Ενημέρωση απο την 4 ημέρα συγκέντρωσης πολιτών στη πλατεία Αγοράς Χανίων

Χτες σάββατο 28/5 πραγματοποιήθηκε για τέταρτη μέρα συγκέντρωση και συνέλευση στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά. Η συνέλευση της παρασκευής δεν είχε πάρει κάποιες αποφάσεις, λόγω καταρρακτώδους βροχής και απομαζικοποίησης της συνέλευσης (για πέμπτη τετάρτη δες εδώ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1296337).

Είχε κανονιστεί όμως συναυλία για τις 9 το βράδυ. Γύρω στις 20.00 ξεκινά μια ένταση όταν κάποιος κόσμος διαμαρτύρεται γιατί κάποιοι κομματικοί μοίραζαν κείμενα στη συγκέντρωση. Εκείνη τη στιγμή ξεκινάει και η συνέλευση. Μόλις που έχει αρχίσει η συνέλευση και εμφανίζεται φασιστοειδές το οποίο είχε έρθει και την πρώτη μέρα (25/5) κρατώντας μια περικεφαλαία. Με το που ήρθε πήγε να ψελίσει κάτι για αναρχικούς και αμέσως γιουχαίστηκε, αφού αρκετός κόσμος τον αναγνώρισε και ενημέρωσε τη συνέλευση ότι είναι φασίστας. Ο τύπος αποχωρεί βρίζοντας και γύρω στα 50 άτομα κινούνται προς το μέρος του φωνάζωντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Έπειτα η συνέλευση συνεχίζει κανονικά. Είχε περισσότερο κόσμο (200 άτομα) από την προηγούμενη. Διαβάστηκε το ψήφισμα της πλατείας συντάγματος και τέθηκε για συζήτηση αν ήθελε η συνέλευση να το υιοθετήσει. Οι κομματικοί ήταν πιο καλά προετοιμασμένοι και προσπάθησαν να θέσουν αιτήματα περί χρέους, μνημονίου, τρόικα κτλ. Μίλησε και πάλι αρκετός κόσμος και έθετε είτε πολιτικά ζητήματα, είτε προσωπικές τοποθετήσεις, είτε οργανωτικά, είτε για δράσεις. Δημοσιογράφος ο οποίος έβγαζε φωτογραφίες αποτράπηκε να συνεχίσει και έφυγε.

Δημιουργήθηκαν διάφορες ομάδες εργασίας (καθαριότητας, ειρηνιποίησης-περιφρούρησης, έντυπου υλικού, δράσεων κτλ) και κολλήθηκαν χαρτιά όπου ο καθένας έβαζε το όνομά του σε όποια/ες ομάδες εργασίας ήθελε.Μετά το τέλος της συνέλευσης ακολούθησε συναυλία. Αρχικά με μαθητικό συγκρότημα (tinkerbell) και μετά με τους Χαληκούτηδες.

Για την κυριακή 29/5 αποφασίστηκαν τα εξής: Συγκέντρωση ξανά στην πλατεία Αγοράς στις 18:00-Συλλογική κουζίνα-Χαριστικό παζάρι-Νέα συνέλευση -Προβολή ντοκυμαντέρ μετά το τέλος της συνέλευσης

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1296821

(+) προσθεστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο