→ Ιανουάριος 2011 ::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

24 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Ξενοδοχοϋπάλληλοι : Μας στέλνουν στην ανεργία! στο 28/01/2011 στις 11:50

    «Μας στέλνουν στην ανεργία! Είναι επικίνδυνοι»!.. Έτσι ξεκινάει την καταγγελία που εξέδωσε χθες η διοίκηση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, κατηγορώντας την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη ότι αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της στο εν λόγω υπουργείο, μετά το υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας, προσπαθεί να καταργήσει, και μάλιστα χωρίς να την πάρουν χαμπάρι, την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έβαζε μια τάξη στο θέμα των εισαγόμενων μαθητών στα ξενοδοχεία της χώρας. Και όχι μόνο επιχειρεί κάτι τέτοιο, αλλά ταυτόχρονα προωθεί και την κατά συρροή εισαγωγή των ξένων μαθητών, οι οποίοι, ενώ θα εργάζονται σε πραγματικές θέσεις εργασίας, δε θα ασφαλίζονται και θα αμείβονται και με εξευτελιστικά ποσά, που δε θα ξεπερνούν τα 300 ευρώ!
    Η καταγγελία των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου στηρίζεται σε σχετικές πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου, που προχώρησε στη δημοσιοποίησή τους προς τα μέλη της σε ολόκληρη τη χώρα.
    «Η καλή κ. Κατσέλη, η οποία δε νομίζουμε να ξέρει σε ποιο υπουργείο βρίσκεται και δε γνωρίζουμε αν έχει εργαστεί και ποτέ σαν υπάλληλος για να γνωρίζει τι είναι να είσαι υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, προσπαθεί και όπως φαίνεται καταφέρνει να μετατρέψει το υπουργείο Εργασίας σε υπουργείο ανεργίας», αναφέρει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν από κοινού ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου Γιώργος Αρετίνης και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.
    Όπως συνεχίζει η καταγγελία της οργάνωσης, εξηγώντας τι ακριβώς έχει συμβεί με βάση τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στους συνδικαλιστές των ξενοδοχοϋπαλλήλων, «τον Αύγουστο του 2010 υπογράφτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που έβαζε μια τάξη στους εισαγόμενους μαθητές, και η οποία άρχιζε από 01/01/2011, αλλά μόλις ήρθε το 2011 η κ. Κατσέλη στα κρυφά (ευτυχώς το πήραμε είδηση), μετά από εντολή των ξενοδόχων, προσπαθεί να καταργήσει όχι μόνο την Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπουργεία Εργασίας, Τουρισμού, Παιδείας), αλλά να εισάγει κατά συρροή μαθητές οι οποίοι να εργάζονται σε πραγματικές θέσεις εργασίας χωρίς να ασφαλίζονται, και με μισθό 300 ευρώ!
    Προειδοποιούμε το υπουργείο Εργασίας, την κυβέρνηση και τους ξενοδόχους ότι είναι πολύ εύκολο να μετατρέψουμε τον τουρισμό σε πεδίο μάχης, και τα όποια οφέλη προβλέπουν θα τους έρθουν ανάποδα. Εμείς, έτσι ή αλλιώς, χαμένοι θα είμαστε αν ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα.
    Έτσι θα μειώσει την ανεργία η κυβέρνηση; Έτσι θα αυξήσει τα έσοδα του ΙΚΑ, με νόμιμη εισφοροδιαφυγή; Με άσχετους από την ανατολική Ευρώπη θέλουν οι ξενοδόχοι να προσφέρουν υπηρεσίες στον επισκέπτη μας; Ας τολμήσουν να προχωρήσουν»!
    http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=796862&srv=94

    • Ενημέρωση για την Πορεία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας στο Ηράκλειο Κρήτης στο 28/01/2011 στις 07:21

    Πορεία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, και ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των παρατρεχάμενων του έγινε σήμερα το βράδυ στο Ηράκλειο. Η πορεία που είχε γύρω στα 150 άτομα (α/α, αριστερά, ανένταχτοι), ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 και ακολούθησε την κλασσική διαδρομή Καλοκαιρινού-Αγ.Μηνά-πλ.ελευθερίας-Δικαιοσύνης. Περνώντας από τα γραφεία του Μπατσόκ, πετάχθηκαν κάποιες πέτρες. Στο τέλος της πορείας και εν αναμονή των εξελίξεων από Αθήνα, έγινε κάλεσμα για μικροφωνική συγκέντρωση αύριο το πρωί (Παρασκευή) στις 11 στα λιοντάρια και νέα πορεία στις 6 το απόγευμα.

    Εκτός από το κείμενο των ίδιων των απεργών, ένα από τα κείμενα μοιράστηκε ήταν το ακόλουθο:

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    “…Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας…
    …Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων…
    …Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα τη δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες…
    …Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο…”
    (Αποσπάσματα από το κείμενο της συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας)

    Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου έφτασαν στην Αθήνα από τα Χανιά 300 μετανάστες-εργάτες, από τους οποίους οι 250 εγκαθίστανται σε κτίριο της Νομικής σχολής και οι υπόλοιποι 50 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητώντας ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους ντόπιους εργάτες.

    Από την πρώτη στιγμή, κράτος, ΜΜΕ, κόμματα και ακαδημαϊκοί εμφανώς τρομοκρατημένοι, εξαπολύουν μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον τους, στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό από την ουσία του αγώνα τους. Το κτίριο στο οποίο αποφάσισαν να μείνουν βρίσκεται υπό ανακαίνιση, οπότε δεν παρεμποδίζεται καμιά λειτουργία του πανεπιστημίου. Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του πανεπιστημίου αποφάσισε το κλείσιμο της σχολής έως την Παρασκευή, προφανώς εκβιαστικά. Έτσι βλέπουμε να μπαίνει στο στόχαστρο το άσυλο, φέρνοντας στο προσκήνιο μέχρι και την κατάργηση του. Βέβαια ένας από τους ρόλους του ασύλου ιστορικά, είναι ακριβώς αυτός, να παρέχει καταφύγιο και προστασία σε καταπιεσμένους και κυνηγημένους, αποτελώντας χώρο έκφρασης, συζήτησης και αγώνα των κοινωνικών κινημάτων. Ένα άλλο κομμάτι της κρατικής προπαγάνδας ήταν να παρουσιάζουν τους μετανάστες-απεργούς πείνας ως άβουλα και χωρίς συνείδηση όντα, καθοδηγούμενοι και υποκινούμενοι από μικροπολιτικά συμφέροντα. Στην πραγματικότητα ο αγώνας τους είναι αυτοοργανωμένος και ακηδεμόνευτος, αφού από την αρχή του μέχρι και τώρα που τους ζητούν να μεταφερθούν, όλες οι αποφάσεις παίρνονται μέσω της συνέλευσης τους.

    Το ζήτημα είναι πρωτίστως ταξικό. Οι μετανάστες δεν είναι τίποτα λιγότερο από εργάτες σε καθεστώς παρανομίας. Και σαν τέτοιοι για πρώτη φορά διεκδικούν μαζικά και πολιτικά τη νομιμοποίηση τους με το έσχατο των μέσων, την απεργία πείνας. Την εποχή που τα αφεντικά χτίζουν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτή η κίνηση έρχεται να θέσει εκ νέου το μεταναστευτικό ζήτημα στην πραγματική ταξική του βάση. Σε μια περίοδο έντονης επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου, ένα από τα κυριότερα όπλα τους είναι το να μας έχουν διχασμένους. Τους δημόσιους ενάντια στους ιδιωτικούς, τους λιμενεργάτες ενάντια στους αγρότες, τους μετανάστες ενάντια στους ντόπιους. Ενάντια στο ”διαίρει και βασίλευε” που προσπαθούν να επιβάλλουν τα αφεντικά, προτάσσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους. Η υπόθεση τους μας αφορά όλους.

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΣΥΝΟΡΑ, ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

    Ανοιχτή συνέλευση Αλληλεγγύης, Παρασκευή 7μμ στην κατάληψη Ευαγγελισμού

    • Ρέθυμνο πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στο 28/01/2011 στις 00:01

    Πέμπτη 27/1/2011 : Γύρω στις 6:30 το απόγευμα μαζεύτηκαν έξω απ το δημαρχείο ρεθύμνου περίπου 60 άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους (αντιρατσιστικό συντονιστικό, αντιεξουσιαστές, ανένταχτοι κλπ) και αφού έγινε ανοιχτή συνέλευση, γράφτηκε κείμενο και έγινε πορεία στην παλιά πόλη. Στη διαδρόμη μοιράστηκε το κείμενο, γράφτηκαν και φωνάχτηκαν συνθήματα. Η πορεία, που είχε δυναμικό παλμό, κατέληξε στην πλατεία 4 μαρτύρων. Όποιος έχει το κείμενο που μοιράστηκε ας το ανεβάσει.

    • Hράκλειο πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στο 27/01/2011 στις 23:28

    τελειωσε πριν καποια ωρα η πορεία.γυρω στα 200 ατομα ισως και περισσότερα.πολυ δυναμική με πολυ παλμο και ζωντανια.εδωσαν το παρόν κυριως φοιτητες αλλα οχι μόνο.απο οργανώσεις(ΚΟΕ,ΕΑΑΚ),αναρχικοί και ανένταχτοι.μια διμηρια πισω μας.στα γραφεια του πασοκ πεταχτηκαν καποιες πετρες και οι ματσοι εκαναν κινηση προς το μεροος μας, αποθηθηκαν λεκτικά και ελιξε εκει η φαση.
    πολυ καλος ο απολογισμος για μια αφθορμητη συγκεντρωση.
    καλεστηκε μικροφωνικη αυριο στις 11:00 στα λιονταρια και πορεία στις 6:00 στα λιονταρια.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

    • "Όχι" στα ακριβά εισιτήρια των λεωφορείων - Ραντεβού στις στάσεις στο 27/01/2011 στις 12:42

    Σε μαζικό κίνημα εξελίσσεται η πρωτοβουλία κατά των ακριβών εισιτηρίων των λεωφορείων στο Ηράκλειο. Της πρώτης κινητοποίησης από φοιτητές που επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, αρνούμενοι να καταβάλλουν το τσουχτερό αντίτιμο, ακολούθησαν αρκετές ακόμη, με κοινό παρονομαστή το αίτημα για μείωση των τιμών, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

    Αύριο στις 09.30 το πρωί, μία ακόμη διαμαρτυρία κατά των ακριβών εισιτηρίων, θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης. Στις στάσεις των λεωφορείων σε GOODY’s και ΑΣΤΟΡΙΑ οι διαμαρτυρόμενοι, των οποίων η τσέπη δε “σηκώνει” το βαρύ αντίτιμο θα δηλώσουν την αντίδρασή τους στην “τσουχτερή” πρωτιά του Ηρακλείου, όπου τα εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ κοστίζουν ακριβότερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας.

    Ρεκόρ ακρίβειας

    1,5 ευρώ για το μπλε εισιτήριο

    1,1 ευρώ για το πορτοκαλί

    0,8 ευρώ για το πράσινο,

    ενώ για μαθητές και πολύτεκνους τα εισιτήρια είναι πλέον 0,6 και 0,75 ευρώ αντίστοιχα.

    “Οι τιμές των εισιτηρίων στο Ηράκλειο συνιστούν πανελλαδικό ρεκόρ. Η κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών τον Δεκέμβρη του 2010 επιβάλλει αυτές τις αυξήσεις και φυσικά το τοπικό ΚΤΕΛ πλειοδοτεί.

    Για αυτό, καλούμε σε παράστασεις διαμαρτυρίας για την τιμή των εισιτηρίων την Παρασκευή 28 Γενάρη, στις 9:30 το πρωί και δίνουμε ραντεβού στις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ σε GOODY’s και ΑΣΤΟΡΙΑ” – αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας “Φθηνά Εισιτήρια”

    http://cretalive.gr/new/22008/crete/Ochi_sta_akriba_eisitiria_ton_leoforeion_-_Rantebou_stis_staseis

    • Μικροφωνική Συγκέντρωση - Ηράκλειο Κρήτης στο 27/01/2011 στις 03:24

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

    Μικροφωνική Συγκέντρωση – Ηράκλειο Κρήτης 6 μμ
    Λιονταρια
    ΠΕΜΠΤΗ 27 – 01 -2010

    • Xανιά-συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας χθες 25/1/11 στο 26/01/2011 στις 16:01

    χτες 25/1 πραγματοποίηθηκε συγκέντρωση/μικροφωνική αλληλεγγύης στα χανιά, στην πλατεία της αγοράς, στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, από αριστερές οργανώσεις.

    η συγκέντρωση άρχισε στις 18:00, με παρουσία περίπου 45 ατόμων αλληλέγγυων και αρκετών μεταναστών. Στη συγκέντρωση μοιραζόταν το κείμενο της συνέλευσης των απεργών πείνας, ενώ υπήρχε και μικροφωνική.

    παράλληλα 10 σύντροφοι έκαναν μοίρασμα στην περιοχή του κέντρου σε περαστικούς, μαγαζιά και μέσα στην αγορά. Το κείμενο που μοιράστηκε είναι εδώ:

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1250712

    • Συγκέντρωση κατοίκων στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών 31/1/11 στο 26/01/2011 στις 09:28

    Συγκέντρωση για το μέλλον της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών και τις κινήσεις τους θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι του δήμου Χερσονήσου την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικάνικη Βάση.

    Στην τελευταία μαζική συγκέντρωση που συγκάλεσε η Επιτροπή Αγώνα συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από την πρόθεση παραχώρησης των εγκαταστάσεων σε ιδιώτες και συμφωνήθηκε ότι είναι ανάγκη η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το χώρο για αξιοποίηση με την κατασκευή υποδομών Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, και ορισμένων υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.
    http://cretalive.gr/new/21857/crete/Sugkentrosi_stin_proin_Amerikaniki_Basi_Gournon

    • “Οχι” λουκέτα στα σχολεία και στον τοπικό μαρασμό στο 25/01/2011 στις 17:21

    Να ακουστεί η φωνή της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας ζητούν φορείς της εκπαίδευσης, δάσκαλοι και καθηγητές από το υπουργείο Παιδείας το οποίοι ετοιμάζει… λουκέτα σε σχολεία.

    Χθες, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τις συνενώσεις και τις ιδρύσεις σχολικών μονάδων, η οποία διήρκεσε ελάχιστες μέρες, κάτι που επισημάνθηκε και στα σχόλια που κατατέθηκαν.

    Το υπουργείο αναμένεται εντός της εβδομάδας να στείλει εγκύκλιο στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και να ορίζει τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα κλείσουν, θα συγχωνευτούν ή θα ιδρυθούν σχολεία.

    Απώτερος στόχος, φυσικά, είναι να περιοριστούν οι δαπάνες του υπουργείου Παιδείας.

    Ήδη, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς μαθητών έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων, κάτι που θεωρούν ότι θα απογυμνώσει την περιφέρεια, θα ταλαιπωρήσει τους μαθητές και θα μειώσει τις θέσεις εργασίας για δασκάλους και καθηγητές. Στο Ηράκλειο είχε διοργανωθεί πριν δύο βδομάδες συλλαλητήριο και παράσταση διαμαρτυρίας για τα ενδεχόμενα λουκέτα σε σχολεία. Επίσης, αύριο η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. Η ομοσπονδία των καθηγητών κηρύσσει τρίωρη και η ΔΟΕ δίωρη στάση εργασίας.
    http://www.patris.gr/articles/195013?PHPSESSID=lefsl1r1evqo94aomhvht7i4o7

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.