Ηράκλειο : Ανακοίνωση Κατάληψης Δημοτικής πινακοθήκης

Με αφορμή την κρατική δολοφονία στα Τέμπη και όλες όσες έχουν προηγηθεί, από το Μάτι και την Εύβοια μέχρι τους νεκρούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και τις καθημερινές εργατικές δολοφονίες, επιβεβαιώνεται πως η αξία των ζωών μας μηδενίζεται μπροστά στα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών.

Οι εγκληματικοί μηχανισμοί του καθεστώτος, χρησιμοποιούν τους δημοσιογράφους για να κατευθύνουν την κοινή γνώμη, μεταφέροντας την ευθύνη των εξουσιαστών στις πλάτες μας. Παράλληλα, για να καταστείλουν όσες αντιδρούν και αντιστέκονται στα σχέδια τους, επιστρατεύουν συνεχώς μπάτσους, να επιτίθενται με ξύλο και χημικά. Παρότι χιλιάδες άνθρωποι έχουμε βγει στους δρόμους, αυτοί επικαλούνται την δικαστική αρχή για να τους συγκαλύψει και να επιβεβαιώσει τη ρητορική τους για αποκλειστικό ανθρώπινο λάθος ώστε να την βγάλουν καθαρή.

Οι συνέπειες των εγκλημάτων τους, βαραίνουν τους καταπιεσμένους και τους ανθρώπους που χάνουν καθημερινά τους αγαπημένους τους. Μας ωθούν συνεχώς σε εξαθλίωση· οικονομική, σωματική και ψυχική.

Αποφασίσαμε να καταλάβουμε το κτήριο της δημοτικής πινακοθήκης, δημιουργώντας ένα κέντρο αγώνα στην καρδιά του Ηρακλείου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι ρομαντικοί απροσάρμοστοι δημιουργώντας αναχώματα σύγκρουσης και αντίστασης. Απέναντι σε ένα σύστημα που μας σκοτώνει καθημερινά οργανωνόμαστε οριζόντια και ισότιμα χωρίς λογικές ιεραρχίας. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Κατάληψη Πινακοθήκης

Μάρτης 2023

ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΝΘΟΣ ΕΘΝΙΚΟ

ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.