Ηράκλειο : Καταγγελία για αναπαράσταση γυναικοκτονίας σε τσίρκο στην περιοχή της Αμμουδάρας

Καταγγελία που μας ήρθε inbox και αφορά αναπαράσταση γυναικοκτονιας σε τσίρκο, το οποίο κάνει παραστάσεις αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης:
«Στο ιταλικό τσίρκο που είναι στην Αμμουδάρα γίνεται αναπαράσταση γυναικοκτονίας επι σκηνής σαν αστείο. Ο κλόουν παίρνει εθελοντές από το κοινό και τους δείχνει τι να κάνουν μεταξύ τους και πως γίνεται.
Είναι άνθρωποι από το κοινό οι οποίοι ανεβαίνουν εθελοντικά στη σκηνή, χωρίς να ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν.
Αντιγράφουν τις οδηγίες του κλόουν.
Πρώτος εμφανίζεται ένας άντρας ποζάρει παρουσιάζοντας ποσό ωραίος είναι, δεύτερη εμφανίζεται μια κοπέλα που περιφέρεται στη σκηνή σαγηνευτικά και γοητεύει τον άντρα που είναι στη σκηνή. Ενώ και καλά κρατιούνται χέρι χέρι εμφανίζεται ο κλόουν που δείχνει στον 3ο άντρα τι πρέπει να κάνει που με ένα ψεύτικο όπλο σκοτώνει τον υποτιθέμενο εραστή της κοπέλας του. Τελευταίος εμφανίζεται ο άλλος αντρας που ο κλόουν του δίνει το όπλο και πρέπει να σκοτώσει τον εραστή (ωστόσο ο κλόουν έχει πει στην κοπέλα από την αρχή του σκετς ότι την δεύτερη φορά θα πέσει εκείνη κάτω και καλά ότι αστοχεί ο τύπος και ότι σκοτώνεται αυτή).
Στη συνέχεια μπαίνει στη σκηνή ο άλλος άντρας ο κλόουν του δίνει το όπλο και εκείνος προσπαθεί να αντιγράψει όλες τις κινήσεις του κλόουν και όταν έρθει η στιγμή πυροβολεί και πέφτει η κοπέλα σαν νεκρή.
Ενημερώθηκαν οι υπεύθυνες και οι υπεύθυνοι που ήταν στα ταμία και ενώ η αρχική αντίδραση ήταν αμυντική όταν έδωσαν λίγο χρόνο να σκεφτούν τι ακριβώς αναπαριστούν στην σκηνή ενώπιον εκατοντάδων μικρών παιδιών είπαν ότι θα προσπαθήσουν να το αλλάξουν. Η παράσταση ανεβαίνει καθημερινά χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση.»
Τρανς-Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου