ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ-Συγκέντρωση -Πορεία Αλληλεγγύης 30/3/2011- ώρα : 18:00 Λιοντάρια -Ηράκλειο

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 11/12, κάτοικοι της Κερατέας αντιστάθηκαν στις προσπάθειες διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα να σπάσουν την περιφρούρησή τους, προκειμένου να εισέλθουν στην περιοχή μηχανήματα για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α…

Έχουν περάσει 110 μέρες από την εισβολή των μπάτσων και ο λαός της Κερατέας συνεχίζει να αντιστέκεται δυναμικά στα σχέδια εξουσίας- εργολάβων. Στην διαδρομή αυτή το μπλόκο των κατοίκων στον κόμβο ΒΙΟΠΑ έχει γίνει το κέντρο αγώνα τους. Τις τελευταίες μέρες υπήρχε έντονη φημολογία για επικείμενη επιχείρηση των μπάτσων με σκοπό να φέρουν μηχανήματα(καθώς τα προηγούμενα είναι καμμένα), γι’ αυτό οι κάτοικοι έριξαν μπάζα σε δύο κύριες εισόδους, με σκοπό να παρεμποδιστεί η επιχείρηση. Χθες 29/3 το μεσημέρι, πάρα πολλοί μπάτσοι κατευθύνθηκαν στα σημεία που είχαν μπαζωθεί(ενώ την επιχείρηση συντόνιζε ελικόπτερο), με σκοπό να διαλύσουν τα νέα μπλόκα. Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά, σε όλη την περιοχή σήμανε συναγερμός και όλοι οι κάτοικοι κατέβηκαν στον δρόμο για να υπερασπιστούν τα μπλόκα. Γρήγορα άρχισαν σφοδρότατες συγκρούσεις,  το απόγευμα διαλύθηκε το πρώτο μπλόκο και οι συμπλοκές έφτασαν μέχρι το κέντρο της Κερατέας, οι οποίες συνεχίστηκαν έως  το βράδυ.
Με το σύνολο πλέον της ζωής του ανθρώπου να έχει μετατραπεί σε εμπορεύματα,  η διαχείριση των  σκουπιδιών και της ρύπανσης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πεδίο κερδοφορίας και μάλιστα προσαρμοσμένο στην νέα ευρωπαική οικονομική πολιτική, δεν άφησε ασυγκίνητους  τους ντόπιους απατεώνες και εργολάβους. Έτσι ο μεγαλοκαπιταλιστής Μπόμπολας αναλαμβάνει  το έργο , αποφασίζει ότι η περιοχή είναι χωράφι του και ο στρατός κατοχής πιάνει δουλειά. Ταυτόχρονα η εμπλοκή του με μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιοκτησίας  του , του εξασφαλίζει την δημιουργία των απαραίτητων σεναρίων για επαγγελματίες κρανοφόρους και  προβοκάτορες. Σύμφωνα με την λογική των φερέφωνων της εξουσίας, όσοι αντιστέκονται είναι πάντα  οι ίδιοι, είναι αυτοί που έστηναν οδοφράγματα  στην Λευκκίμη, το Γραμματικό και γενικότερα όπου δεν δέχονται να μετατραπεί η περιοχή τους σε σκουπιδότοπο, είναι οι ίδιοι που έκαψαν την Αθήνα το Δεκέμβρη και λυμαίνονται το άσυλο . Με τον ίδιο τρόπο που φοράει  σε οποιονδήποτε αγωνίζεται το πλαστό προσωπείο του ιδιοτελούς  επαγγελματία αγωνιστή με τα μυστήρια κίνητρα,  η  αυτοκρατορία  του θεάματος  μπορεί να μετατρέπει τα σκουπίδια του Μπόμπολα σε ευλογία για τον  τόπο.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι μάχες με πέτρες , ξύλα και  μολότοφ από το σύνολο του λαού της Κερατέας με τον στρατό κατοχής είναι συνεχείς, σφοδρότατες και μαζικότατες.  Οι κάτοικοι δημιουργούν δυο κύρια μπλόκα τα οποία υπερασπίζονται με συγκρούσεις σχεδόν κάθε βράδυ, οι τραυματίες και οι συλλήψεις είναι δεκάδες , σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε μεταφορά του σκηνικού μέσα στην πόλη της Κερατέας με οδομαχίες στα στενά ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις το Αστυνομικό τμήμα δέχεται σφοδρότατη επίθεση. Όλοι οι μηχανισμοί διαμεσολάβησης αποτυγχάνουν να μαζέψουν  την κατάσταση και οποιαδήποτε έκκληση για νομιμοφανείς μεθόδους αντιμετωπίζεται εχθρικά. Στις μάχες συμμετέχουν κάτοικοι όλων των ηλικιών ενώ  υπερασπίζονται τους συλληφθέντες τους δυναμικά είτε με συγκεντρώσεις στα δικαστήρια στο κέντρο της Αθήνας, είτε απαιτώντας και πετυχαίνοντας πολλές φορές την άμεση απελευθέρωση τους.  Εδώ και τέσσερις μήνες η Κερατέα αποτελεί εμπόλεμη ζώνη με αντιμαχόμενες πλευρές τους δήμιους  της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από την μια πλευρά  και τον λαό μιας περιοχής που αρνείται να μετατραπεί σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη δίπλα σε χωματερή,από την άλλη.
Το οικονομικά καταρρέων ελληνικό κράτος με την κοινωνική συναίνεση πλέον ανύπαρκτη, ποντάρει τα ρέστα του στην τρομοκρατία και την επίδειξη δύναμης. Οι τεράστιος αριθμός των μπάτσων, που σε κάποιες περιπτώσεις έφταναν τους 700, οι αναρίθμητοι ασφαλίτες , οι αποκλεισμοί της περιοχής, ο βιολογικός πόλεμος με δακρυγόνα και ασφυξιογόνα σε κατοικημένη περιοχή,  τα όπλα που βγήκαν απο τις θήκες τους και οι αύρες είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κρατική συμμορία τον εξεγερμένο λαό της Κερατέας. Εν αναμονή της κοινωνικής έκρηξης που κυοφορείται, η καταστολή μεγάλων μαζών και εξεγερμένων περιοχών είναι ένα πεδίο στο οποίο τα αφεντικά αυτού του κόσμου συνεχώς επιμορφώνονται. Την εποχή που εξαπολύει την μεγαλύτερη οικονομική και ιδεολογική  επίθεση στην κοινωνία, το κράτος αντιλαμβάνεται πλέον με όρους στρατιωτικούς οποιαδήποτε κοινωνική αντίδραση και πράττει ανάλογα.

Η εξεγερτική διαδικασία  από μόνη της είναι μια δυναμική κατάσταση. Σαν τέτοια παράγει γεγονότα που μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικά. Η σφοδρότατη σύγκρουση του λαού της Κερατέας με το καθεστώς, δημιούργησε την συνθήκη για να αναπτυχθούν μια σειρά από κινήσεις που ξεπερνούν τα πλαίσια της διαμαρτυρίας ενάντια στο ΧΥΤΑ. Καθημερινά δεκάδες αλληλέγγυοι συμπαραστέκονται έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων,ανταλάσσοντας πολλές φορές εμπειρίες, απόψεις, μεθόδους καθώς δεκάδες είναι και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Επίσης οι κάτοικοι συμμετέχουν και σε άλλες δράσεις όπως το άνοιγμα των διοδίων, ο αποκλεισμός της Eurobank των γύρω περιοχών αλλά και το χτίσιμο της εφορίας Λαυρίου.  Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για την  αυτοοργάνωση των μπλόκων και των τρόπων πάλης όπως και  για τη δύσκολη από εδώ και πέρα επιστροφή στην ομαλότητα ,  μπορεί  η  παρούσα συνθήκη να συμπυκνωθεί  στην άποψη ότι η Κερατέα σαν  τόπος , κατάσταση και συσχετισμός γεγονότων όντως δείχνει τον δρόμο.

Η προκλητική δήλωση του ραγκούση ότι ο ΧΥΤΑ θα γίνει πάση θυσία, η στάση του πάγκαλου μετά το γιαούρτωμα του σε κοντινή περιοχή, όπου στοχοποιούσε ανθρώπους και μίλαγε για μισθοφόρους του Σύριζα καθώς και η συνολική στάση του κράτους δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω κυρίως για πολιτικούς λόγους. Άσχετα με την έκβαση της υπόθεσης, ο αγώνας της Κερατέας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη αγώνα δείχνοντας ότι ένας λαός αποφασισμένος, με ξεκάθαρο το αίσθημα δικαίου, μπορεί να καταφέρει πολλά. Αν δεν στηθούν αναχώματα στην επέλαση του πολιτισμού της καταστροφής που πρεσβεύουν τα αφεντικά αυτού του τόπου, αν δεν σταθούμε αλληλέγγυοι σε αυτούς που επί τέσσερις μήνες αγωνίζονται στα οδοφράγματα, η ήττα θα είναι ήττα όλων των προοδευτικών κοινωνικών κομματιών. Στα μπλόκα της Κερατέας διακυβεύονται η  ζωή και η αξιοπρέπεια ενός λαού που αρνείται να υποταχθεί .

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συγκεντρωση Αλληλεγγύης στον λαό της Κερατέας – Ηρακλειο Κρητης

Τετάρτη  30/3 /2011    –     ώρα : 18:00 Λιοντάρια

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ  –  ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ενημέρωση – Τετάρτη 30/3/2011 : Η πορεία που καλέστηκε στο Ηράκλειο για αλληλεγγύη στον λαό της Κερατέας ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Η συμμετοχή του κόσμου υπολογίζεται 80-100 άτομα. Υπήρχε παλμός, ο κόσμος δεν σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα ένω μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια. Η παρουσία των μπάτσων ήταν αισθητή (αφού αρκετές φορές πλησίαζαν στα 5-10 μέτρα).Για να δείτε φωτογραφίες της πορείας πατήστε εδώ – πηγή : https://athens.indymedia.org