Χανιά: Κατάληψη Rosa Nera-Για τη φασιστική δολοφονία του 63χρονου αλβανού εργάτη Πετρίτ Ζίφλε στην Κέρκυρα

Απόσπασμα αφίσας απο το κοινό κάλεσμα σε πορεία την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη -Κατάληψη Allerta & Κατάληψη Ελαία - https://katalipsielaia.squat.gr

Απόσπασμα αφίσας απο το κοινό κάλεσμα σε πορεία την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018 -Κατάληψη Allerta & Κατάληψη Ελαία – https://katalipsielaia.squat.gr

Kemi tërbim për çdo racist!

Έχουμε οργή, ενάντια σε κάθε ρατσιστή

Στις 25 Νοέμβρη σε ένα χωριό της Κέρκυρας, τα Δραγωτινά, o 44χρονος ιδιοκτήτης και γνωστός φασίστας Δημήτριος Κουρής, μέλος του νεοναζιστικού κόμματος στο νησί στήνει ενέδρα σε ένα 63χρονο μετανάστη εργάτη και τον δολοφονεί με καραμπίνα. Έτσι ο Πετρίτ Ζίφλε γίνεται ένα ακόμα θύμα των ρατσιστών και των αφεντικών.

Είναι γνωστή η σημαντική συνεισφορά της αλβανικής μετανάστευσης και της εργασίας της στην Ελλάδα, στον κοινωνικό πλούτο, αλλά και… στις τσέπες των ντόπιων αφεντικών, τα τελευταία 25 χρόνια. Κι όμως, αντιμετωπίζεται ακόμα μέσα από διακρίσεις, εκμετάλλευση και την άρνηση απόδοση σημαντικών δικαιωμάτων στη δεύτερη και την τρίτη γενιά των παιδιών της που γεννιούνται εδώ. Μέσα από αυτές τις ρατσιστικές πολιτικές συντηρείται η φτηνή εργασία και η υποτίμηση της ζωής του συνόλου της εργατικής τάξης, ενώ πολλά ρατσιστικά εγκλήματα των ιδιοκτητών και των αφεντικών κατά των μεταναστών αλβανικής καταγωγής έχουν κουκουλωθεί από τους θεσμούς, ενώ έχουν απωθηθεί ακόμα και από τη συλλογική μνήμη.

Στην περίπτωση της Κέρκυρας, ο φασίστας δράστης έχει ήδη παραδεχτεί το έγκλημα αλλά αρνείται, με τη γνωστή θρασυδειλία των χιτλεραυγητών τα ρατσιστικά αίτια της δολοφονίας. Την ίδια στιγμή κόμματα και φορείς ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα και καταδικάζουν τη δράση της χρυσής αυγής, ενώ είναι οι ίδιοι που προώθησαν ρατσιστικές πολιτικές ενάντια στη μεταναστευτική ζωή και εργασία.

Η δολοφονία ήρθε ως αποτέλεσμα λογομαχίας για τις εθνικιστικές απόψεις του δράστη και τον Κατσιφά, τον τύπο που δολοφονήθηκε από αλβανούς μπάτσους, όταν άρχισε να γαζώνει σε μια κατοικημένη περιοχή ανάμεσα σε καφενεία και παιδιά. Το τελευταίο διάστημα, επιχειρείται από τα ΜΜΕ και από την ακροδεξιά πτέρυγα όλων των πολιτικών κομμάτων και των στρατιωτικών κύκλων που επιθυμούν πόλεμο ή/και πραξικόπημα στη χώρα, να κινητοποιηθούν μέσα από αλυτρωτικές και φιλοπόλεμες αφηγήσεις ενάντια στις γειτονικές χώρες. Σε αυτή την κίνηση εντάσσεται και η πρόσφατη προσπάθεια χρυσαυγητών, καραβανάδων και ακροδεξιών της ΝΔ (όπως κάποιες ΔΑΚΕ που στήριξαν ολόψυχα τους φασίστες) να κινητοποιήσουν λίγους μαθητές σε καταλήψεις που μιλάγανε για έφοδο στην Βόρειο Ήπειρο. Οι εθνικιστικές αυτές κινήσεις έχουν ως στόχο να νομιμοποιήσουν τους φασίστες, τους επίδοξους πραξικοπηματίες από το χώρο της ελληνικής δεξιάς και του στρατού, αλλά και όσους ηλίθιους ονειρεύονται έναν επεκτατικό πόλεμο της Ελλάδας. Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων ήταν και η δολοφονία στην Κέρκυρα, όπως και κάποιες άλλες επιθέσεις φασιστών που ξεψάρωσαν σε συγκεκριμένες περιοχής της επαρχίας.

Η πρόσφατη μιλιταριστική κινητοποίηση της άκρας δεξιάς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Παντού στον κόσμο εμφανίζονται ρατσιστικές, αντιμεταναστευτικές και φιλοπόλεμες κινητοποιήσεις, ακόμα και κυβερνήσεις. Αυτό συμβαίνει όπου η αντιφασιστική συνείδηση κοιμάται και όπου η ανοησία περί «δύο άκρων» επιβιώνει ακόμα. Όπως αλλού, έτσι και στα μέρη μας, οι φασίστες είναι κομμάτι της προσπάθειας πειθάρχησης και τρομοκράτησης της μεταναστευτικής εργατικής τάξης αλλά και όλων των μειονοτήτων, όπως και της διασποράς της άγνοιας και του εθνικισμού, με στόχο την κοινωνική χειραγώγηση που μπορεί να κάνει εφικτό ακόμα και ένα πραξικόπημα ή ένα πόλεμο που θα εξυπηρετεί μερίδα των ντόπιων αφεντικών.

Όπως παραδέχονται στην Κέρκυρα, η δολοφονία του Πετρίτ Ζίφλε δεν θα γινόταν αν δεν είχαν γίνει αποδεκτοί στην τοπική κοινωνία οι χρυσαυγήτες, αντί να εξοβελιστούν και να περιθωριοποιηθούν από το αντιφασιστικό κίνημα. Καμία ανοχή στους εθνικιστές, στους νεοναζί και τους ρατσιστές, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν κινούνται.

Εκτίμηση μας είναι πως κάθε πολιτική συλλογικότητα της αναρχίας και της αριστεράς θα πρέπει άμεσα συνεργαστεί με τις μεταναστευτικές συλλογικότητες και να αντιμετωπίσει τη φασιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη, με τους όρους που της αναλογούν.

Αγώνας ταξικός αντιφασιστικός, ούτε σιωπή, ούτε συνενοχή στα μιλιταριστικά σχέδια των αφεντικών

Πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στη δεύτερη γενιά

Άσυλο και υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών στους αγώνες τους για ζωή και για την ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης

Κατάληψη Rosa Nera, Δεκέμβριος 2018

Πηγή: http://rosanera.squat.gr/