Χανιά: Ένας χρόνος από τη μαζική κρατική δολοφονία στην Πύλο -Προβολή & Καφενείο 13/6-ώρα:21:30 στην κατειλημμένη Πρυτανεία | Πορεία 14/6-ώρα:19:00,πλ.Αγοράς

– Ένας χρόνος από τη μαζική κρατική δολοφονία στην Πύλο –
Το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους Adriana, που τον Ιούνιο του 2023 μετέφερε περισσότερα από 700 άτομα από το Τομπρούκ της Λιβύης προς τις ιταλικές ακτές, είναι το πιο καταστροφικό με την άμεση εμπλοκή των ελληνικών αρχών. Ώρες μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε ανοιχτά της Πύλου, στο σημείο έφτασε το πλοίο του ελληνικού λιμενικού ΛΣ-920 από τα Χανιά, με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Μιλτιάδη Ζουριδάκη, χωρίς καμία πρόθεση διάσωσης. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, στην προσπάθειά τους να το ρυμουλκήσουν προς τα ιταλικά χωρικά ύδατα, ώστε να φύγει από τη ζώνη ευθύνης της Ελλάδας, ανέτρεψαν το Adriana, με αποτέλεσμα τη βύθισή του. Τα μέλη του πληρώματος του ΛΣ-920 και ο κυβερνήτης Μ. Ζουριδάκης, το βράδυ της 14ης Ιουνίου δολοφόνησαν περισσότερες από 600 μετανάστριες και μετανάστες.
_
Πέμπτη 13/06 | 21:30 | αυλή κατειλημμένης Πρυτανείας
Π ρ ο β ο λ ή + Κ α φ ε ν ε ί ο
Fuocoammare – Φωτιά στη Θάλασσα [Τζιανφράνκο Ρόζι, 2016, 114′]
Παράλληλες ιστορίες από τη ζωή των κατοίκων στο ψαροχώρι της Λαμπεντούζα και τις καραβιές που φτάνουν στα ανοιχτά του νησιού. Μεταξύ ταινίας και ντοκιμαντέρ, με σκληρές σκηνές/πληροφορίες για τις συνθήκες του «ταξιδιού» των μεταναστών.
*θα ακολουθήσει πολιτικό καφενείο
_
Παρασκευή 14/06 | 19:00 | πλατεία Αγοράς
Π Ο Ρ Ε Ι Α
για τον έναν χρόνο από τη μαζική κρατική δολοφονία στην Πύλο
Δίκτυο Αναρχικών / Αντιεξουσιαστριών

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.