Τουρισμός κι Αισθητική πάνω απ’ όλα!

Δεν τους έφτανε ότι άλλοι λόγω πολέμων, άλλοι λόγω οικονομικής εξαθλίωσης,αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε άλλους τόπους και να βρεθούν εδώ, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή. Αυτό το καλοκαίρι στα χανιά δέχτηκαν τη συντονισμένη επίθεση της πολιτείας, σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος και τα φασιστοειδή.

Από την αρχή του καλοκαιριού οι δημοτόμπατσοι έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι μικροπωλητών, μεταναστών και μη, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές των Χανίων: Χρυσή ακτή, Σταλό, Αγ.Μαρίνα, Πλατανιά. Και ως γνωστό εκεί που δεν φτάνει το κράτος, φτάνει το μακρύ του χέρι, τα διάφορα φασιστοειδή, τα οποία πληρωμένα από ιδιωτικές συνδρομές μελών του συλλόγου επιχειρηματιών και καταστηματαρχών του δήμου πλατανιά (στον οποίο συμμετέχουν και φασίστες), υποκαθιστώντας το έργο των μπάτσων, επιδίδονταν σε κυνήγι και ξυλοδαρμούς μεταναστών μικροπωλητών στις παραλίες, υπό τα βλέμματα των τουριστών. Σε μερικές περιπτώσεις δεν έλειψαν βέβαια και οι απαντήσεις των μεταναστών των ίδιων, αλλά και κάποιες λιγοστές αντιδράσεις των τουριστών. Αντιθέτως από τη μεριά της τοπικής κοινωνίας οι αντιδράσεις ήταν ελάχιστες, ενώ υπήρχαν έντονες επευφημίες στις συζητήσεις στα τοπικά καφενεία.

Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται και η επίθεση στους μετανάστες στο παλιό νοσοκομείο στα Χανιά, όπου τον τελευταίο καιρό είχαν βρει στέγη. Εξάλλου το κτίριο ήταν ερειπωμένο εδώ και χρόνια. Ένα βράδυ λοιπόν τα φασιστοειδή επιτέθηκαν με παλούκια στους μετανάστες που έμεναν εκεί, αλλά κατέληξαν να φύγουν τρέχοντας, αφού η αντίδραση των μεταναστών ήταν άμεση και δυναμική. Αμέσως μετά εμφανίστηκε σύσσωμη η μπατσαρία της πόλης για να τρομοκρατήσει τους μετανάστες, αφού είχαν διώξει τρέχοντας τα φιλαράκια τους. Ώσπου στις 02/09 με συντονισμένη επιχείρηση 50 μπάτσων το κτίριο άδειασε, οι 14 μετανάστες που βρέθηκαν μέσα συνελήφθησαν.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο φασισμός. Σε καμία περίπτωση δεν είναι με τον εξαθλιωμένο και τον αντιστεκόμενο, είτε έλληνας είναι, είτε όχι, είτε μαθητής, είτε εργαζόμενος. Όχι μόνο δεν είναι, άλλα στρέφεται εναντίον εκείνου που διεκδικεί, αφού υπερασπίζεται την κρατική και τοπική εξουσία και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και της πλουτοκρατίας.

Το επικίνδυνο και ανησυχητικό φαινόμενο λοιπόν, είναι η ανύπαρκτη αντίδραση της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που έχει πέσει σε λήθη και σιωπά είτε από φόβο, είτε από αδιαφορία, είτε γιατί εν τέλει βρίσκει και αυτή τον εχθρό της στο πρόσωπο του μετανάστη. Μια κοινωνία που έχει μάθει να τη νοιάζει μόνο το «μαγαζάκι» της, που έχει μάθει να ψηφίζει για να έχει, να βγάζει λεφτά, να καταναλώνει και να λειτουργεί με βάση το προσωπικό της συμφέρον και να πατάει επί πτωμάτων.
Αυτή η κοινωνία πρέπει να βγει από τα σκατά της για να μην καταλήξει σε ένα μεγάλο τρελάδικο με μόνη διέξοδο τα χάπια, τα ναρκωτικά και το αλκόολ. Πρέπει να μάθει να αντιδράει, να διεκδικεί και να αγωνίζεται συλλογικά για να μην βουλιάξει.
Και αν κάποια στιγμή τα καταφέρει να ξυπνήσει τότε εχθρός στις διεκδικήσεις της θα είναι το κράτος, το οποίο με τους μπάτσους και το οργανωμένο παρακράτος, θα προσπαθήσει να την καταστείλει, όπως ήδη κάνει στους αντιστεκόμενους!
Γι’ αυτό πριν είναι αργά πρέπει να εξαλείψουμε τα φασιστικά φαινόμενα στα Χανιά αλλά και σε όλες τις πόλεις, γιατί σε καμιά περίπτωση δεν αφορά το θέμα μόνο τους μετανάστες ή τους αναρχικούς και κάποιους αριστερούς.
Μας αφορά όλους!

Δημοσιεύουμε μέρη επιστολής του Συλλόγου επιχειρηματιών και καταστηματαρχών του Πλατανιά, όπου αναγνωρίζεται η πρόσληψη φασιστικών τραμπούκικων συμμοριών (“ιδιωτική εταιρεία”).

16/5/2011

Προς
Τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και μονάδων ενοικιαζόμενων δωματίων και
επιπλωμένων διαμερισμάτων του δημοτικού διαμερίσματος Πλατανιά.

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πλατανιά …είναι η ασφάλεια κίνησης την
οποία αισθάνεται ο επισκέπτης αλλά και η ποιότητα στις παρεχόμενες
υπηρεσίες εστίασης και κατάλυσης…Δυστυχώς μολονότι η ΕΛΑΣ είναι στο πλευρό όλων μας…η φύλαξη δεν είναι αρκετή.

Ο σύλλογος, όπως γνωρίζετε, επιχείρησε βασιζόμενος σε ιδιωτικές συνδρομές των μελών του, να καταπολεμήσει το παραεμπόριο στην παραλία αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας να υποβοηθά το έργο των μεικτών κλιμακίων Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου είναι περήφανο διότι μέσα σε λίγο διάστημα έχουν γίνει πολλά βήματα για την καταπολέμηση του παραεμπορίου. Τώρα υπάρχει η σκέψη να επεκταθεί η πρόσληψη υπαλλήλων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύχτας…[ωστόσο] χρειάζεται η συνδρομή όλων έτσι ώστε να επιμεριστεί το κόστος…[Π]ρέπει…να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε τον τουρισμό ο οποίος είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τον Πλατανιά και για τα Χανιά γενικότερα.

Εκ μέρους του Δ. Σ.ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος

Ανδρέας Αυγουστιανάκης (Thomas CookNE)

Νίκος Βινυχάκης (Hellenic Zeus)

Εμμανουήλ Μαρινάκης (Τui Ηellas)

tarantula

→Το παραπάνω κείμενο Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Δρόμου Άπατρις – Τεύχος 15

Για να κατεβάσετε το τεύχος  15 της Εφημερίδας  Δρόμου Άπατρις πατήστε εδώ.

http://apatris.info/