Ηράκλειο: Κατάληψη Ευαγγελισμού-Ούτε 34, ούτε 100. Κατάληψη για πάντα στο βιολογικό!

Ούτε 34, ούτε 100. Κατάληψη για πάντα στο βιολογικό !

Στις 18/11/21 παρατηρήθηκε από συντρόφους-ισσες κινητικότητα από τις πανεπιστημιακές αρχές στο φουαγιέ του Βιολογικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως φάνηκε στην πορεία υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση για εσωτερικές διαρρυθμίσεις με πρόφαση ανάγκες της ΣΘΕ σε διάστημα 16 μηνών (από Σεπτέμβρη 2021). Εντός των σχεδίων, όπως φαίνεται σε σχετική προκήρυξη εντάσσεται και ο χώρος του στεκιού στο Βιολογικό.

Το κατειλημμένο στέκι του βιολογικού αποτελεί σημέιο αναφοράς, πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου τα τελευταία 34 χρόνια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Έχει στεγάσει συλλογικότητες και ομάδες, ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις, με πληθώρα θεματικών αναρχικού/αντιεξουσιαστικού περιέχομενου, στήριξη πολιτικών κρατουμένων κα. ενώ παράλληλα αποτελεί έναν από τους βασικότερους χώρους έκφρασης της dyi και πανκ κουλτούρας στην Ελλάδα.

Οι «ύποπτες» κινήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ είτε προς το στέκι του Βιολογικού είτε με την παρουσία μπάτσων και ασφαλιστών εντός των χώρων του πανεπιστημίου δεν είναι καθόλου τυχαίες. Το ΑΠΘ αποτελεί μια από τις τελευταίες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις εντός του μητροπολιτικού ιστού, απότελει ένα ζωντανό κύτταρο για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και έναν χώρο έκφραση,ζύμωσης και δράσης για τους φοιτητ (ρι)ές αλλά και για το κίνημα τοπικά. Αυτό έγινε αρκετά ξεκάθαρο την προηγούμενη άνοιξη με τις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στον νομό 4777 (Κεραμαίος, Χρυσοχοΐδη), αλλά και με την πληθώρα δρώμενων που συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα εντός του παρά την αυξημένη καταστολή (φοιτητικές και αναρχικές συνελεύσεις,θεατρικές ομάδες, μπαρ για κάλυψη δικαστικών εξόδων, συγκρούσεις με τους μπάτσους).

Είναι προφανές ότι ένας κατειλημμένος χώρος, τέτοιας ιστορικής σημασίας, σαν το στέκι του βιολογικού αποτελει ανάχωμα για τα σχέδια κράτους και πρυτανικών αρχών για την επιβολή του δόγματος νόμος και τάξη εντός τον πανεπιστημίων αλλά και την μετατροπή τους σε αποστειρωμένα campus όπου θα επικρατεί απόλυτος έλεγχος και πειθάρχηση των φοιτητ(ρι)ών αλλά και όσων άλλων παραβρίσκονται εντός τους.

Εμείς από την μεριά μας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς όλους-ες συντρόφους-ισσες της κατάληψης βιολογικού αλλά και προς όλες τις καταλήψεις που κινδυνεύουν με εκκένωση. Τέλος, διαμηνύουμε προς πρυτανικές αρχές, μπάτσους, αφεντικά και λοιπά τσιράκια που κινούν τα νήματα για την εκκάστωτε εκκένωση ότι οι πράξεις τους έχουν κόστος και δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.

*Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στο κατειλημμένο στέκι του Βιολογικού αναρτήσαμε πανό στην πρόσοψη της κατάληψης

Στέκια, ορμητήρια, γιάφκες, καταλήψεις

Ενάντια σε έναν κόσμο υποταγής και σήψης

Κατάληψη Ευαγγελισμού

Πηγή:https://evagelismos.squat.gr/?p=4508