Ηράκλειο : Πορεία αντίστασης στη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα | 2/3-ώρα:12:00,πλ.Λιονταριών

Αυτή τη στιγμή, στην πόλη Ράφα της λωρίδας της Γάζας, βρίσκονται εγκλωβισμένοι 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι.
Μιλάμε για μια έκταση μόνο 64 τετραγωνικών χιλιομέτρων (όσο η πόλη του Γαζίου και του Ηρακλείου δηλαδή), όπου άμαχοι από όλη τη Γάζα έχουν καταφύγει για να γλιτώσουν από το θάνατο, μετά την αιματηρή ισοπέδωση των υπολοίπων πόλεων.
Ήδη η Ράφα δοκιμάζεται από καθημερινούς ανελέητους βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών. Τριψήφια νούμερα προστίθενται κάθε μέρα στη λίστα με τα πενταψήφια νούμερα του θανάτου.
Όμως αυτά, όσο κι αν τα παρουσιάζουν έτσι, δεν είναι νούμερα αλλά ζωές.
Είναι άνθρωποι, και μάλιστα 13.000 από αυτούς ήταν παιδιά,και βρέφη που μέσα σε λίγους μήνες, έχασαν τη ζωή τους από τις 8 Οκτωβρίου του 2023, από την αρχή της σφαγής που άδικα ονομάζεται πόλεμος.
Ταυτόχρονα, κάθε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας εμποδίζεται και σταματάει στα σύνορα της Γάζας, την ώρα που τα τρόφιμα και το νερό έχουν τελειώσει. Οι άνθρωποι πίνουν λάσπες και τρέφονται με ζωοτροφές ενώ εκατοντάδες νταλίκες με τρόφιμα εμποδίζονται από Ισραηλινούς έποικους που τις μπλοκάρουν, πολλές φορές διοργανώνοντας πάρτι στα σημεία διάβασης.
Οι άνθρωποι σε όλη την Γάζα, πλέον λιμοκτονούν.
Βλέπουμε σκελετωμένα μωρά, μωρά που γεννήθηκαν μέσα σ’ αυτό το διάστημα, να αφήνουν την τελευταία τους πνοή και για πρώτη φορά όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας και στις οθόνες των κινητών μας.
Σα να μην έφτανε αυτό το μακελειό,το Ισραήλ έδωσε τελεσίγραφο ότι, αν η Χαμάς δεν επιστρέψει τους Ισραηλινούς ομήρους της μέχρι τις 10 Μάρτη 2024, που συμπίπτει με την αρχή του Ραμαζανιού, τότε θα προχωρήσει στην χερσαία εισβολή στη Ράφα.
Το έργο το έχουμε δει και στις υπόλοιπες πόλεις, τανκς να ισοπεδώνουν κατοικημένα σπίτια, ελεύθερους σκοπευτές να σκοτώνουν παιδιά γελώντας, στρατιώτες να γελοιοποιούν ανθρώπους εξομοιώνοντας τους με ζώα.
Μόνο που αυτή τη φορά, στη Ράφα, επικρατεί απόλυτος συνωστισμός και καμιά δυνατότητα διαφυγής.
Αυτή τη φορά ο φόρος θανάτου προβλέπεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.Θα είναι η χαριστική βολή που το κράτος του Ισραήλ θα δώσει σαδιστικά στον Παλαιστινιακό λαό.
Να παραμείνουμε άνθρωποι.
Να σταθούμε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού. Να υπερασπιστούμε τη Ράφα.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ από το Ισραηλινό απαρτχάιντ
Ενάντια ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ στη σφαγή
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ
ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 12:00, ΠΛ. ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ
Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό