Χανιά : Μία πρώτη ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην εκδήλωση του χριστιανοφασιστικού κόμματος ΝΙΚΗ

Το Σάββατο 2 Μάρτη στις 18:00, ήταν προγραμματισμένη στα Χανιά εκδήλωση με θέμα «Η ρωμιοσύνη ενάντια στον ολοκληρωτισμό», με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρη Νατσιό. Για την εκδήλωση αυτή παραχωρήθηκε αίθουσα από το Εργατικό Κέντρο Χανίων, δίνοντας έτσι βήμα στους χριστιανοφασίστες να αναπτύξουν δημόσια και με άνεση το ομοφοβικό-εθνικιστικό δηλητήριό τους.

Από την στιγμή που ενημερωθήκαμε για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αποφασίσαμε να αποκλείσουμε το Εργατικό Κέντρο, με σκοπό την ακύρωσή της. Ως αναρχικοί/ές, αντιφασίστ(ρι)ές βρεθήκαμε έξω από το κτήριο από τις 16:00, αναρτώντας πανό που έγραφε «(Χριστιανο)φασίστες στις τρύπες σας – Η ρωμιοσύνη είναι ολοκληρωτισμός». Η αντιφασιστική συγκέντρωση πλαισιώθηκε από περίπου 60 άτομα, που φώναζαν αντιφασιστικά και αντισεξιστικά συνθήματα, συνθήματα ενάντια στην ομοφοβία, στηλιτεύοντας παράλληλα τον ρόλο που έπαιξε το Εργατικό Κέντρο.

Μισή ώρα περίπου πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης, η συγκέντρωση απωθήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις με κρότου-λάμψης και δακρυγόνα. Η περιφρούρηση κράτησε αμυντική στάση, έχοντας ως προτεραιότητα την διασφάλιση της ακεραιότητας του συλλογικού σώματος. Οι μπάτσοι πραγματοποίησαν 3 προσαγωγές, και τα συντρόφια αφέθηκαν ελεύθερα μιάμιση ώρα αργότερα.

Η εκδήλωση των χριστιανοφασιστών πραγματοποιήθηκε με τον μόνο τρόπο που ήταν δυνατό να συμβεί – με τη συνδρομή της αστυνομίας. Μετά την απελευθέρωση των προσαχθέντων, η συγκέντρωση, που μέχρι τότε παρέμενε στο σημείο, κινήθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης, καταλήγοντας στον κατειλημμένο λόφο Καστέλι.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση για τα γεγονότα.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ

(ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ)ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

ΑΛΗΤΕΣ ΛΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

αναρχικοί/ές, αντιφασίστ(ρι)ες

πηγή:https://www.facebook.com/photo/?fbid=712116684443525&set=a.389606600027870