Ηράκλειο : Ελευθεριακή Συλλογικότητα ΕΛΜΕΠΑ Τριβόλια- Φοιτητικές Εκλογές – Ανάθεση και Παραίτηση.

Φοιτητικές Εκλογές – Ανάθεση και Παραίτηση.

Σήμερα διατελούνται οι φοιτητικές εκλογές και εμείς ως φοιτητά καλούμαστε από τις διάφορες φοιτητικές δυνάμεις να συμμετάσχουμε στην μεγάλη φάρσα της αντιπροσώπευσής μας στον φοιτητικό σύλλογο κάνοντας το ελάχιστο δυνατόν.

Καλούμαστε να αναθέσουμε όποια πολιτική-συστημική δύναμη μας έχει εναποθέσει το κράτος σε μία υπάρχουσα πολιτική ύπαρξη, κάθετη, ιεραρχική και σίγουρα όχι συνδιαμορφωμένη και από τα κάτω. Με μία συμβολική κίνηση μας ζητούν να αποστασιοποιηθούμε, να αποπολιτικοποιηθούμε και να πνιγούμε σε ένα φαντασιακό όπου αυτή η ψήφος είναι ότι πολιτικό χρειάζεται να κάνουμε και ύστερα μπορούμε να κλειστούμε στις ατομικά καταναλωτικές ζωές μας.

Καμία παράταξη, κανένα σχήμα δεν θα φέρει την αλλαγή. Η σύγχρονη ιστορία του αγώνα κατά του άρθρου 16 επισημαίνει πως το θεσμικό πλαίσιο είναι και θα είναι προδιαγεγραμμένο.

Στο δικό μας πολιτικά νεκρικό πανεπιστήμιο έχουμε δει πως αυτές οι χρόνιες πρακτικές κράτους-κεφαλαίου και συστημικής πολιτικής έχουν δημιουργήσει μία φοιτητική κοινότητα μονάδων καταναλωτών, αδύναμη να φαντασιωθεί την παραμικρή αλλαγή και αυτονομία.

Οι δυνάμεις που σας προσκαλούν δεν έχει μάλλον καμία σημασία σε ποιο πολιτικό χώρο κινούνται αφού ακόμη και οι προοδευτικές από αυτές δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν πέρα από λέξεις και κείμενα και σίγουρα δεν μπορούν να προασπιστούν εμάς.

Στεκόμαστε και παρακολουθούμε πώς σχήματα του αριστερού χώρου πλέκουν πέπλα συγκάλυψης των παραβιαστικών μελών τους καταστρέφοντας τις αφηγήσεις που τόσο καιρό τους πήρε να χτίσουν, η σήψη ήταν μάλλον πάντα εκεί.

Προτείνουμε στις φοιτήτριες/α/ες να απομαγευτούν και να σκεφτούν εάν μπορούν να φανταστούν κοινότητες ίσες, συμπεριληπτικές χωρίς εξουσιαστικές δομές και άτομα.
Και να συναντηθούμε όλα μας σε ένα κοινό τόπο που μας χωράει, αυτοοργανωμένο και συνδιαμορφωτικό, να δημιουργήσουμε την δική μας πολιτική έξω από αυτό το σύστημα που μας σκοτώνει.

Αποχή από της φοιτητικές εκλογές.
Αναρχία-Αυτοργάνωση-Κοινοτισμός

Ελευθεριακή Συλλογικότητα ΕΛΜΕΠΑ – Τριβόλια

πηγή:https://m.facebook.com/people/%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/61550989214471/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.