρίδα” η Ευαγγελία Καρεκλάκη, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Τοπλού ξεκίνησε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. Με βάση την επίμαχη μηνυτήρια αναφορά, το Νοέμβριο του 2008 ο κ. Σανιδάς ζητά από την εισαγγελέα Εφετών Κρήτης Βασιλική Θεοδώρου να διενεργήσει έρευνα για την συγκέντρωση επιπλέον στοιχείων για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων όπως η απάτη σε βάρος του Δημοσίου εκ μέρους της Μονής, της άμεσης συνέργειας σε απάτη εκ μέρους δασικών υπαλλήλων και πραγματογνωμόνων, της ψευδούς βεβαίωσης εκ μέρους υπαλλήλων της δασικής υπηρεσίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις εκ μέρους της Μονής Κρήτης.

    Τον Απρίλιο του 2009 γίνεται γνωστό ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σταμάτησε την περιβόητη επένδυση της Μονής καθώς με απόφαση της ακυρώνει τα σχέδια της Βρετανικής εταιρείας.

    Η εξέλιξη αυτή που δικαιώνει πανηγυρικά τους 294 πολίτες του Λασιθίου που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ανατρέπει πλήρως τον σχεδιασμό και μπλοκάρει τουλάχιστον για κάποια χρόνια κάθε δραστηριότητα στην περιοχή, επιβάλλοντας την εκπόνηση από μηδενική βάση νέων περιβαλλοντικών μελετών.

    Τον Ιούνιο του 2009, με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, συνεδριάζει η Ολομέλεια Εφετών Κρήτης προκειμένου-με βάση την παραγγελία Σανιδά-να αποφασίσει αν η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Η συντριπτική πλειονότητα αποφασίζει ότι δεν χρειάζεται ειδικός εφέτης και έτσι η κύρια ανάκριση ανατίθεται σε τακτικό ανακριτή Χανίων.

    Αναλαμβάνει ανακριτής Χανίων και όχι ανακριτής Λασιθίου καθώς θεωρείται ότι το αδίκημα που έχει τελεστεί είναι η απάτη επί του δικαστηρίου με τόπο τέλεσης του αδικήματος τα Χανιά.

    Η κύρια ανάκριση ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2010. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το απολογητικό υπόμνημα που είχε καταθέσει ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποκαλεί τον κ. Αλαβάνο «Ηρακλή του δημοσίου συμφέροντος» ενώ διατυπώνει την άποψη ότι ο εισαγγελέας δεν κατέληξε στο συμπέρασμα του κατόπιν έρευνας αλλά αποδεχόμενος ως «θέσφατο» τους ισχυρισμούς του νομικού παραστάτη του δημοσίου. Μάλιστα ομολογεί ότι του έχει προξενήσει εντύπωση το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την προκαταρκτική έρευνα υιοθετώντας ανεπιφύλακτα την ανιστόρητη και αβάσιμη θέση ότι στην Κρήτη οι δασικές εκτάσεις ανήκαν στο Οθωμανικό Κράτος και ως τέτοιες περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές ο αρχιμανδρίτης διατυπώνει τη θέση ότι τα όσα υποστηρίζονται είναι επικίνδυνα για το Έθνος αφού από το 1898 δεν υπήρχε Οθωμανικό Δημόσιο στην Κρήτη.

    Επίσης θεωρεί προφανέστατα εσφαλμένη την άποψη του κ. Σανιδά ότι αν μία έκταση είναι δασική ανήκει στο Δημόσιο. Στο υπόμνημα του ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού εκφράζει την πεποίθηση του ότι η υπόθεση θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο, διαφορετικά σε περίπτωση ποινικής δίωξης σε βάρος του, θα πρέπει να καταλάβουν θέσεις συγκατηγορουμένων του όλοι οι δικαστές (πρωτοδίκες, εφέτες και αρεοπαγίτες) που συντάχθηκαν με τις νομικές απόψεις που έχει διατυπώσει και έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με εκείνες του κ. Σανιδά.

    Με βάση το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενοι είχαν σκοπό να παραπλανήσουν τους δικαστές που μελετούσαν τις εν λόγω υποθέσεις και να επηρεάσουν την κρίση τους προς όφελος της Μονής Τοπλού ώστε η τελευταία να αποκτήσει ανύπαρκτο δικαίωμα κυριότητας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο και πέτυχαν. Οι δικαστές-επισημαίνεται-πείστηκαν για τη νομιμότητα και την ουσιαστική βασιμότητα των ισχυρισμών του ηγουμένου.
    http://www.cretalive.gr/new/27975/crete/Sto_skamni_oloi_gia_to_Batopaidi_tis_Kritis

    • Χανιά : έφτασαν οι μετανάστες απεργοί πείνας στο 15/03/2011 στις 11:13

    Οι μετανάστες που αποχώρησαν χθες από το μέγαρο Υπατία, μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας, έγιναν δεκτοί από περίπου 50 αλληλέγγυους που τους υποδέχθηκαν με πανό, συνθήματα και χειροκροτήματα, ενώ οι μετανάστες που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, κατά τον κατάπλου στο λιμάνι, φώναζαν και αυτοί συνθήματα.

    “Οι αγωνιστές μετανάστες δεν άφησαν στην Υπατία και στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης μόνο τους 4,5, κατά εκτίμηση, τόνους ζωτικού ανθρώπινου βάρους που έχασαν εκεί, μια και ο κάθε ένας κατά μέσο όρο έχασε 15 κιλά, αλλά άφησαν και μια παρακαταθήκη αγώνα ήθους και αξιοπρέπειας πετυχαίνοντας την πρώτη μεγάλη κεντρική νίκη στον καιρό του μνημονίου,” δήλωσε κατά την άφιξη του πλοίου ο κ.Μάρκος Χατζησάββας, από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους οικονομικούς μετανάστες που επέστρεψαν στη Σούδα 2-3 θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Χανίων.

    Ο οικονομικός μετανάστης Χαζέ Καντουά, από το Μαρόκο, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

    ” Εργάζομαι στην Ελλάδα 8 χρόνια. Αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία γιατί πιστεύαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να ακουστεί η φωνή μας. Τα καταφέραμε να ζούμε από την κατάσταση παρανομίας στη νομιμοποίηση. Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης. Περάσαμε δύσκολα όλα αυτές τις ημέρες, αλλά όλοι είχαμε πάρει απόφαση να το παλέψουμε ως το τέλος.”

    ” Είχαμε μεγάλες δυσκολίες.Περάσαμε ένα μεγάλο σχολείο, πολύ μεγάλο σχολείο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας”, είπε ο Ραρίντ από το Μαρόκο που βρίσκεται 6 χρόνια στην Ελλάδα.

    http://www.cretalive.gr/new/27988/crete/Apo_tin_Ypatia_sta…Chania

    • Μαθητικές καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων στο 15/03/2011 στις 11:12

    Λουκέτο στα σχολεία τους βάζουν οι μαθητές, απαντώντας στη “μαύρη” λίστα του Υπουργείου Παιδείας που … κατεβάζει τα ρολά σε σχολεία ανά την Ελλάδα.

    Σε επίπεδο Κρήτης, η δεύτερη μέρα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο, βρίσκει τέσσερα σχολεία υπό κατάληψη.

    Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελούν:

    *

    το δημοτικό σχολείο Καμισιανών στα Χανιά,
    *

    τα γυμνάσια Τυλίσσου και Τεφελίου στο Ηράκλειο, καθώς και
    *

    το Λύκειο Μοχού, το οποίο συνενώνεται με το λύκειο Μαλίων, διαδικασία, ωστόσο, προγραμματισμένη, η οποία όμως παίρνει αναστολή εδώ και 6 χρόνια.

    • Xανιά - πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ σκότωσαν δελφινοφάλαινα στο Κουρφαλώνα στο 12/03/2011 στις 18:12

    Στις στρατιωτικές δοκιμές των σόναρ, που πραγματοποιούν πολεμικά πλοία στο ανοικτό πέλαγος, πιθανόν να οφείλεται ο θάνατος ενός κητοειδούς μήκους 5 μέτρων, που ξεβράστηκε στην ακτή ‘Κουρφαλώνας’, 1 χλμ. περίπου από το Καστέλλι.
    Το κήτος έχει την επιστημονική ονομασία ziphius cavirostris αλλά είναι πιο γνωστό ως ‘δελφινοφάλαινα’ καθώς έχει κοινά χαρακτηριστικά και με τα δύο θηλαστικά.
    Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών ‘Πέλαγος’, που είδαν από κοντά το κήτος δεν έφερε τραύματα ή άλλα σημάδια που να δείχνουν ότι ο θάνατός του να προέκυψε από κάποια βίαιη ενέργεια.
    ‘Δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο μετά από ναυτικές ασκήσεις των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ και των ακουστικών (σόναρ) που χρησιμοποιούνται να έχουμε θανάτους κήτων, όπως ο ζιφιός. Αν τις επόμενες ημέρες ξεβραστούν και άλλα θα ξέρουμε σίγουρα ότι αυτή είναι η αιτία’, τόνισε στα ‘Χ.Ν.’ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών, κ. Αλέξανδρος Φραντζής.
    Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών κητοειδών που ξεβράστηκαν σε παραλία της Πελοποννήσου στη δεκαετία του ’90 προήλθε μετά από άσκηση πλοίων του ΝΑΤΟ. ‘Τους έχουμε επισημάνει πολλές φορές εδώ και 20 χρόνια τη ζημιά που κάνουν αλλά δυστυχώς δεν αλλάζουν τακτική. Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των ziphius cavirostris να έχει μειωθεί σημαντικά στις ελληνικές θάλασσες και στη Μεσόγειο’, τόνισε ο επιστήμονας.
    Υπεύθυνοι του Ινστιτούτου αφαίρεσαν ένα κομμάτι της φάλαινας που θα σταλεί για ιστολογικές και κυτταρολογιές εξετάσεις.
    Το νεκρό κήτος, το οποίο τράβηξε στην παραλία JCB, έγινε αντικείμενο παρατήρησης από κατοίκους της περιοχής που δήλωναν την απογοήτευση τους για το ότι ένα θαυμάσιο πλάσμα της φύσης είχε αυτήν την κατάληξη.
    ‘Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου για το περιστατικό. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχει γίνει άλλες 3 – 4 φορές, που στα παράλια της Κισάμου, δυτικά ή βόρεια, ξεβράζονται τέτοια κήτη’, ανάφερε ο αντιδήμαρχος Κισάμου, κ. Νίκος Κατζουράκης. Ο Δήμος περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών των επιστημόνων και στη συνέχεια θα προχωρήσει στο θάψιμο του κήτους.

    Ο ζιφιός
    – Εχει κοινά χαρακτηριστικά τόσο με το δελφίνι (μουσούδα) όσο και με τη φάλαινα (σώμα).
    – Φτάνει τα 5,5 – 6 μέτρα και το βάρος του τους 3 τόνους.
    – Ζει κυρίως σε μεγάλα βάθη 2χλμ. γι’ αυτό και το Κρητικό Πέλαγος είναι ιδανικό γι’ αυτό καθώς έχει μεγάλα και απότομα βάθη (γκρεμνά), γεγονός που δυσκολεύει την παρατήρησή του.
    – Τρέφεται με βαθύβια καλαμάρια και δεν πλησιάζει τον αφρό της θάλασσας.
    – Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των στρατιωτικών ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων ο αριθμός τους παρουσιάζει σημαντική μείωση.

    http://www.haniotika-nea.gr/62790-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD%E2%80%A6%20%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD%20.html

    • Xανιά : κατάληψη του δημοτικού σχολείου Καμισιανών στο 11/03/2011 στις 11:18

    Σε κατάληψη του δημοτικού σχολείου Καμισιανών του δήμου Πλατανιά Χανίων, προχώρησαν σήμερα γονείς και μαθητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να συγχωνευθεί το σχολείο τους με το δημοτικό Ταυρωνίτη.

    Γονείς, φορείς της περιοχής και μαθητές πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα να παραμείνει το σχολείο, ως έχει σήμερα, καθώς όπως υποστήριξαν οι συγκεντρωμένοι, η περιοχή αναπτύσσεται συνεχώς.

    • Hράκλειο: Δεν τους αφήνουν να υιοθετήσουν επειδή είναι χορτοφάγοι! στο 10/03/2011 στις 09:37

    Είναι απίστευτο! Ζευγάρι Κρητικών δεν μπορεί να υιοθετήσει παιδί επειδή δεν τρώει κρέας και ψάρι! Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην επίσημη απάντηση της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας με την οποία απορρίπτεται η αίτηση τους για την αναδοχή βρέφους. Οι δύο Ηρακλειώτες κρίνονται ακατάλληλοι για γονείς λόγω της “γαλακτοχορτοφαγικής διατροφής” τους, αν και πληρούν τα υπόλοιπα κριτήρια.

    Η υπόθεση όπως γράφει η Ευ.Καρεκλάκη στην ‘Πατρίδα’ προκαλεί αίσθηση την ώρα που δεκάδες παιδιά βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε ιδρύματα ενώ εκατοντάδες άλλα “παζαρεύονται” από κυκλώματα αγοραπωλησίας βρεφών. Το ζευγάρι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσει δικαστικά πλέον το μωρό αλλά και να αντικρούσει το απαράδεκτο, όπως καταγγέλλεται, σκεπτικό της Υπηρεσίας που το αποκλείει από κάθε περίπτωση αναδοχής ή υιοθεσίας.

    Το παράδοξο είναι ότι αρχικώς η κοινωνική λειτουργός που χειρίστηκε την υπόθεση, είχε δηλώσει ενθουσιασμένη με την περίπτωση τους και μάλιστα τους διαβεβαίωσε-όπως αναφέρεται-ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για να πάρουν το βρέφος το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι τους. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Αγόρασαν την κούνια του, τα ρουχαλάκια του, μέχρι και νονό βρήκαν.

    Αντί του μωρού ωστόσο …εισέπραξαν μία απάντηση που τους «λύγισε». Το Κράτος τους έκλεισε την πόρτα κρίνοντας ότι είναι ακατάλληλοι για γονείς εξαιτίας του γαλακτοχορτοφαγικού τρόπου διατροφής τους, παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι ανέλαβε τη δέσμευση να δίνει στο παιδί ό,τι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη του.

    Η αγάπη που νιώθουν για το παιδί αλλά και η κατάφωρη αδικία την οποία υφίστανται, τους οδήγησε στην απόφαση να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την αναδοχή του βρέφους αλλά και να ανατρέψουν το απαράδεκτο, όπως καταγγέλλουν, σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης της Πρόνοιας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουν το δρόμο και για άλλα ζευγάρια που μπορούν να βρεθούν στη θέση τους.

    ΠΗΓΗ ΠΑΤΡΙΣ
    http://www.cretalive.gr/new/27360/crete/Den_tous_afinoun_na_uiothetisoun_epeidi_einai_chortofagoi

    • Ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Κρήτης στο 10/03/2011 στις 09:16

    Να ηττηθεί η πολιτική του μνημονίου και οι εντολοδόχοι της!

    Η ελληνική κοινωνία και η νεολαία βιώνουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε ότι αφορά την ίδια τους τη ζωή. Η εργασία, η υγεία, η μόρφωση, οι μεταφορές μπαίνουν στο στόχαστρο των διεθνών και ντόπιων αρπακτικών και μετατρέπονται από κεκτημένα δικαιώματα σε προνόμια. Η χώρα μας ζει μια πρωτοφανή κατάσταση, όπου το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση σχεδιάζουν και προχωρούν από κοινού στη δημιουργία μιας ανθρώπινης χωματερής, μιας αποθήκης ανθρώπινης δυστυχίας, ενός τόπου πολύ διαφορετικού από πριν. Η αντιδημοκρατική εκτροπή που φέρνει το μνημόνιο, η καθολική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης στα μάτια του λαού, η στάση της κυβέρνησης που χτυπά, τρομοκρατεί, φυλακίζει, προσπαθεί να τσακίσει όποιον αντιδρά δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

    Από την άλλη βλέπουμε καθημερινά από τους σταθμούς διοδίων και την Κερατέα μέχρι τη μάχη των εργαζομένων και των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη μεγαλειώδη απεργία στις 23/2, την κοινωνική οργή να φουντώνει, να στοχοποιεί το πολιτικό σύστημα, να απαιτεί αλλαγή, να μην μπορεί να αναχαιτιστεί παρόλους τους χειρισμούς της κυβέρνησης των δοσίλογων.

    Στα πλαίσια αυτά μέλη του ΣΦΙΚ την προηγούμενη Πέμπτη θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που παρευρέθηκε στην τελετή αδελφοποίησης του ΠΑΓΝΗ με νοσοκομείο της Κύπρου. Απέναντι μας βρήκαμε:

    * την εξοργιστική στάση των κυβερνητικών εκπροσώπων που έπαιζαν πραγματικά κρυφτούλι όλη τη μέρα
    * έναν υπουργό που κρυβόταν πίσω από κουρτίνες, που με την αδιάφορη στάση εξόργισε τοπικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και τον δήμαρχο Αρκαλοχωρίου που δεν πήρε καμία δέσμευση για το “ασθμάνων” δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και για επαγγελματικά δικαιώματα του έλληνα γιατρού
    * δυνάμεις της ασφάλειας και διμοιρία των ΜΑΤ που μας χτύπησαν, μας τρομοκράτησαν με προληπτικές εξακριβώσεις στοιχείων, μας προπηλάκισαν.

    Φαίνεται έτσι εννοεί τη δημοκρατία ο υπουργός και η κυβέρνηση του.

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με περίσσεια έκπληξη και στενοχώρια είδαμε άρθρο του καθηγητή φαρμακολογίας στο τμήμα μας, κου Αχιλλέα Γραβάνη να μιλά για φοιτητές-τρομοκράτες, για προσωπική και παραδειγματική τιμωρία των φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν, για πανεπιστήμιο όμηρο στα χέρια μειοψηφιών, για φοιτητές που βρίζουν απειλούν και βιοπραγούν. Διατύπωσε μάλιστα και την απίστευτη πρόταση να κλείσει τώρα το πανεπιστήμιο από τις υπεύθυνες αρχές, από το να το κλείσουν 10 επώνυμοι φοιτητές μιας αριστερίστικης γκρούπας που λυμαίνεται το χώρο του πανεπιστημίου.

    Καταρχάς θα θέλαμε να συστήσουμε στον κο Γραβάνη περισσότερη ηρεμία και νηφαλιότητα, καθότι σαν πανεπιστημιακός καθηγητής θα έπρεπε να λειτουργεί σαν παιδαγωγός και όχι σαν τιμωρός. Τον γνωρίζουμε βέβαια από παλιά:

    * Ήταν ξεκάθαρα υπέρ του νόμου-πλαίσιο της υπουργού Γιαννάκου και της αναθεώρησης του άρθρου 16 που κατέρρευσε από τη μαζική κινητοποίηση των φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας το καλοκαίρι του 2006 και το χειμώνα του 2007.
    * Πρόσφατα δήλωσε τη στήριξη του στο νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η Υπουργός Παιδείας, κα Διαμαντοπούλου ο οποίος βάζει ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει από το δημόσιο πανεπιστήμιο.
    * Έχει κατεπανάληψη αρθρογραφήσει περί μειοψηφιών και βανδάλων, έχει εξάρει το ήθος του πρύτανη Παλλήκαρη και πρωτοστάτησε στην σωτηρία του, όταν ένα χρόνο πριν το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας ζητούσε να παραιτηθεί.

    Μάλλον για άλλη μια φορά θέλησε να δώσει τα διαπιστευτήρια του προαλοιφόμενος για τις προεδρικές εκλογές που έρχονται στο τμήμα. Και μάλιστα το κάνει αυτό υπερασπιζόμενος έναν Υπουργό που ούτως ή άλλως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων η επίσκεψη του στην Κρήτη. Και μάλιστα το κάνει αυτό ενώ η διαμαρτυρία ενάντια στον υπουργό έγινε σε ένα απόμακρο (και υπερπολυτελές) μέγαρο, μακριά από “το πανεπιστήμιο και το άσυλο που κάποιοι λυμαίνονται”. Πολύ πρεμούρα έχει ο κύριος καθηγητής να υπερασπιστεί το ξοφλημένο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

    Μήπως πρέπει οι πολίτες να παίρνουν και την άδεια του για να διαδηλώσουν; Μήπως όλοι οι πολίτες που αυθόρμητα αποδοκιμάζουν τα στελέχη της κυβέρνησης σε ταβέρνες, εκδηλώσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι και αυτοί 10 φοιτητές που ανήκουν σε “αριστερίστικες γκρούπες που λυμαίνονται το δημόσιο πανεπιστήμιο”.

    Σαν Σύλλογος Φοιτητών της Ιατρικής πρέπει να απομονώσουμε τα ουρλιαχτά που μας γυρνούν αρκετά χρόνια πίσω σε μέρες μαύρες για το λαό της χώρας, που στοχοποιούν και προσπαθούν να εκφοβίσουν συμφοιτητές μας, που αντιγράφουν πιστά τις συμπεριφορές του κου Πάγκαλου και του σάπιου πολιτικού προσωπικού που έχει ρημάξει τη χώρα και φορτώνει την ευθύνη στις πλάτες μας.

    * Αλήθεια κύριε Γραβάνη ποιος έχει καταντήσει τα πανεπιστήμια χώρους διαπλοκής και μίζας; Αλήθεια ποιος έχει καταντήσει το ΠΑΓΝΗ άντρο του φακελακίου, παράδεισο για τις φαρμακευτικές εταιρείες, κάστρο της ρεμούλας και εσχάτως υπό διάλυση;
    * Αλήθεια ποιος ασκεί τρομοκρατία όταν παίρνουμε πτυχία με πολύ κόπο, και στη συνέχεια περιμένουμε για ειδικότητα τόσα χρόνια και στο ενδιάμεσο κάνουμε στην καλύτερη τους εφημεριάκηδες (ακόμα και συνάδελφοι με εφάμιλλο με το επιστημονικό σας έργο, δεν έχουν δουλειά σήμερα);
    * Αλήθεια το δημόσιο πανεπιστήμιο ποιος προσπαθεί να το κλείσει σήμερα, με την υποχρηματοδότηση του από το κράτος να έχει φτάσει στα χειρότερα επίπεδα από την χούντα και μετά; Ποιός υποχρηματοδοτεί τόσα χρόνια την έρευνα δένοντας πισθάγκωνα την δυνατότητες του ελληνικού πανεπιστημίου;
    * Αλήθεια ποιοι φοβούνται να δουλέψουν και να μιλήσουν στην Ιατρική;

    Η προσπάθεια στοχοποίησης και τρομοκράτησης μελών του ΣΦΙΚ δε θα περάσει. Θα βάλουμε κόκκινη γραμμή στην προσπάθεια εκφασισμού και αντιδραστικοποίησης που προσπαθιέται να εγκατασταθεί στο νέο πανεπιστήμιο της κας Διαμαντοπούλου με προεξάρχων τον καθηγητή Γραβάνη στην Ιατρική Σχολή.

    Σαν ΣΦΙΚ έχουμε άλλες αρχές και αξίες και εκτιμούμε οτι τέτοιες περιθωριακές απόψεις δεν απηχούν το σύνολο των πανεπιστημιακών μας καθηγητών. Το επόμενο διάστημα θα προωθήσουμε με όλα τα πιθανά μέσα τον διάλογο για τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου αλλά και την αντίσταση ενάντια στη διάλυση που έρχεται.

    • Επιστολή ΟΛΜΕ προς τους Δήμους για τις συγχωνεύσεις στο 10/03/2011 στις 01:07

    Ο.Λ.Μ.Ε.
    Ερμού & Κορνάρου 2
    ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
    FAX: 210 32 27 382
    http://www.olme.gr
    email: olme@otenet.gr
    Αθήνα,24/2/2011
    Α.Π.: 1990
    Προς :τους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ και τα
    ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ της χώρας

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
    Αγαπητές/οί κυρίες και κύριοι Δήμαρχοι
    Απευθυνόμαστε σε εσάς και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων σας,
    προκειμένου να μοιραστούμε σκέψεις και αγωνίες μας με αφορμή τον σχεδιασμό τουΥπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις-καταργήσειςσχολείων, αλλά και τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
    Με το νέο προϋπολογισμό του 2011 οι δαπάνες για την παιδεία οδηγήθηκαν σε
    μείωση ρεκόρ. Για πρώτη φορά το ποσοστό τους βρίσκεται κάτω από το 3% του ΑΕΠ μεταυτόχρονη μείωση σε απόλυτες τιμές.
    Με τη δραστική περικοπή ακόμα και των ελάχιστων δαπανών (2,75% του ΑΕΠ), ηελληνική εκπαίδευση τίθεται ουσιαστικά και τυπικά υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ, πουπλέον θα αποφασίζει για τη λειτουργία της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων με κριτήριααυστηρά λογιστικά έχοντας ως επιδιωκόμενο στόχο το «φτηνό σχολείο».
    Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την κρίση και εφαρμόζοντας την πολιτική του
    μνημονίου, επιδιώκει σαρωτικού χαρακτήρα αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με στόχο τηνπερικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση. Σ’ αυτά τα πλαίσια προχωρά στηνυλοποίηση εκτεταμένων συγχωνεύσεων – καταργήσεων δημοτικών, γυμνασίων καιλυκείων σε όλη τη χώρα. Για παράδειγμα μόνο στη Θεσσαλονίκη προωθείται ηκατάργηση 5 και η συγχώνευση 41 σχολείων!
    Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην δημιουργία μεγάλων τμημάτων
    μαθητών θέτοντας ως όριο τους 30, υπαναχωρώντας ακόμα και από προηγούμενες εγκυκλίους (Σεπτέμβρης 2009), αλλά και δηλώσεις της σημερινής Υπουργού Παιδείαςστη Βουλή (Σεπτέμβρης 2010) για 25 μαθητές ανά τμήμα + 10% όταν υπάρχει ανυπέρβλητο κτιριακό πρόβλημα.
    Στο όνομα του ΔΝΤ, το σχολείο της γειτονιάς ή της κοινότητας καταργείται για να δώσει τη θέση του σε πολυπληθή, απρόσωπα και μαζικά «πολυδύναμα» σχολικά κέντρα.
    Είναι φανερό πως, εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, το σημερινό σχολείο θα γίνει παρελθόν, χιλιάδες μαθητές θα εξαναγκαστούν σε εξοντωτικές μετακινήσεις και ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα αυξηθεί κατακόρυφα με δραματικές συνέπειες στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Παράλληλα οι περικοπές στις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών
    συνεχίζονται με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες του.
    Tο Υπουργείο Παιδείας διακηρύσσει το διάλογο και «ανεβάζει» κείμενα στο
    διαδίκτυο για την περίφημη «διαβούλευση». Η πραγματικότητα είναι τελείως
    διαφορετική. Η πολιτική του ηγεσία χρησιμοποιεί προσχηματικά τη «διαβούλευση»,αφού έχει προαποφασίσει τις αλλαγές που θέλει να υλοποιήσει στην εκπαίδευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) οι προϊστάμενοι καθώς και οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης αρνούνται να μας κοινοποιήσουν τις προτάσεις τους για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολείων!
    Αγαπητές/οί κυρίες και κύριοι Δήμαρχοι,
    Με δεδομένες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης,
    πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων των παραγόντων και των συλλογικοτήτων των τοπικών κοινωνιών (τοπικής αυτοδιοίκησης, γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών), προκειμένου να αγωνιστούμε για:
    • να ακυρώσουμε το πρόγραμμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών
    μονάδων που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Παιδείας, όχι για παιδαγωγικούς
    λόγους αλλά με μοναδικό κριτήριο την «εξοικονόμηση πόρων»,
    • να μην δημιουργούνται τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές, 20 στις
    κατευθύνσεις του λυκείου και στη ΤΕΕ, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα
    εργαστήρια,
    • να απαιτήσουμε την αύξηση της χρηματοδότησης της οργανισμών της
    τοπικής αυτοδιοίκησης για να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες
    των σχολικών μονάδων της περιοχής τους,
    • να επιλυθούν όλα τα ζητήματα της σχολικής στέγης με ένα πρόγραμμα
    γενναίας χρηματοδότησης προκειμένου να χτιστούν νέα σχολεία, αλλά και
    να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα κτίρια,
    • να απαιτήσουμε από την πολιτεία την αύξηση των δαπανών για την παιδεία
    τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ, ενάντια στις περικοπές που επέβαλε το
    μνημόνιο.
    http://diktyochania.wordpress.com/

    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ στο 09/03/2011 στις 12:15

    Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους της Πλακιώτισσας
    Στον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι κάτοικοι της Πλακιώτισσας, επειδή, έξι χρόνια μετά τον καθορισμό του ύψους των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών τους, δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους τα χρήματα.

    Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής της Πλακιώτισσας στην Άνω Μεσαρά, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής του φράγματος, ενός μεγάλου και κρίσιμου έργου, προϋπολογισμού περίπου 12 εκ. ευρώ.

    Οι “επισκέπτες” διαμαρτυρήθηκαν για τη μη απόδοση των χρημάτων που έχουν καθοριστεί ως αποζημιώσεις για τις απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες τους.

    Οι περίπου 600 δικαιούχοι περιμένουν από το 2005 τα χρήματα που τους αναλογούν, καθώς τότε έγιναν οι απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών τους. Ωστόσο, παρά το ότι το έργο κατασκευής του φράγματος είναι σε εξέλιξη, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης των δικαιούχων.

    Η αναγνώριση των δικαιούχων γίνεται δικαστικώς, για ομάδες των 60 ιδιοκτητών. Το τελευταίο δικαστήριο, ωστόσο, αναβλήθηκε καθώς ο Συνήγορος του Δημοσίου προέβαλε ένσταση επί των επιμετρήσεων, που “συνθέτουν” το ποσό των – περίπου – 30 εκ. ευρώ για τις αποζημιώσεις.

    Για εμπαιγμό και κοροϊδία έκαναν λόγο οι διαμαρτυρόμενοι δικαιούχοι που αποζημιώσεις ακούνε και … αποζημιώσεις δε βλέπουνε, συνάντησαν τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Θεανώ Βρέντζου, στους οποίους εξέθεσαν το πρόβλημα.

    ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ

    Το φράγμα της Πλακιώτισσας θα αρδεύσει όλη την Ανατολική Μεσαρά από τον χείμαρρο Αναποδάρη (συνολικά 22.000 στρέμματα).

    Το χωμάτινο ανάχωμα του φράγματος είναι πλάτους στέψης 8,0μ. και μήκους 300,0μ. Ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα που δημιουργείται ανέρχεται σε 18,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

    Το φράγμα θα κατασκευαστεί με κεντρικό αργιλικό πυρήνα, σώματα στήριξης από αμμοχάλικο και από υλικά εκσκαφής με φίλτρα, στραγγιστήρια και λιθορριπές ανάντη και κατάντη.

    Το ύψος του θα είναι 53,0μ. Η τυπική διατομή είναι τραπεζοειδής με κλίσεις. Ο υπερχειλιστής είναι μετωπικός και βρίσκεται στο δεξιό αντέρεισμα του φράγματος, παροχής Q=420 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο.

    Επίσης, θα κατασκευαστούν όλα τα συναφή έργα του φράγματος (εκτροπής, εκκένωσης, υπερχειλίσεως, υδροληψίας, κ.λπ.) καθώς και τα απαραίτητα έργα προσπέλασης.

    Η μελέτη προβλέπει τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού από το χωριό της Πλακιώτισσας με το υφιστάμενο μικρό φράγμα και νέα χάραξη στο αριστερό αντέρεισμα μήκους 474μ. καθώς και άλλη μήκους 570μ. στο δεξιό αντέρεισμα μετά τη γέφυρα του υπερχειλιστή.

    http://www.cretalive.gr/new/27253/crete/Kraugi_apognosis_apo_tous_katoikous_tis_Plakiotissas

    • ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι στο 09/03/2011 στις 12:10

    Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στο 1ο Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι που διοργάνωσαν οι Πολίτες εν Δράσει στην Παιδική Χαρά του δρόμου της λαϊκής αγοράς την Κυριακή 27 Φλεβάρη. Για την πραγματοποίηση του δεν χρειαστήκαμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μελέτες, χρηματοδότηση κ.ο.κ. Ήταν αρκετή η διάθεση πλήθους πολιτών να προσφέρουν ό,τι είχαν στην κατοχή τους αλλά δεν το είχαν πια ανάγκη. Έτσι κάναμε πράξη την αλληλεγγύη με τρόπο άμεσο, χωρίς διαμεσολαβητές, χωρίς προϋποθέσεις και όρους. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια και -κατά γενική απαίτηση- σύντομα θα οργανώσουμε ξανά αντίστοιχη δράση.

    Ευχαριστούμε τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας για την πολύτιμη βοήθεια καθώς και τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα.

    http://politesiermg.wordpress.com/

    • Ηράκλειο : Συναυλία Οικον.Ενίσχυσης 10/3/11 στο 09/03/2011 στις 11:58

    Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης.
    Ηράκλειο Κρήτης, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, 19:00-Πλατεία Ελευθερίας
    Η ομάδα “ΔΙΚΑΙΩΜΑ” και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλλιτεχνών διοργανώνουν την Πέμπτη 10/3 στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του υπό σύσταση συλλόγου ανέργων!

    • Ηράκλειο : Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο10/3/11 στο 09/03/2011 στις 11:57

    Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
    Ηράκλειο Κρήτης, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, 18:00-Πλατεία Ελευθερίας που συνδιοργανώνεται από συλλόγοθς φοιτητών,ΕΛΜΕ, Σύλλογο Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Ν.Ηρακλείου κ.α.

    • Xανιά: κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό Δικτυο FM στο 08/03/2011 στις 16:25

    Ο σταθμος Δικτυο FM τελει υπο καταληψη απο αλληλεγγυους και αλληλεγγυες στους 300 μεταναστες εργατες απεργους πεινας ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.