Ενημέρωση απο την ανοικτή συνέλευση Σωματείων, εργαζομένων στα Χανιά

Την Τέταρτη  12 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο ανοικτή συνέλευση Σωματείων, εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα με θέμα το συντονισμό και την κοινή δράση εν όψει της γενικής  απεργίας της 19ης Οκτώβρη. Ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η ερχόμενη απεργία να αποτελέσει ένα κορυφαίο σταθμό στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης, του μνημονίου και της Τρόικα. Πιο συγκεκριμένα:

·         Πέμπτη 13/10 στις 12:00 στο Εργατικό Κέντρο θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου του Συντονιστικού Α’ Βάθμιων Σωματείων, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΒΕΕ

·         Παρασκευή 14/10 στις 20:30 μοίρασμα καλέσματος στην Φορτέτζα όπου θα γίνεται η συναυλία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

·         Από την Παρασκευή 14/10 ξεκινάμε εξορμήσεις στα μαγαζιά της πόλης και στο εμπορικό κέντρο. Το ραντεβού είναι κάθε μέρα στις 19:00 στο Δημαρχείο.

·         Σάββατο 15/10 στις 11:00 θα γίνει εξόρμηση στην Λαϊκή Αγορά

·         Δευτέρα 17/10 και Τρίτη 18/10 πρωί θα γίνουν εξορμήσεις στον ΟΑΕΔ και το μεσημέρι σε εργασιακούς χώρους και υπηρεσίες της πόλης.

·         Τις μέρες πριν την απεργία θα γίνουν παρεμβάσεις με ντουντούκες και καλέσματα για την απεργιακή συγκέντρωση σε κάθε γειτονιά της πόλης.

·         Την μέρα της απεργίας θα επιδιώξουμε ώστε να γίνει κατάληψη κάποιου δημόσιου κτιρίου.

Επίσης αποφασίστηκε να έρθουμε σε επαφή με φορείς που υπάρχουν στην πόλη και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο εργασιακής εφεδρείας άμεσα για περαιτέρω συντονισμό, καθώς και με φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές ώστε να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 19ης Οκτωβρίου.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους διώξουμε μια ώρα αρχύτερα!

Αναδημοσίευση  από : www.stekichania.gr