Ηράκλειο : Ελευθεριακή Συλλογικότητα ΕΛΜΕΠΑ Τριβόλια -Το κράτος οπλίζει οι μπάτσοι δολοφονούν!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
Το Σάββατο στις 21/9 βρίσκεται νεκρός στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, πακιστανικής καταγωγής από τα δολοφονικά χέρια των μπάτσων και λίγες μέρες μετά, στο ΑΤ Ομόνοιας, βρίσκεται επίσης απαγχονισμένος ο Μία Χαριζούλ από το Μπανγκλαντές κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Αξίζει να αναφερθεί πως στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, το 2023 στη 1/8 λαμβάνει χώρα η φερόμενη «αυτοκτονία» του Σαιμίρ Μάμο, Αντίστοιχα, το περίφημο ΑΤ Ομόνοιας φαίνεται να είναι επίσης ένα μέρος οπου συγκεντρώνεται ένας ασυνήθιστος αριθμός «μεμονωμένων περιστατικών» όπως άπειροι ξυλοδαρμοί, σεξουαλικές κακοποιήσεις και βιασμοί. Ωστόσο, το κουκούλωμα και το ξέπλυμα τέτοιων υποθέσεων δεν μπορεί να είναι παρά η πλέον προβλέψιμη κίνηση ενός μηχανισμού καταστολής ο οποίος στρέφει τα όπλα τοσο απροκάλυπτα απέναντι σε μειονοτικές ομάδες, όπως είναι τα μεταναστά. Η χροιά συγκάλυψης στις δηλώσεις και δράσεις των μπάτσων καθίσταται ευδιάκριτη με πληθος εμμετικών τρόπων.
Συγκεκριμένα, μέσω των παθολογικών ψυχιατρικών αιτιών που επικαλούνται, τις πολύχρονες αποδεικτικές διαδικασίες που επέρχονται των συμβάντων και τις θρασύτατες επισημάνσεις περί ψευδών κατηγοριών, ακόμα και σε περιπτώσεις οπου υπάρχει βιντεογραφικό υλικό με σαφή αποδεικτική ισχύ. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η επίκληση της φοβικής με αναρίθμητους τρόπους κοινωνίας, την οποία προσπαθεί να στρέψει εναντίων των θυμάτων και της πάσης φύσεως αντίστασης με την απροκάλυπτη χρήση τοξικοφοβικών, σεξιστικών και άλλων χαρακτηρισμών.
Επομένως, ας αναρωτηθούμε αν και πόσο ανεχόμαστε να επιτίθεται καθημερινά το κράτος σε σώματα μεταναστών πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς κάμερες, και ας αναλογιστούμε την μεθοδευμένη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής στον βωμό της νομιμότητας. Δεν ελπίζουμε σε καμία εύρυθμη λειτουργία κανενός κράτους αλλα στην καταστροφή του, και την κοινωνική δικαιοσύνη δεν την ζητούμε, την δημιουργούμε μεσα απο αυτό οργανωμένους συλλογικούς αγώνες.
Ενδεικτικά, παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό από τα γνωστοποιημένα περιστατικά που συνέβησαν στο κολαστήριο του ΑΤ Ομόνοιας:
• Απελευθέρωση Κούρδου κρατουμένου από μπάτσο για 1.000.000 δραχμές (2000)
• Βάναυσος ξυλοδαρμός και σύλληψη 21χρόνου Αλβανού με έναυσμα τη διαμαρτυρία του στη Νομαρχία Αθηνών για ανανέωση άδειας παραμονής (2004)
• Ιρανός μετανάστης νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (2006)
• Νεκρός από άγριο ξυλοδαρμό μεταναστάτης από το Μάγκρεπ, σύμφωνα με μαρτυρία της συντρόφου του (2006)
• 34χρονη Γεωργιανή μετανάστρια, μαζι με την 17χρονη κόρη της ξυλοκοπήθηκαν και δέχτηκαν χυδαία/σεξιστικά σχόλια (2006)
• Νιγηριανός μετανάστης Εμπουκά Μαμασούμπεκ βρέθηκε ‘μυστηριωδώς’ νεκρός εντός του τμήματος (2019)
• Βιασμός 19χρονης από δύο μπάτσους εντός του τμήματος (2022)
ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ
ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ
Ελευθεριακή Συλλογικότητα ΕΛΜΕΠΑ Τριβόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.