Μετά από αυτό, στο Ηράκλειο της Κρήτης όλοι νιώσανε πιο ασφαλείς!

Δαιμόνιος ο αντιδήμαρχος, με ντετεκτιβικό μυαλό, ανακάλυψε σπείρα που έκλεβε σκουπίδια από κάδους ανακύκλωσης. Στη συνέχεια το κατήγγειλε στους μπάτσους και αυτοί πιάσανε τους «ένοχους» επ’ αυτοφώρω.

Το «έγκλημα» το έκαναν δύο αλλοδαποί σε συνεργασία με έναν δημοτικό υπάλληλο στο τμήμα καθαριότητας (αυτή είναι σπείρα, όχι παίξε-γέλασε!) όπου στην συνεχεία τα πουλούσαν σε εταιρίες ανακύκλωσης εισπράττοντας άγνωστο ποσό!!

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης προκαλεί αηδία το γεγονός ότι μια δουλειά, που εδώ και δεκαετίες την έκαναν πολλοί φτωχοί για να βγάλουν πενταροδεκάρες και να επιβιώσουν, τώρα αποτελεί έγκλημα για το οποίο συλλαμβάνονται άνθρωποι και μάλιστα «επ’ αυτοφώρω».

Αυτή η οικολογική δήθεν ευαισθησία, που ενισχύει τον πράσινο καπιταλισμό, τα έσοδα κάθε δήμου και τα «ξεροκόμματα» του κάθε αντιδημάρχου και δήμαρχου, που τσεπώνουν για να διαλέξουν εταιρία ανακύκλωσης, είναι που, κυρίως, διαμορφώνει συμπεριφορές υποτακτικών. Μεταποιεί ανθρώπους, οι οποίοι ωθούνται –και τελικά αποδέχονται– στο να βλέπουν ένα δέντρο και να χάνουν το δάσος. Αυτή η “ευαισθησία” είναι το ίδιο απεχθής (και ύπουλη) όσο και η ωμή, η απροσχημάτιστη καταπίεση κι εκμετάλλευση, ή η ξεδιάντροπη χειραγώγηση.

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Πηγή : http://anarchypress.gr/