Χανιά: Ενημερωτική δράση για τους πυλώνες υψηλής τάσης από τη Συνέλευση για τα Κοινά στον Αποκόρωνα: Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στις 19:30, στο χώρο των πηγών του Στύλου!

Ενημερωτική δράση για τους #πυλώνες υψηλής τάσης από τη Συνέλευση για τα Κοινά στον Αποκόρωνα: Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στις 19:30, στο χώρο των πηγών του Στύλου!
Εμείς που επιμένουμε στο να υπερασπιζόμαστε την αρμονία της λιτής ομορφιάς του κρητικού τοπίου όπως διαχρονικά το σμίλεψε η ιστορία και οι δραστηριότητες των ανθρώπων που έζησαν σε αυτόν τον τόπο, καλούμε, την Παρασκευή 06/09/2024 στις 19:30 στο χώρο των πηγών του Στύλου, σε μια πρώτη δημόσια συνάντηση γνωριμίας, τους αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής μας, αυτούς που επέλεξαν τον Αποκόρωνα για δεύτερη πατρίδα τους.
Στην συνάντηση αυτή θα ενημερώσουμε για τον κίνδυνο που απειλεί την αυθεντική Κρήτη και άμεσα τον ορεινό Αποκόρωνα και τα ιστορικά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων.
Ένα τόπο ξεχασμένο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, καταδικασμένο -κατά εποχές-να βλέπει τα παιδιά του να παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, με λίγους εναπομείναντες κατοίκους οι οποίοι επίμονα υπερασπίζονται τα πιστεύω των προγόνων τους τα οποία συνοψίζονται σε δύο αρχέγονες λέξεις “γη και ελευθερία”.
Θέλουμε να τους μεταφέρουμε την αγωνία μας για το σκοτεινό μέλλον που προδιαγράφεται για τον από κοινού αγαπημένο, φιλόξενο αυτό τόπο, τον οποίο δεν άγγιξε η βιομηχανική επανάσταση ούτε ο τουρισμός της αρπαχτής και ο οποίος σήμερα, την εποχή της κλιματικής κρίσης, αποτελεί έναν θησαυρό για την παγκόσμια κοινότητα, με την θαυμάσια διατηρημένη βιοποικιλότητα του
.
Διότι αυτόν τον τόπο επέλεξαν οι άρχοντες των χοντρών συμφερόντων στο όνομα της “ανάπτυξης” να παραμορφώσουν, να τον μετατρέψουν σε τόπο βλαβερό για όλα τα έμβια όντα που τον κατοικούν, με τους τερατώδεις πυλώνες καλωδίων υψηλής τάσεως που θα τον διασχίζουν με απώτερο στόχο να μετατραπεί το νησί της Κρήτης σε ενεργειακό κόμβο της Μεσογείου για την εξυπηρέτηση της αδηφάγου κερδοσκοπίας τους.
Πιστεύουμε ότι μέσα στην κοινότητα αυτών των συνανθρώπων μας υπάρχουν διαλεχτοί πρεσβευτές των αξιών της Κρήτης στη χώρα του παγκοσμίου αισθήματος δικαίου.
Διότι ότι βλάπτει το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον δεν είναι ανάπτυξη.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝA
SKAPOKORONA@GMAIL.COM

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.