Ρέθυμνο: 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ,ούτε βήμα πίσω! | Πορεία 18/9-ώρα:18:00,Δημαρχείο

Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί!
11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, γεγονός που στιγμάτισε καθοριστικά το αντιφασιστικό κίνημα, ο αγώνας ενάντια στη μισαλλοδοξία, την εξαίρεση και την απανθρωπιά εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και επιτακτικός. Παρά την καταδίκη των μελών της εν λόγω οργάνωσης από την αστική δικαιοσύνη, δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο φασισμός νικιέται σε δικαστικές αίθουσες. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως και του Σαχζάτ Λουκμάν, του μετανάστη που δολοφονήθηκε στη λαϊκή αγορά, του Ζακ Κωστόπουλου, που λοιδορήθηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μαγαζάτορες και μπάτσους, του Κώστα Μανιουδάκη που ξυλοκοπήθηκε μεχρι θανάτου απο τα ΤΑΕ των Χανίων σε “τυχαίο έλεγχο” δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα του μακρινού παρελθόντος.
Οι επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει και ας μην είναι μέρος της ημερήσιας διάταξης στις ειδήσεις. Τέτοια ρατσιστικά σκουπίδια θα υπάρχουν όσο υπάρχουν και τα κοινωνικά κομμάτια που τους στηρίζουν και τους σιγοντάρουν αλλά και όσο το κράτος και η αστυνομία τους χρειάζεται. Και ας φυλάκισε η «δικαιοσύνη» αυτούς που δεν χρειάζεται πια, υπάρχει ένας μεγάλος ρατσιστικός βούρκος να επιλέξει τους επομένους.
Τα ρατσιστικά πογκρόμ και οι δολοφονίες εις βάρος των μεταναστών, οι δεκάδες γυναικοκτονίες και τα εκατοντάδες περιστατικά έμφυλης βίας, οπλίζονται και εκτρέφονται από το κράτος και αποτελούν επιστέγασμα και απόρροια της πολιτικής του. Αυτής της πολιτικής που υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα του κεφαλαίου είτε πνίγοντας μετανάστριες και πρόσφυγες στη θάλασσα, φυλακίζοντάς τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και βασανίζοντάς τους στα σύνορα είτε μέσω της καταστολής, των ξυλοδαρμών, των βασανιστηρίων και τον θάνατο που σπέρνουν οι ένστολοι δολοφόνοι της δημοκρατίας.
Πρέπει να αντισταθούμε απέναντι σε αυτή τη φασιστική λαίλαπα, είτε φοράει το «αντισυστημικό» προσωπείο της είτε προέρχεται από το επίσημο κράτος. Οφείλουμε να μην συμμορφωθούμε στις ορέξεις του κράτους και του παρακρατικού του συμπληρώματος. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αποτελώντας μια διαφορετική φωνή, χτίζοντας κοινότητες αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δίνοντας το παρών σε όλους τους αυτοοργανωμένους αγώνες ενάντια στη βαρβαρότητα και τη φασιστική επέλαση του κεφαλαίου. Μένει να βγάλουμε το δίκιο μας στους δρόμους.
Ούτε βήμα πίσω.
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.