Παρέμβαση στο Δήμο Ηράκλειου ενάντια στην καταστροφή του πάρκου Γεωργιάδη – Επόμενη Συνέλευση Πέμπτη 16/9/10 – ώρα : 19:00

Παρέμβαση – Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13/9/10 το πρωί στο Δημαρχείο Ηρακλείου από την Πρωτοβουλία  πολιτών Ηρακλείου για την προστασία του πάρκου Γεωργιάδη και των δημόσιων χώρων ,την ώρα που άρχιζε η συζήτηση από το δημοτικό συμβούλιο της έγκρισης της μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή του πάρκινγκ της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο πάρκο Γεωργιάδη.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασης απλώθηκε πανό στην είσοδο της Λότζια με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην καταστροφή του πάρκου Γεωργιάδη» ενώ αρκέτος κόσμος συγκεντρώθηκε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου όπου διαβάστηκε  και διανεμήθηκε σχετικό κείμενο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Tο πάρκο Γεωργιάδη απειλείται με μερική ή ολική καταστροφή από την κατασκευή υπόγειου γκαράζ. Όπως αναφέρει η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει στα χέρια της η δημοτική αρχή, το 1/3 του πάρκου θα ξηλωθεί ώστε να ενταχθεί ο χώρος αυτός στο γενικό σχέδιο κατασκευής του σταθμού αυτοκινήτων της πλατείας Ελευθερίας. Τα τεχνικά έργα που θα γίνουν έχουν ως αποτέλεσμα την κοπή όλων των φυτών που βρίσκονται ανατολικά του κεντρικού διαδρόμου μέχρι το Ηρώο, αρκετά στη νησίδα πρασίνου νοτιοδυτικά αυτού και όλα τα φυτά του πρανούς βόρεια του πάρκου. Επίσης θα εκριζωθούν όλα τα δέντρα στην περιοχή επαφής με τα τείχη. Παρ’ όλ’ αυτά στην παραπάνω μελέτη σημειώνεται πως τα έργα για το γκαράζ δεν θα έχουν επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Οι νομικές οδοί και οι μελέτες θυσιάζουν τους χώρους πρασίνου σε μια πόλη, αρκεί τα προτεινόμενα έργα να αποφέρουν κέρδος από λειτουργίες όπως το υπόγειο γκαράζ της πλατείας Ελευθερίας. Τα πάρκα και οι πλατείες είναι για όλους εμάς, που θέλουμε να είμαστε και να νιώθουμε ελεύθεροι σ’ αυτούς. Είμαστε ενάντια στη μετατροπή των δημόσιων χώρων σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμα οικόπεδα. Στο πάρκο Γεωργιάδη θα ξεφορτώσουν οι εργολάβοι μπετόν και πρόχειρες κατασκευές εκεί που οι κατόψεις των σχεδίων δείχνουν στέγαστρα, αναψυκτήρια, παιδικές χαρές και με λίμνες με κλουβιά ωδικών πτηνών.
Η ασφάλεια που θα μας παρέχει ο Δήμος μέσα στο νέο, περιφραγμένο και ελεγχόμενο πάρκο, συνιστά μια ψευδή πραγματικότητα στην οποία ασφυκτιούμε. Η υποτιθέμενη ανάπλαση του πάρκου, δεν αποτελεί απάντηση στη μιζέρια στην οποία έχει αφεθεί.Επιθυμία μας είναι να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους δημόσιους χώρους χωρίς συμβιβασμούς.

Για επικοινωνία : parkogeorgiadi@gmail.com

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επόμενη  Συνέλευση Πέμπτη 16/9/10 – ώρα : 19:00 στο πάρκο Γεωργιάδη

Πρωτοβουλία  πολιτών Ηρακλείου για την προστασία του πάρκου Γεωργιάδη και των δημόσιων χώρων

css.php