εργαστήριο ζωγραφικής για τα παιδιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες απο το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών χανίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

stekixanionΤο Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή κυβερνητικών εκπροσώπων. Σκοπός τους ο συντονισμός σε κυβερνητικό επίπεδο για την ορθή διαχείριση του «προβλήματος» της μετανάστευσης, που οι δικές τους ιμπεριαλιστικές πολιτικές δημιούργησαν. Προφανώς σ’ αυτά τα σχέδια οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ίδιων των μεταναστών και προσφύγων δεν είχαν θέση!

Απαντώντας σε αυτή την υποκρισία, αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι και κοινότητες μεταναστών απ’ όλο τον κόσμο διοργάνωσαν μια Αντισύνοδο αναδεικνύοντας την ανάγκη λήψης ουσιακών αποφάσεων με μεγαλύτερη έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των μεταναστών και της ίδιας της μετανάστευσης. Στα πλαίσιά της πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις, δράσεις και εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Έτσι και στα Χανιά, στα πλαίσια των δράσεων της Αντισυνόδου, το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών οργανώνει εργαστήριο ζωγραφικής για τα παιδιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο:

 

  • Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από τις 11 έως τις 1, στο πάρκο του Άγιου Κωνσταντίνου στη Νέα Χώρα και σε περίπτωση βροχής στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της εκκλησίας δίπλα από το πάρκο.

 

  • Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην πλατεία της Σπλάντζιας και σε περίπτωση βροχής στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης των σισσυτίων της Σπλάντζιας.

 

Η συμμετοχή μας δεν είναι ευκαιριακή και καιροσκοπική αλλά απόλυτα συμβατή με την μόνιμη και καθημερινή μας δράση τα τελευταία χρόνια και πάντα μέσα στο πνεύμα αλληλεγγύης γιατί

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr