Χανιά: Στεκόμαστε αλληλέγγυα στην Ήβη και στον αγώνα της κατά της τρανσφοβίας | 25.09 στις 9πμ συγκέντρωση στα Δικαστήρια

Την Παρασκευή 25.09 στις 9πμ συγκέντρωση στα Δικαστήρια Χανίων. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στην Ήβη και στον αγώνα της κατά της τρανσφοβίας.

Στις 10 Μαΐου 2017, δύο άνδρες χλεύασαν την Ήβη επειδή είναι τρανς γυναίκα. Εκείνη γύρισε, ανταπάντησε και όταν έστριψε, αυτοί της επιτέθηκαν πισώπλατα και την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη.

Η τρανσφοβία δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στις βίαιες επιθέσεις: από τα περίεργα βλέμματα και τα σχόλια, στην προσβολή της έμφυλης ταυτότητας και από τις βρισιές ως τους τραμπουκισμούς, φτάνοντας τελικά μέχρι και τις δολοφονίες. Η Ήβη ευτυχώς επέζησε. Η Zackie O’, έναν χρόνο μετά, όχι.

Το φύλο μας και η σχέση που έχει το κάθε άτομο με το σώμα του, δεν είναι μια ατομική διαδικασία : είναι ένας διαρκής διάλογος με την κοινωνία. Και σε αυτόν τον διάλογο δε μένουμε αμέτοχα, ερχόμαστε σε ρήξη με τις κοινωνικές κατασκευές, τα στερεότυπα και τους διαχωρισμούς. Με το σώμα μας, με τη θέση μας, με την ίδια μας την ύπαρξη.

“Το να είσαι τρανς δεν είναι επιλογή. Δεν είναι σα να ξυπνάς μια μέρα και να διαλέγεις τι ρούχα θα φορέσεις.”

Η Ήβη επέλεξε να μη σκύψει το κεφάλι : μίλησε τότε και συνεχίζει να μιλάει μέχρι τώρα, καταγγέλλοντας με μήνυση αυτούς που της επιτέθηκαν.

Αλληλεγγύη στην Ήβη

Κανένα μόνο στον αγώνα ενάντια στην τρανσφοβία

χανιά 2020

Λύσσα και Πούπουλα

https://lyssakaipoupoula.espivblogs.net/

Let’s talk about gender, baby : “Τρανς ζητήματα και τρανσφοβία – μια κουβέντα με την Ήβη” / Ραδιοφωνική εκπομπή με την Ήβη στο ΚΡαΧ, Δευτέρα 21/9 στις 5μμ και την Πέμπτη 24 στις 2μμ. Και μετά τη Δευτέρα, η εκπομπή θα υπάρχει σε πόντκαστ.

“Η τρανς υπόσταση δεν δεν είναι επιλογή. Δεν είναι σα να ξυπνάς μια μέρα και να διαλέγεις τι ρούχα θα φορέσεις.” / μπροσούρα για την τρανσφοβία και την συμπεριληπτικότητα τρανς ατόμων στους αγώνες μας.

“Καμία μόνη”, παλιότερο κείμενο με τη μαρτυρία της Ήβης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.