Κάμερες στο φροντιστήριο “Ευθύνη” στο Ρέθυμνο

Κάμερες στο φροντιστήριο “Ευθύνη” στο Ρέθυμνο

Με αφορμή την τοποθέτηση καμερών στο φροντιστήριο “Ευθύνη” στο Ρέθυμνο, δημοσιεύουμε το κείμενο της αφίσας που τυπώθηκε σε 600 κομμάτια και κολλήθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου από τους Μαθητές με Αστέρι.

Παιδεία – Παραπαιδεία

Η σάπια από τα θεμέλιά της “ελληνική παιδεία” ωθεί τους μαθητές μαζικά στην παραπαιδεία (νόμιμη και παράνομη). Παιδεία και παραπαιδεία συνθέτουν ουσιαστικά έναν οργανισμό που σίγουρα δεν έχει ως απώτερο σκοπό τη “μόρφωση” των μαθητών. Το μόνο που κάνει αποτελεσματικά η “ελληνική παιδεία” είναι να καταπιέζει τους μαθητές, να συσσωρεύει το άγχος τους. Τα βασανιστήρια των ατελείωτων ωρών στα φροντιστήρια, των διαγωνισμάτων, της ανούσιας παπαγαλίας και του άγχους των πανελληνίων συντελούν στην καταρράκωση του μαθητή – “υποψηφίου”, στη συναισθηματική του απομόνωση και την καλλιέργεια του απόλυτου ατομικισμού. Αφού περάσεις λοιπόν από το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα είσαι έτοιμος να σε εκμεταλλευτούν ως εργάτη ή να εκμεταλλευτείς χωρίς αναστολές ως αφεντικό. Άμεσα κερδισμένοι από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι μόνο οι βολεμένοι καθηγητές του δημοσίου (που κάνουν και 1,2,3,10 (…) ιδιαίτερα), οι “ιδιαιτεράδες” (που χτυπάνε το 40ρι ευρώ την ώρα ενίοτε) και οι φραγκάτοι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που ξεζουμίζουν καθηγητές και μαθητές, αντλώντας το απόσταγμα της απελπισίας τους.

Κάμερα στραμμένη πάνω μου!

Δεν τους φτάνουν τα τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της μαθητικής ανασφάλειας και μιζέριας. Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, χαφιεδισμού, βλακείας και προσπάθειας έντασης του ανταγωνισμού ανάμεσα στα μεγάλα φροντιστήρια του Ρεθύμνου, τα αφεντικά του φροντιστηρίου Ευθύνη” εγκατέστησαν σύστημα παρακολούθησης μαθητών και καθηγητών (!!!). Κάθε “αίθουσα διδασκαλίας” της Ευθύνης κοσμείται (πέρα από κάτι άβολα θρανία και τον πίνακα) και από μια κάμερα που παρακολουθεί σφαιρικά όλη την αίθουσα (“για αποτροπή βανδαλισμών”, όπως ειπώθηκε από παράγοντες του φροντιστηρίου). Η παρακολούθηση και καταγραφή μαθητών και καθηγητών μέσα σε κάθε αίθουσα είναι χαρακτηριστική περίπτωση έντασης μιας ιδιότυπης καταστολής που παρατηρείται στο χώρο της παιδείας και παράλληλα μια επίδειξη ισχύος από τα αφεντικά του φροντιστηρίου που τραβούν το σκοινί για να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά πως οι αντιστάσεις είναι μικρές.

Το τραγικό της υπόθεσης:

Λίγοι (σχετικά) οι καθηγητές που αποχώρησαν από την Ευθύνη” λόγω της τοποθέτησης καμερών. Ακόμα λιγότεροι οι μαθητές που αντέδρασαν ή αποχώρησαν για τον ίδιο λόγο. Όσο οι μαθητές και οι καθηγητές κοιτάζουν μονάχα το προσωπικό τους συμφέρον και δεν αυτοοργανώνονται ενάντια σε όποιον και ό,τι τους καταπιέζει, πάντα θα τους εκμεταλλεύονται γλοιώδεις επιχειρηματίες και αδίστακτα αφεντικά.

 

Μαθητές με Αστέρι

Πηγή: http://apatris.info/

→Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Δρόμου Απατρις (Τεύχος 12-Φεβρουάριος 2011)-http://apatris.info/

.