Χάνια : Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συλληφθέντες από τα μακεδονικά 2018 (εφετείο) | Τετάρτη 4/9 – ώρα:09:00 δικαστήρια

Στις 6 Ιουνίου του 2018, την εποχή που πατριδόπληκτοι μακεδονομάχοι παίρνουν χώρο στο δρόμο σπέρνοντας το εθνικόφασιστικό τους δηλητήριο, πραγματοποιείται αντισυγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς απέναντι στο διαδικτυακό φασιστοκάλεσμα. Μετά από συντονισμένη επίθεση μπάτσων ΟΠΚΕ,μπράβων και φασιστών, γίνεται συμπλοκή που καταλήγει στον τραυματισμό δύο μπάτσων και στη σύλληψη τριών συντρόφων. Οι σύντροφοι χτυπιούνται από τους μπάτσους κατά την κράτησή τους, πριν να επιτραπεί η μεταφορά κάποιων από αυτούς στο νοσοκομείο.

Πρωτόδικα, σε μια αίθουσα με συγκεντρωμένους ένστολους και μη μπάτσους, μετά τις εμετικές τους καταθέσεις για τις ανυπόφορες εργασιακές τους συνθήκες όπου “τους βρίζει ο κόσμος και κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα”, τα συντρόφια καταδικάζονται για σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και αντίσταση. Αυτήν την Τετάρτη είναι το εφετείο.

Απέναντι στην επίθεση κράτους και παρακράτους, ενάντια στους διαχωρισμούς πίσω από σύνορα και εθνικά αφηγήματα που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά της εξουσίας, προτάσσουμε τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και την αντίσταση μέσα από τον διαρκή αγώνα.

Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του τα συντρόφια την ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9 στις 9 πμ στα  δικαστήρια ΧΑΝΙΩΝ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δίκτυο Αναρχικών/Αντιεξουσιαστριών


Στις 6.6.2018 βρεθήκαμε στο δρόμο σε μια απόπειρα αντανακλαστικής απάντησης σε διαδικτυακό κάλεσμα για την “ελληνικότητα” της Μακεδονίας προσπαθώντας να διεκδικήσουμε ζωτικό χωρό για όλες μας σε μια πόλη που μας πνίγει. Η

συμπλοκή που ακολούθησε τη συντονισμένη επίθεση των μπάτσων και του ρατσιστικού όχλου κατέληξε στον τραυματισμό 2 μπάτσων, καθώς και στη σύλληψη 3 ατόμων από εμάς. Κατά τη σύλληψή μας ακολούθησε ο συνήθης ξυλοδαρμός από τους μπάτσους καθώς και από το συρφετό ελλαδόπλητων σκουπιδιών που είχε μαζευτεί.

Ξυλοδαρμός ο οποίος και συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και κατά τη διάρκεια της κράτησής μας στο μπατσομέγαρο. Ακολούθησε η μεταφορά κάποιων από εμάς στο νοσοκομείο, ενώ ήδη πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το μπατσομέγαρο από αλληλέγγυο κόσμο.

Α/Α

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1631597/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.