Ρέθυμνο: Η αξιοπρεπής στέγαση είναι δικαίωμα – Εκδήλωση για το στεγαστικό ζήτημα | 10/10-ώρα:18:00 στην πλατεία Μικρασιατών

Γνωρίζουμε ότι μια αξιοπρεπής ζωή στο Ρέθυμνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε χρόνο. Είτε ήδη μένουμε στην πόλη, είτε ερχόμαστε για πρώτη φορά για να δουλέψουμε ή να σπουδάσουμε , γνωρίζουμε ότι τα ενοίκια είναι υπέρογκα, τα διαθέσιμα σπίτια ολοένα και λιγοστεύουν, η τιμή των ενοικίων δεν ανταποκρίνεται στο τι προσφέρεται και οι φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστες. Ιδιαίτερα όσα άτομα εργαζόμαστε ξέρουμε ότι τα χρήματα που βγάζουμε δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις προσωπικές μας ανάγκες, όπως είναι η στέγαση.

Το πρόβλημά μας βαραίνει ακόμα περισσότερο τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τους άνεργους και τις άνεργες και τα ΑΜΕΑ. Την ίδια στιγμή μεσίτες , ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες πλουτίζουν εις βάρος μας και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να μετατρέψουν την Κρήτη σε ένα απέραντο τουριστικό θέρετρο, το οποίο από τη μία προσφέρει εποχική δουλειά/δουλεία, από την άλλη στερεί από πολύ κόσμο τη στέγαση. Πέρα από τους ξενοδόχους, υπάρχουν και οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης , τύπου airbnb και vrbo , που κάνουν έναν τεράστιο αριθμό διαμερισμάτων προσβάσιμο μόνο σε τουρίστες.

Καλούμε τον κόσμο της πόλης σε μια ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 10/10/2021 στις 18.00 στην πλατεία Μικρασιατών για να συζητήσουμε για το στεγαστικό ζήτημα. Τον δρόμο θα τον βρούμε μαζί ισότιμα, εμείς οι ίδιοι που βιώνουμε καθημερινά το πρόβλημα. Καμία λύση δεν χαρίζεται, αντίθετα κερδίζεται με αγώνα , προσπάθεια και αλληλεγγύη. Στο τέλος της συζήτησης ακολουθεί γλέντι με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Mahalle.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήθει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου. Τα είδη που μέχρι στιγμής είναι απαραίτητα (η λίστα ανανεώνεται καθημερινά) είναι: 1. Είδη ατομικής υγιεινής για παιδιά, ενήλικες (γυναίκες και άντρες) και ηλικιωμένους 2. Είδη καθαριότητας 3. Ράντζα 4. Μπουφάν 5. Παπούτσια Για οποιαδήποτε αλλαγή στα είδη πρώτης ανάγκης θα ενημερώσουμε σύντομα.

Casa Nostra

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85718/