Ηράκλειο : Ενημέρωση απο την απεργιακή πορεία για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη 28/2

Σήμερα Τετάρτη 28/02 περίπου τρείς χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Ηράκλειο σε μια μέρα απεργιακής κινητοποίησης ενάντια σε όσα καταστρέφουν τις ζωές μας.Η πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών για τα Τέμπη κάλεσε σχηματίζοντας ένα δυναμικό μπλοκ που βροντοφώναξε ότι “Τα Τέμπη δεν ήταν τραγωδία. Κράτος και Κεφάλαιο κάναν δολοφονία”.Η συμμετοχή δυναμική με συνθήματα και μπογιές στα δικαστήρια. Έγιναν σπασιματικές σε βιτρίνες πολυκαταστημάτων και ΑΤΜ.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:
Η Θανατοπολιτική των κρατών γεμίζει τις τσέπες των αφεντικών
Ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία των Τεμπών και οι ζωές μας μετράνε ακόμη λιγότερο, η απαξίωση και η διάλυση κλιμακώνεται και αυτό το βιώνουμε καθημερινά. Βρισκόμαστε αντιμέτωπα με αλλεπάλληλες κρίσεις οι οποίες -παρόλο που οι κρατικές ηγεσίες θέλουν να χαρακτηρίζουν ως μεμονωμένα τραγικά περιστατικά ή ανθρώπινα λάθη- δεν είναι παρά προϊόντα του ίδιου του καπιταλισμού. Από την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη, ο ιμπεριαλισμός, αυτή η τόσο καλά κουρδισμένη μηχανή καταστροφής και θανάτου, εξοντώνει εκατομμύρια ανθρώπους και οδηγεί στη μετανάστευση και στην προσφυγιά ακόμα περισσότερους, όσο οι εκάστοτε ολιγαρχίες επιδίδονται στη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Το ελληνικό κράτος έχει επιλέξει και στις δύο περιπτώσεις στρατόπεδο, στηρίζοντας οικονομικά και στρατιωτικά και βάζοντάς μας μπροστά στο ενδεχόμενο εμπλοκής σε ένα γενικευμένο πόλεμο.
Στο τέμπο αυτό του πολέμου, η κρατική δολοφονία των Τεμπών, είναι μια ακόμα έκφανση της θανατοπολιτικής που ασκείται εις βάρος μας. Μετά από έναν χρόνο η πολιτεία όχι μόνο δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί από το πλήθος που εκδηλώνει την οργή του και ζητά δικαίωση, αλλά προχώρησε άμεσα στην προκλητική συγκάλυψη του εγκλήματος, μπαζώνοντας το χώρο του δυστυχήματος και εξαφανίζοντας τρία βαγόνια με σκοπό να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο έρευνας.
‘Ερευνα που ίσως αποκάλυπτε την εμπλοκή της εγχώριας μαφίας καυσίμων στην υπόθεση. Δεν έχουμε αυταπάτες. Καμία εξεταστική επιτροπή και κανένας θεσμός αστικής δικαιοσύνης δεν θα “σώσει” τους ανθρώπους από ένα ληστρικό κράτος γιατί πάντα θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ελίτ (υποκλοπές, ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, νέος ποινικός κώδικας).
Οι χρόνιες πρακτικές έχουν καταντήσει αυτόν τον τόπο ένα ερείπιο προς πώληση, μια χώρα όπου ζούμε από τύχη. Εκφράζουμε την οργή και την αλληλεγγύη μας σε όσα έμειναν πίσω να ζητούν δικαίωση τόσο για το θάνατο, όσο και για την περιύβρυση των νεκρών τους, των οποίων τα διαμελισμένα σώματα κάποιοι φρόντισαν να στείλουν στην χωματερή. Σε αυτούς τους ανθρώπους το κράτος δεν αφήνει ούτε χώρο ούτε χρόνο για να θρηνήσουν τους νεκρούς τους, να πενθήσουν όπως επιθυμούν. Τους αναγκάζει να αντιδρούν, καθώς το ένα έγκλημα αποκαλύπτει το άλλο και η συγκάλυψη είναι εξόφθαλμη και προκλητική. Η δε απόπειρα της πολιτείας να ρίξει τις ευθύνες στους απλούς εργαζόμενους, σταθμάρχη και μηχανοδηγούς, είναι μια ακόμα ταξική επίθεση.
Οι νεκροί που μετράμε καθημερινά είναι τα αδέρφια μας. Είτε πρόκειται για τους 57 των Τεμπών, είτε για τους 646 πρόσφυγες που το ελληνικό λιμενικό έπνιξε στην Πύλο, είτε για τους 180 νεκρούς από εργατικά ¨ατυχήματα¨/εργοδοτικά εγκλήματα, είτε για τις δεκάδες γυναικοκτονίες το κράτος είναι που δολοφονεί.
Είναι ώρα, όλα μας να το εμπεδώσουμε και να αποφασίσουμε να αντιδράσουμε. Να καταλάβουμε ότι το κράτος έχει όλα τα μέσα με το μέρος του, νομοθετεί ενάντια στις ζωές μας.
Καταστρέφει τα νοσοκομεία και στερεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στέλνοντας στο θάνατο χιλιάδες. Καταστρέφει την παιδεία, κατασκευάζοντας μια εκπαίδευση στα μέτρα του ώστε να παράγει γρανάζια του συστήματός του. Χρηματοδοτεί τα ΜΜΕ του ώστε να αποκοιμίζουν τις συνειδήσεις παρουσιάζοντας τη φρίκη ως μια νέα κανονικότητα ή αποκρύπτοντάς την. Παράγει σεξιστικούς νόμους ενάντια σε θηλυκότητες εντείνοντας την έμφυλη βία, την ομο/τρανσφοβία και τις γυναικοκτονίες. Ξεπλένει τους παιδοβιαστές και αφήνει το παρακράτος να στήνει κυκλώματα τράφικινγκ. Στέλνει τους μπάτσους να αλωνίζουν και να πυροβολούν στο ψαχνό τους ρομά (Σαμπάνης, Φραγκούλης,Μιχαλόπουλος), τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τον Κώστα Μανιουδάκη.
Στηρίζει τις κυβερνήσεις που σπέρνουν το θάνατο με τους πολέμους και είναι εξίσου ένοχο για τη γενοκτονία της Γάζας.Εμείς θυμόμαστε και θα θυμόμαστε κρατώντας το νήμα της μνήμης ζωντανό, καλώντας σε έναν διαρκή αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος μέχρι την τελική τους καταστροφή.
Τώρα όσο ποτέ υπάρχει ανάγκη για συλλογική πάλη ενάντια στην θανατοπολιτική που μέρα με την μέρα μας αφανίζει. Τα αστικά δικαιώματα δεν μας προστατεύουν και το μύθευμα τους φαίνεται να καταρρέει, καθώς εφαρμόζεται το σχέδιο για την ολική εκμετάλλευσή μας. Ο νέος ποινικός κώδικας οργανώνει την δικαστική βιομηχανία και την οργάνωση των ιδιωτικών φυλακών, ανοίγοντας την πόρτα για ακόμα περισσότερα κέρδη.
Να μην είμαστε πια οι από κάτω. Να είμαστε τα εξεγερμένα που οργανωνόμαστε από τα κάτω, με αλληλεγγύη, ισότητα και δικαιοσύνη για να οικοδομήσουμε τις κοινότητες που μας χωράνε.
Τα Τέμπη δεν θα γίνουν μια επέτειος, αλλά μια ζωντανή μνήμη που μας θυμίζει πως είμαστε η φωνή αυτών που δεν έχουν πια φωνή.
Μια μέρα απεργίας δεν αρκεί.
Ωρα να αντεπιτεθούμε.
Αγώνες διαρκείας, αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση είναι η απάντησή μας
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ.
Συνέλευση Πρωτοβουλίας Αναρχικών/Αντιεξουσιαστ(ρι)ών για την Κρατική δολοφονία των Τεμπών.
Επόμενα καλέσματα:
Πέμπτη 29/02 12:00 Στήριξη της φοιτητικής πορείας.
Πέμπτη 29/02 18:00 Συγκέντρωση/Πορεία για τα Τέμπη
Σάββατο 09/03 Πανελλαδική ημέρα δράσης για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα/εργοδοτικές δολοφονίες.Κάλεσμα στις 11.00 σε πορεία από την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης της Κατάληψης Ευαγγελισμού.
Ραντεβού στους δρόμους!