Χανιά : Αντιεκλογικό κείμενο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Πολυτεχνείου Κρήτης

ΑΝΤΙΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Οι εκλογές είναι το καρναβάλι που κάθε ψήφος επιβεβαιώνει την υποτέλεια των ζωών μας. Η εκλογική διαδικασία προωθεί και ενισχύει την αντιπροσώπευση και τη διαμεσολάβηση, καθώς και μετά τη λήξη τους επικρατεί η παθητικότητα και η αδράνεια. Μέσω αυτής, προβάλλεται ως μονόδρομος η ανάθεση επίλυσης προβλημάτων σε ειδικούς σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και έτσι, ενθαρρύνεται η ιεραρχία και οι εξουσιαστικές τάσεις, καθώς δίνεται και η ψευδή εντύπωση ότι τα φοιτητά συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες.

Είτε πρόκειται για φοιτητικές είτε για οποιασδήποτε άλλης μορφής εκλογικής διαδικασίας το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελούν ένα ακόμη σκαλοπάτι στη πυραμίδα της εξουσίας. Το καρναβάλι αυτό κάνει την εμφάνισή του κατά την προεκλογική περίοδο που γίνεται ένας διαγωνισμός μεταξύ των παρατάξεων με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, με την επίδειξη των συντεχνιακών αγώνων τους, που δεν αποσκοπούν στον ριζικό μετασχηματισμό της βαρβαρότητας του κράτους, αλλά στο να γοητεύσουν.

Έτσι φαίνεται πως ο μόνος τρόπος να προσεγγίσουν την αντιμετώπιση ζητημάτων είναι με μικροδιεκδικήσεις χωρίς να αρνούνται έμπρακτα και ριζοσπαστικά το υπάρχον σύστημα.

Δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο πως το σύστημα έχει εξασφαλίσει από τη στιγμή της γέννησής μας την άκριτη αποδοχή της εξουσίας και της πεποίθησης ότι μόνο με την αντιπροσώπευση μπορούμε να διεκδικήσουμε ό,τι επιθυμούμε. Από την οικογένεια στο σχολείο και από το σχολείο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε τους δάσκαλους, τους καθηγητές, τα 15μελή κ.λ.π, καλά εδραιωμένα στη καθημερινότητά μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δίνονται περιθώρια αμφισβήτησης της ιεράρχησης και η αξιοπρέπεια να καταρρακώνεται, αφού κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει τον ίδιο του τον εαυτό και καταλήγει υποταγμένος απέναντι στους εκπροσώπους του.

Με τη λήξη του καρναβαλιού αυτού σηματοδοτείται η έναρξη για άλλη μια φορά των γενικών συνελεύσεων που μόνο συλλογικές διαδικασίες πολιτικής ζύμωσης δεν θυμίζουν. Βλέπουμε παρατάξεις να παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων και να διεκδικούν θέσης εξουσίας ώστε να γίνουν τα μελλοντικά αφεντικά ή τα μελλοντικά μέλη του κοινοβουλίου, δηλαδή αυτοί που θα αποτελέσουν τα συστατικά υποκείμενα του κράτους.

Εμείς ως Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου Κρήτης απέναντι σε όλα αυτά ακολουθούμε το δρόμο της αντιεξουσίας, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας με συνειδητή αποχή από κάθε μορφή εκλογικής διαδικασίας καθώς θέλουμε το κάθε άτομο να αυτενεργεί, να αυτονομείται, να αυτοκαθαρίζεται και να παίρνει τη ζωή στα χέρια του για την ουσιαστική καταστροφή των αυταπατών της κουλτούρας της ανάθεσης και των κυρίαρχων πολιτικών δομών. Αν κάτι χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ είναι η πραγμάτωση της οριζόντιας αντιιεραρχικής αυτοοργάνωσης, της χειραφέτησης, του αδιάσπαστου δεσμού θεωρίας και πράξης που ανοίγουν το δρόμο προς την ολική απελευθέρωση.

ΣΚΕΨΟΥ, ΔΡΑΣΕ, ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

πηγή:https://el-gr.facebook.com/stekichania/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.