Χανιά : Αντιφασιστική Πορεία -Σάββατο 24 Νόεμβρη 2012 -ώρα :16:00 -Πλ.Αγοράς

– Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις

– Εξω οι φασίστες από τους συλλόγους, τα σχολεία, τις γειτονιές μας

– Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί ενάντια σε μνημόνια και νεοναζί 

Για ένα κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης!!!

Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια τερατώδης αύξηση στον αριθμό και τη δολοφονική πρόθεση των θρασύδειλων και μαφιόζικων επιθέσεων από φασίστες και νεοναζί εναντίον μεταναστών συμπολιτών και συναδέλφων μας. Οι επιθέσεις αυτές στοχεύουν σε άνδρες και γυναίκες που εργάζονται για χρόνια εδώ και μεγαλώνουν τις οικογένειες τους δίπλα μας. Οι άνθρωποι αυτοί, ενώ προσφέρουν στην παραγωγή του κοινωνικού πλούτου, ζουν σε ένα καθεστώς εξαίρεσης από στοιχειώδη πολιτικά, κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα οι νεοναζί είτε με τη συνεργασία, είτε με τη συγκάλυψη της αστυνομίας, στρέφονται δολοφονικά και απέναντι στους πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη – καθώς στις χώρες τους υπάρχει πόλεμος, κατοχή από το ΝΑΤΟ (με τη συμμετοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων) ή δικτατορίες και εμφύλιοι.

Η βαρβαρότητα αυτή συνδέεται άμεσα με την βαρβαρότητα της υποτίμησης της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής όλων μας από εργοδοτικές ενώσεις, από τους ντόπιους εκμεταλλευτές και τους ξένους συμμάχους τους, όπως και από τη συγκυβέρνηση – πολιτικό προσωπικό των εκμεταλλευτών (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ).

Οι χρυσαυγίτες δεν είναι παρά τα μαντρόσκυλα των αφεντικών που από τη δεκαετία του ’80 επιχειρούν αποτυχημένα να χτυπήσουν την εργατιά και όλους τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Όταν οι χρυσαυγίτες λένε πως είναι ‘αντισυστημικοί’, λένε ψέματα. Από τη μέρα που οι χιτλερικοί της Χρυσής Αυγής μπήκαν στη βουλή, υποστήριξαν όλη τη σημερινή οικονομική βαρβαρότητα με κάθε τρόπο. Μόνο τους δύο τελευταίους μήνες: οι χρυσαυγίτες εναντιώθηκαν στο δίκαιο αγώνα των για 6 μήνες απλήρωτων λιμενεργατών και παράλληλα υποστήριξαν πως οι εφοπλιστές δεν πρέπει να φορολογούνται (!), υποστήριξαν το ξεπούλημα της Αγροτικής, υποστήριξαν να χαριστούν τα χρέη στα αφεντικά – μαφιόζους των ΠΑΕ, δε συμμετείχαν σε κανένα μπλοκ των πρόσφατων κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα, και τέλος το ίδιο το καταστατικό τους υποστηρίζει την υποδούλωση των εργαζόμενων στις εργοδοτικές ενώσεις. Σε όλους τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών οι φασίστες δεν κάνουν κάτι άλλο από το να συνεργάζονται με τους χαφιέδες και τους τραμπούκους των ΜΑΤ υψώνοντας ναζιστικά το χέρι.

Φασιστικές επιθέσεις στα Χανιά

Στα Χανιά αυξάνονται τα περιστατικά όπου μετανάστες και μετανάστριες δέχονται ύπουλες και απρόκλητες επιθέσεις, ακόμα και με μαχαίρια από αναγνωρισμένους χρυσαυγίτες. Χτυπάνε τους συνανθρώπους μας θρασύδειλα, επιτιθέμενοι νύχτα σε ομάδες των δέκα εναντίον δύο ή ενός. Μετά την είσοδό τους στη βουλή τον Μάη εξαπέλυσαν παραλίγο δολοφονικές επιθέσεις στην περιοχή της Νέας Χώρας στις 17 και 18/6 με αποτέλεσμα ένα από τα θύματα να χάσει το νεφρό του! Τα χαράματα της 15/7 επιτέθηκαν σε Μετανάστες εργάτες την ώρα που περίμεναν για το μεροκάματο στα Νέα Καταστήματα. Την Κυριακή 7/10 ξυλοκόπησαν μετανάστη βγαίνοντας από τη σφηγκοφωλιά που αποκαλούν ‘γραφεία’ στην οδό Τζανακάκη. Το βράδυ της Πέμπτης 8/11 τραυμάτισαν με ρόπαλα και μαχαίρια δυο μετανάστες στον πεζόδρομο της Κοραή. Για καμία από τις επιθέσεις κανείς νεοναζί τραμπούκος δεν έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια – και πώς να γίνει αυτό, όταν κοντά το 50% των αστυνομικών τους ψήφισαν και έχουμε δει και στην πόλη μας ασφαλίτες να φορούν καπέλα με φασιστικά σύμβολα…

Απαντάμε αγωνιστικά, ταξικά, ανθρώπινα

Εμείς λέμε: καμία ανοχή πλέον στην υποτίμηση της ζωής και της εργασίας μας, καμία ανοχή στο φασισμό στους δρόμους της πόλης και στους χώρους εργασίας. Ισότητα και πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες ανεξάρτητα από καταγωγή και κοινωνική θέση, έμπρακτη αλληλεγγύη στους άνεργους και τις άνεργες, άσυλο στους πρόσφυγες, αγώνας κοινωνικός, ταξικός και αντιφασιστικός για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα μας δικαιώματα και τις κλεμμένες μας ζωές.

Καλούμε τα σωματεία, τις πολιτικές συλλογικότητες, τις μεταναστευτικές ενώσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες – όπως και όλους τους ανθρώπους που στοχάζονται ελεύθερα -σε συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό και υπέρ της διεκδίκησης ενός κόσμου ισότητας και αλληλεγγύης την ημέρα επίσκεψης στα Χανιά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 16:00 στην Πλατεία Αγοράς.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ.

 Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Χανίων

Ραδιοφωνικά σποτάκια απο την αντιφασιστική πρωτοβουλία που παίζουν σε διάφορα ραδιόφωνα της πόλης –  σποτ 1  πατήστε εδω   &   σποτ  2 πατήστε εδω